Välkommen till MTA Production

Postat den 19 oktober 2016

fredag 11/11 slutsålt!

Premiären för American Tunes for Christmas fredag den 11/11 i Härnösand är slutsåld! 

Skynda boka till Annas spelning på lördag 12 nov. (fredag 11/11 slutsålt!)

PLATS: Hernö Hantverksöl i Tobaksmonopolet
PRIS: 480:- inklusive mat med en öl/glas vin el. alkoholfritt alternativ.
BILJETTER: Flugger färg (ev specialkost meddelas dit)
INSLÄPP: från 17.00
MAT: Boeuf Bouguignon m. ugnsrostade rotsaker samt färskost m. örter serveras 18.30. 

Därefter uppträder Anna Stadling.
Vi håller baren öppen framtill midnatt.

Postat den 18 oktober 2016

American Tunes for Christmas

Den framgångsrika och omtyckta ”STADLING/CASH-trion” med Anna Stadling i spetsen är tillbaka! Tillsammans musikerna Andreas Nordell och Pecka Hammarstedt har de på sitt eget personliga sätt tolkat låtar som finns på julskivor med bland annat Elvis Presley, Dolly Parton, Bob Dylan, Johnny Cash, Aimee Mann och Mahalia Jackson. 
”Vi har längtat efter att spela tillsammans igen och när vi nu skulle ut på en julturné så passade vi på att spela in några av de låtar som vi så sett framemot att framföra live. 
Sättningen är enkel: gitarr, sång, slagverk bas och keyboard.  Sophie Zelmani förgyller skivan med en duett tillsammans med mig i en gammal gammal julpsalm ”As With Gladness”. 
Gitarristen Staffan Johansson har lagt lite mandolin, elgitarr och lapsteel.  Den mest traditionella sången jag valt att göra är ”Silent night”. (När Paul Simon var med i Skavlan fick han frågan vilken låt han önskade att han skrivit av alla han känner till. Svaret blev ”Silent night”).
Första singel från albumet är ”Blue Christmas” som Elvis gjorde första gången på en julplatta 1957! ”Den tidlösa texten sammanfattar väl något av vad julen handlar om för mig. Det finns så otroligt mycket ensamhet runt omkring oss”, säger Anna Stadling: 
 
 ”And when those blue snowflakes start falling
That's when those blue memories start calling
You'll be doin' all right, with your Christmas of white
But I'll have a blue, blue blue blue Christmas”
 
”Jag är stolt över att presentera hela idén med album och turné som blir en slags helhet för mig.  Musiken för mig har alltid varit ett stöd, en tröst och en energi som tagit mig igenom alla möjliga situationer. Jag hoppas att dessa vackra melodier och min fantastiska trio kan bidra med en varm julkänsla mitt i denna märkliga tid som vi lever i.
Jag vill ta er med på en resa genom julen, mörkret och kylan med hjälp av musiken. Allas våra jular är olika. Det måste dem få vara. 
Det här är min jul”. Hälsar Anna Stadling

Postat den 7 oktober 2016

Kent Sidvalls revansch i samhället: Från helvetet till scenen

"Jag kör tills det går åt helvete" / Kent Sidvall

Det var i SVT-dokumentären ”Vägen till vansinnet” ur serien Det är inte så dumt att bli gammal” som Sverige blev bekant med Kent Sidvall. Filmen berättar om Kents svåra väg från botten till toppen.
Klicka HÄR för att se dokumentären.

Han berättar: 
- ”Jag levde som om var dag var den sista. Tänkte, nu ska jag bara supa och invänta döden. Men med hjälp av musiken har jag fått tillbaka min ambitioner igen”.

Förutom ”Vägen till vansinnet” har Kent även skrivit en bok om sitt liv. I ”En lång och komplicerad historia” berättar han öppet om sin barndom, tiden med mormonerna, tiden som hemlös och att han varit död i 15 minuter.

Nyligen släppte Kent Sidvall ett album bestående av sina egna favoritlåtar inom cool jazz. Standards som ”Autumn Leaves”, ”Summertime”, ”My Funny Valentine” m.fl. får sig en ny skepnad i Kents rökiga tolkning. 

MTAs grundare Hilda Sandgren berättar själv om sitt första möte med Kent:

- "Kent Sidvall och jag träffades första gången 1997 när han var hemlös och kom in till ICA-butiken där jag jobbade i Mörby C. Jag ertappade honom på bar gärning för snatteri och ringde polisen.

På informationstavlan i fikarummet hängde vi bilder på de som snattade i butiken med deras namn under bilderna. 
Där hängde hans bild på personaltavlan i något år. 
Jag kallade honom för "Snattaren". 
Jag såg honom i tunnelbanan bland andra snattare och löst folk i flera år framöver och sedan försvann han! 
...Tills förra året då Åsa Blancks dokumentärserie "Det är inte så dumt att bli gammal" gick på SVT och Kents avsnitt "Vägen till vansinnet" plötsligt dök upp framför mig!
 Jag skrattade och jag grät en skvätt. 
Så märkligt rörande att lära känna "Snattaren" och hans liv, som till slut efter 57 års ålder vänt mot det bättre som i en lycklig saga."

