Välkommen till MTA Production

Postat den 26 maj 2015

MTA Productions VD Hilda Sandgren på intervju med LIVE AT HEART!

"Hilda Sandgren började sin karriär i teatervärlden där hon gjorde allt från att skådespela och producera till att jobba med sponsring. Idag är hon VD och ägare av bolaget MTA Production. MTA är ett produktions- och bokningsbolag som i dagsläget representerar ca 80 band och anordnar omkring 20 konserter i veckan."

Läs hela intervjun här: http://liveatheart.se/nyheter/live-at-heart-60-nyheter/

Postat den 20 maj 2015

Nytt albumsläpp!

Nino Ramsby är aktuell med nya albumet "Du kan och sov nu" som släpptes 17 maj.
Dagen firades med en releasefest under Årstabron på Södermalm.
Det var många som trotsade vädret för att fira med rosatårta och bubbel. 

 

Lyssna på intervjun med Nino i P4 Extra här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=6165467

Postat den 20 maj 2015

Internationell turné på fyrar blir musikfilm.

Sångfångaren Sofie Livebrant släpper 10 juni nya albumet ”Lighthouse Stories”, en samling låtar där hon tonsatt fragment ur Jeanette Wintersons roman Lighthousekeeping. I samband med releasen gör Sofie under sommaren en fyrturné i Storbritannien, Sverige, Danmark och Norge. Längs med turnén har hon också bjudit in gamla fyrväktare att berätta om platsens historier. Ett filmteam följer med och dokumenterar den unika turnén; resultatet blir en musikfilm som ska sändas våren 2016.

Sofie Livebrant kallar sig för sångfångare – en som hittar sånger i andras ord. Hon är bl a känd som kompositör till Sofia Karlssons mest älskade Dan Andersson-sånger och som tolkare av Karin Boyes och Emily Dickinsons verk.

Lockad av historier och livsöden nära tillvarons yttersta branter har Sofie Livebrant tonsatt fragment ur Jeanette Wintersons roman Lighthousekeeping. Sommaren 2015 tar hon sina sånger och Wintersons berättelser och  placerar dem framför en publik på några av de mest otillgängliga konsertplatser man kan tänka sig; ett antal fyrar på Brittiska öarna, i Sverige, Danmark och Norge. Opraktiskt, kanske, men Sofie Livebrant tänker sig att något händer med sångerna och med publiken när de befinner sig på en så påtagligt utsatt plats. Inte sällan har man ett bråddjup mot det brusande havet bara några få meter bort. Gränsen mellan liv och död är kort och tydlig. Tillvaron ställs på sin spets. Så vill Livebrant också att sångernas historier ska kännas – utan tillrättalägganden och med faran på lur tätt inpå.

– Att spela dessa sånger och berättelser bokstavligt talat ute på kanten, i en fantastisk natur, kanske kan skapa nya möjligheter. Inte bara vara ytterligare en underhållande musikstund som håller oss på avstånd från livets stora djup.

LIGHTHOUSE STORIES TURNÉ 2015

12/6 Odense, DK

13/6 Svendsborg Festival, DK

2/7 Peace & Love, Borlänge, SWE

12/7 Ljungskile Kyrka, SWE

13/7 Pater Noster Fyr, SWE

14/7 Kullens fyrplats, SWE

16/7 Kinnaird Head Lighthouse, UK

18/7 Cromarty Lighthouse, UK

20/7 Souter Lighthouse, UK

22/7 Hurst Castle, UK

24/7 Marstein Fyr, NO

26/7 Lindesnes Fyr, NO

14/8  Göteborg Kulturkalas SWE 

15/8 Skottvång Gruva, SWE

16/8 Stevns Fyr, DK

19/9 Lunds Kulturnatt, Stadsteatern, SWE

4/12 Stockholm,Stallet, SWE

» Läs mer

Postat den 15 maj 2015

Räfven - ny skiva och turné! Bring back the dinos!

Nedräkning! Den 27 Maj släpper Räfven nytt! Räfvens sjätte album Bring back the dinos bjuder på punkigt klubbig och stökigt svängande dansmusik, vars primära syfte är att vitalisera och stärka kampen för medmänsklighet och kärlek. För det har blivit en kamp.

På Räfvens kokande dansgolv ladder vi pepp, hopp och mod att kämpa!

Bring back the dinos är, precis som världen borde vara, en gränslös skiva. Räfvens musik och uttryck lånar och reser fritt I världen, medan folkvalda politiker vill få oss att tro att vi mår bäst av att konservera vår kultur och regla portarna. Så Räfven svarar: Det kanske var bättre förr, under jura-perioden. Bring back the Dinos!

Detta är en uppmaning om att hitta vår inre T-fox och ryta ifrån! För kärlek, mot hat.

Den digitala releasen för Bring back the dinos är den 27 Maj. Smygreleasen sker i Malmö den 22 Maj. Sedan fortsätter releaseturnén med avstamp på Fasching i Stockholm den 30 Maj.

Räfven hälsar er alla välkomna till releaseturnén av deras nya skiva "Bring back the dinos!":

Här kan du se Räfven i vår och sommar:
22 maj Malmö
30 maj Stockholm
31 maj Uppsala
26 juni Göteborg
27 juni Karlstad
4 juni Delsbo
9 aug Kungsbacka
22 aug Södertälje

+ fler datum tillkommer.

------------------------------------------------------------

För bokningsförfrågan kontakta:
Malin Kairis
malin@mtaprod.se (mailto:malin@mtaprod.se)
08 660 84 03

Postat den 13 maj 2015

Abalone Dots spelar på Smålands Kulturfestival

Smålands Kulturfestival presenterar nästa omgång artister för årets festivalupplaga som går av stapeln 29/10-1/11. Temat är feminism och jämställdhet, vilket innebär en självklar medverkan från Abalone Dots. På det nya albumet Red sjunger de om solidaritet, kärlek och mänskliga rättigheter. 

 Läs hela artikeln här:

http://www.mynewsdesk.com/se/destination-smaaland/pressreleases/smaalands-kulturfestival-presenterar-nya-artister-tema-feminism-och-jaemstaelldhet-1155494