Välkommen till MTA Production

Postat den 30 September 2014

Lovordat nordiskt Bluesmöte blev ett album!


Konstellationen Blues Detour (Eric Bibb, Ale Möller & Knut Reiersrud) uppstod som ett tillfälligt liveprojekt 2010 då Ale Möller fick uppdraget att sammanföra sina blueshjältar i ett unikt möte. Men man fann snabbt att där fanns en stark musikalisk kemi mellan dessa tre personer. Det musikaliska mötet ledde till många och inspirerande diskussioner om hur blueskänsla kan ta sig olika former i olika traditioner, hur nordiska kulturer och traditioner färgar en musikform som uppstått i en annan del av världen. Efter flera påtryckningar genomfördes flera turnéer och tillslut spelades det in ett album.

Eric Bibb är uppvuxen i New York i en musikfamilj, men är numera bosatt i Sverige. Han har spelat mycket i Norden såväl som internationellt och har ett öppet för klanger och impulser från hela världen. En världsmedborgare i ordets rätta bemärkelse.

Ale Möller, bosatt i Göteborg, är folk och världsmusikant som har den svenska folkmusiken som trampolin för sina många musikaliska resor.

Knut Reiersrud, bosatt i Norge, är en norsk bluesman och worldmusicpionjär som ofta gör egensinniga tolkningar av den norska folkmusiken.
Tillsammans gör de en Blues Detour, ett bluesmöte med många dimensioner, därför var det självklart att debutalbumet skulle heta just Blues Detour.


Bluesmötet med Ale och Knut påminner mig om tre kockar som delar kök och improviserar fram de mest fantastiska måltider tillsammans. Dessa två musiker med sin stora talang och gränslösa lekfullhet och fantasi, är dessutom storhjärtade människor och kära vänner. Jag ser ivrigt fram emot fler tillfällen att dela med oss av vår glädje, på scen och genom vår nya livecd!", säger Eric Bibb

Det här är något av det roligaste jag gjort på många år”, säger Ale Möller. ”Eric Bibb och Knut Reiersrud är musikanter jag länge beundrat. De är gamla idoler till mig så det är en fröjd att få dela scen med dom igen och dessutom få släppa ett album ihop.”

” I Norge har skolekorpsene hatt enrett på begrepet Guttemusikk. Det er feil. Tre rustne herrer i hatter, 175 års blues-og folkemusikk-erfaring fordelt på tre stoler. DETTE ER EKTE GUTTEMUSIK, säger Knut Reiersrud.

Materialet är inspelat mångkanaligt på turné i Mellansverige i april 2013 av Hans Norin.
Albumet släpps till butik 15/10, Sally Wiola Records/ Playgroundmusic

Blues Detour releaseturné besöker följande orter och albumet säljs exklusivt på varje konsert
5/10 Torsby, Fryksåsens aula
6/10 Göteborg, Musikens hus
7/10 Växjö Konserthuset
8/10 Oxelösund S:t Botvids kyrka
9/10 Visby Munkkällaren
10/10 Krakow Rawa Blues festival (Polen)
11/10 Örebro, Clarion hotell
12/10 Jönköping, Teatern


» Läs mer

Postat den 26 September 2014

Nike & Den Röda Orkestern - ny video!

Låten Arvet har text av Bruno K Öijer och musik av Nike Markelius. Videon är skapad av Ailí Markelius som står för manus, foto och klippning. Nike gestaltar i videon Sorgen. I arbetet med videon har Ailí och Nike inspireratslite av Ingemar Begmans estetik i Det sjunde inseglet och blandat de med bilder från förorter. Inspelningsplatserna är Digerhuvud på västra Fårö och Stockholms södra förorter (Rågsved, Farsta, Kärrtorp, Högdalen).Det är mina platser på jorden. På Fårö har jag vistats hela mitt vuxna liv och hämtat inspiration på somrarna och de södra förorterna är mina vardagsplatser, säger Nike Markelius. Brunos text handlar för mig om att känna både den personliga och den kollektiva sorgen, i en samtid full av maktmissbruk, egoism och girighet. Jag har komponerat och gestaltat musiken utifrån dynamiken och drivet i orden.

Postat den 15 September 2014

Staffan Hellstrand i samarbete med MTA Production


(på bilden från vänster till höger Vincent Bell, Staffan Hellstrand, Hilda Sandgren och Malin Kairis)

Staffan Hellstrand har med åren blivit en av våra säkraste och mest sevärda liveartister och med total inlevelse och fyndiga mellansnack trollbinder han publiken var han än kommer.
Flerfaldigt Grammisbelönad och med fjorton soloalbum bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på. Med sånger som ”Bilder av dig”, ”Hela vägen hem”, ”Fanfar” och inte minst monsterhiten ”Lilla Fågel Blå” har han för alltid en plats i den svenska pop- och rockhistorien. Som extra krydda har denna fotbollsälskande artist också skrivit ”Explodera” - fotbollshymnen som spelas varenda gång det svenska fotbollslandslaget gör mål på hemmaplan.
Han har skrivit sånger till en mängd artister från Lasse Winnerbäck och Lisa Nilsson till Uno Svenningsson, Sven-Ingvars och nu senast Thorsten Flinck. Just nu spelar Staffan in ett nytt album som släpps i mars 2015.
-Detta samarbete kommer verkligen att vara berikande för alla parter! Vi har lyssnat på nya demos från kommande skivan, pratat ihop oss om de många olika spännande projekt som Staffan är involverad i.
Jag tror MTA kommer kunna fungera som en bra lagspelare kring Staffans oerhörda kreativitet. Vi glädjer oss, säger Hilda Sandgren grundare på MTA Production.


Staffan Hellstrand spelar solo med akustisk gitarr & piano, som duo med elgitarrist eller med fullt band.
Staffan Hellstrandbokas löpnade från och med nu.
Välkommen in med bokningsförfrågningar!

» Läs mer

Postat den 5 September 2014

Sneak-release

På tisdag smäller det rejält när G2 har "hemlig" releasefest för sitt nya album!


Mind over Matter  släpps egentligen en månad senare, men killarna kunde helt enkelt inte hålla sig längre. Festen hålls på Obaren i Stockholm, kom i god tid, för det kan bli rejält trångt!

» Läs mer

Postat den 22 augusti 2014

Vera Nord till Friends på Skansen!

Lördag 23 augusti intar MTAs nykomling Vera Nord, Petter, Sarah Dawn Finer, Molly Sandén, Nour el Refai m.fl. Sollidenscenen för Sveriges största manifestation mot mobbning. Friends på Skansen består av en heldag med aktiviteter för hela familjen samt en fartfylld scenshow där Sveriges artistelit tar ton mot mobbning tillsammans med publiken.  


Friends på Skansen anordnas för tionde året i rad och beräknas locka ca 10.000 barn och vuxna. Under dagen har stora och små besökare möjlighet att prova på en mängd aktiviteter som speed shooting med NHL-proffset Gabriel Landeskog, musikalhäng med Glada Hudik och bloggfika med Sandra Beijer. Dagen kulminerar med en scenshow som leds av konferenciers Sarah Dawn Finer och Nassim al Fakir.


I samband med scenshowen delas även priset ”Årets idrottsförebild ut”, samt ”Årets Friendsprestation”. Priserna syftar till att uppmärksamma personer eller skolor som gjort en stark insats mot mobbning under året som gått.