Postat den 6 oktober 2016

NY SKIVA OCH TURNÉ FÖR PRISADE SALLYSWAG!

Sallyswag är nio musiker med rötter i dancehall, hiphop, jazz, oriental, afro beats och svensk folkmusik. Med musikalisk integritet och kvalitet bryter de kreativt upp gamla barriärer och korsar genrer. Sallyswag är en musikalisk urkraft med ett driv som uppmuntrar till förändring, inte bara inom musik utan även samhället i stort. 2015 vann de titeln ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan och 2016 erhöll bandet Framtidens Musikpris för kategorin ”Nyskapande Innovativt Projekt”. 

I veckan är det turnépremiär på Fasching i Stockholm nu på torsdag 6 oktober 2016, sedan en officiell release för den självbetitlade EP:n ”Sallyswag” på Linköping Folkmusikfestival på fredag 7 oktober. Sallyswag besöker 10 orter runt om i landet (se turnéplan nedan). 
Förhandslyssna på ”Sallyswag” via:  
Downloads singel ”Ligga” tagen från EP (MP3/WAV) via: 
www.werecki.com

Nya singeln ”Ligga” handlar om olika sätt och perspektiv att se på en tillfällig relation.

Bandet består av Aurelia Dey och Sanna Eriksson – sång, Erika Risinger – fiol, Ebba Wigren – trummor, Nadia Hamouchi – trumpet, Anna Malmström – klarinett/basklarinett, Paulina Moberg – trombon, Tove Brandt/Nadina Pundins – elbas, Sanna Sikborn Erixon – elgitarr.

Citat ur motiveringen från RUMs ”Framtidens Musikpris”:

Ett härligt kollektiv med fantastiska musiker och starka individer som genom sina konserter, workshops och existens stärker och inspirerar andra, och då inte minst för unga tjejer. Med musiken som ett verktyg för att bryta normer och sprida sitt feministiska budskap, är och kommer Sallyswag att vara, en stor bidragande faktor i arbetet för en jämställd musikscen.

TURNÉPLAN: SALLYSWAG

6/10 – Stockholm, Fasching (pre-release)
7/10 - Linköping Folkmusikfestival (releasedatum)
9/10 - Uppsala, Kulturoasen (kl 14)
13/10 - Kungsbacka, Kungsbacka Teater
14/10 - Växjö, Kafé De Luxe
15/10 - Göteborg, Nefertiti
22/10 - Malmö, Moriska Paviljongen
29/10 - Hässleholm, Hässleholms kulturhus
25/11 – Sundsvall, TBA
26/11 – Östersund, Gamla Tingshuset

(med reservation för eventuella ändringar) se www.mtaprod.se

Allt började vintern 2013 då violinisten och riksspelmannen Erika Risinger bestämde sig för att starta sitt drömband. Hon letade upp de coolaste och bästa musikerna hon kunde hitta. Resultatet blev nio personer starka Sallyswag. De möttes upp i Göteborg och började skriva musik. Efter flera veckors jammande och skrivande så fanns en färsk och unik repertoar som var redo att beröra premiärpubliken på Folk- och Världsmusikgalan/Umeå Folk i februari 2014. Sallyswag har spelat flertalet bejublade konserter över hela landet. Allt ifrån små intima scener, till stor amfiteater på Parkteatern i Stockholm dit 2500 personer kommit för att höra det omtalade bandet. 2015 tilldelades Sallyswag titeln som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan med motiveringen: ”Normer och regler är inget för Årets nykomling. En stark och oväntad kryddblandning sätter inte bara smaklökarna på prov när de exploderar. Musik med rötter i grytan, musik som rör om – här kommer en riktigt cool käftsmäll.”

Läs mer se www.sallyswag.se

MTA PRODUCTION

Presskontakt: Rickard Werecki Werecki Promotion Company tfn:0707178008 pr@werecki.com Pressbilder och info se: www.werecki.com

 

Postat den 5 oktober 2016

Räfvens stora julfest är tillbaka!

Räfvens stora julfest är tillbaka! Hösten har precis bara anlänt men vi vill redan nu passa på att tipsa om en julrepris från förra året! Räfven bjuder nämligen även i år in till en alternativ jul i kärlekens och mångfaldens tecken! Med glögg, dans och sväng samlas bandet och publiken kring julens budskap om öppenhet, kärlek och gemenskap! Endast två exklusiva julspelningar görs av bandet i år så pass på!

Boka redan nu in dig själv, släkt och vänner genom att köpa en biljett till Sticky Fingers den 10 december eller Fasching 17 december!

För pepp och info följ eventen här:

10 dec. Gbg, Sticky Fingers: Räfven - Live @Sticky Fingers

17 dec. Sthlm, Fasching: Räfvens julfest

Varmt välkomna!