Välkommen till MTA Production

Postat den 28 april 2015

Daniel Karlsson Trio i samarbete med MTA Production

Daniel Karlsson Trio

Daniel Karlsson Trio har under sin drygt treåriga karriär vunnit en Grammis för senaste albumet och erhållit en Jazzkatt från SR P2 i kategorin årets grupp 2014. Deras två första album "Das Taxibåt" 2013 och "Fusion for Fish" 2014 har rosats av såväl svensk som internationell press. I april 2015 vann de även priset Gyllene skivan, som delades ut av Orkesterjournalen! 

Trions musik beskrivs som egenartad och utåtriktad med influenser från bland annat 60-talsjazz, soul och pop. 

Hösten 2015 släpper de sitt tredje ännu obetitlade album. Liksom de tidigare två består albumet uteslutande av Daniels kompositioner. Denna gång handlar det om mat...

Vi hälsar Daniel Karlsson Trio varmt välkomna till MTA Production!

Postat den 27 april 2015

Fantastisk spelning på Fasching

”Roligt att så många är här!” säger Rigmor Gustafsson och blickar ut över ett knökfullt Fasching som dallrar av förväntan. När hon sjungit ”It might as well be spring” får vi veta att hon och musikerna aldrig förut spelat den tillsammans, och hon frågar: ”Märktes det?”

Hon understryker att den här spelningen inte är förknippad med en skivrelease eller någonting annat spektakulärt. Men det är ändå en alldeles särskild dag i och med med nyheten att pianisten Daniel Karlsson fått Orkesterjournalens Gyllene skivan för trioplattan ”Fusion for fish”. Han delar utmärkelsen med Isabella Lundgren för hennes album ”Somehow life got in the way”. Daniel Karlsson fick ju dessutom en Grammis i vintras för trioskivan.

Han slår an tonen på flygeln med sitt speciella tonspråk där melodi och rytm helt obesvärat och självklart flätas samman till en stark förtätning. Samspelet i gruppen är också förtätat med välplacerade solon som faller sig naturliga för basisten Martin Höper och trumslagaren Chris Montgomery.

Daniel Karlsson gör varje solo till en utsökt komposition i miniatyrformat, och Rigmor Gustafsson fångar upp musikernas solon med scatsong så att rösten blir ett fjärde instrument. Hon sjunger en och annan låt från skivan med Dalasinfoniettan, som ”If dreams are made of sand”. Här anar jag Stevie Wonder som en starkt positiv influens.

Ett stycke av Chick Corea växer till en ilsnabb dialog mellan bebop-piano och scatsong. ”Fragile” av Sting inleds med lyrisk pianoimpressionism och får en tydlig budskapsmarkering när Rigmor Gustafsson understryker orden ”Nothing comes from violence”. Det är en kväll med poesi och starka känslor där glöden och hettan går hand i hand med en opretentiös avspändhet.

”Such a night!” för att tala med voodoo-pianisten Dr. John. Med ”Over the rainbow”, ur filmen ”Trollkarlen från Oz”, kommer budskapet som pekar framåt med människans längtan att få  spränga gränserna för sin existens

INGRID STRÖMDAHL - SVD 
http://www.svd.se/kultur/scen/recension-rigmor-gustafsson-fasching_4518874.svd

Postat den 27 april 2015

Niklas Lind - Aktuell med nya EPn "Sommar"!

Artisten och multiinstrumentalisten Niklas Lind skriver både text och musik med doft av tidlöshet och romantik. Låten ”Samma Samma” har spelats intensivt på P4 under hela våren. Niklas skriver oemotståndliga låtar, personliga texter och har en otroligt charmfull scenpersonlighet! Imponerande nog så framförs musiken på trio i ett ”roterande" band bestående av: gitarr, bas, trummor och sång.  I maj kommer en ny EP att släppas med titeln ”Sommar". I samma veva kommer även Niklas att viralt släppa en tolkning av Seinabo Seys monsterhit ”Younger”; nu under namnet ”Äldre”. 

Lyssna på de nya låtarna från ep:n ”Sommar” och på ”Äldre” här:
https://soundcloud.com/mta-production/sets/niklas-lind/s-Y0TeO

  
Niklas på turné i sommar:
20/5 Blidösundsbåten, Stockholm
24/6 Skottvångsgrufva tillsammans med David Schütrick
11/7 Stålboms Konditori Falkenberg, (förband till Petter)
3/7 Villa Talliden,  Rönninge
13/8 Kulturfestivalen, Stockholm
  

Gammal kärlek.

För Stockholmssonen Niklas Lind har den frasen en dubbel innebörd. Dels handlar den om det musikaliska. Om hans kärlek till den jazz- och vistradition som ligger nedärvt i den svenska folksjälen. En romantisk vurm för ett 60-tal där Stockholm pyrde av framåtanda. Där såväl kompositioner som musiker var välskräddade och där glädje och dekadens gick hand i hand i storstadsnattens förföriska skimmer. Men frasen handlar också om relationer, om hans egna minnen och personliga erfarenhet. Från blossande passion och bultande hjärtan till uppbrott och den återkommande känslan av tomhet. Det var mot denna tudelade bild av Gammal kärlek som Niklas Lind för snart två år sedan började mejsla fram grunden till sitt första album. Han var singel och satt återigen själv i sin lägenhet på Södermalm. I bakgrunden ekade ljudet av Ringvägen ikapp med minnen från ett decennium som professionell musiker. Det hade varit ett liv på turné, ett liv där både hotellrum och scener omnämns för sina stjärnor. Lika uppfyllande och bekräftande som flyktigt och svåranpassat till tvåsamhetens konventioner.

I flera år hade Niklas funderat på kärlek och relationer. Nu kom tankarna ut i form av toner och bläck på ett papper. Naket och utan minsta antydan till kompromiss. En av de första låtarna han skrev var en drygt tre minuter lång beskrivning av kärlekens fysiska inverkan på människan. Musikaliskt avskalad, baserad på en enkel melodi och svepande körer.


För bokningsförfrågan kontakta:
Hilda Sandgren
hilda@mtaprod.se
Tel: +46 70 440 85 00
 
eller

Emma Carlsson
emma@mtaprod.se
Tel: +46 73 713 33 84

 

Postat den 23 april 2015

Turné: Jul I Folkton 2015

Folkkära Jul i Folkton är tillbaka efter två års paus.  Samma artister, som under sju tidigare jul-turnéer spelat sig igenom Sverige och in i publikens hjärtan, kommer i december att återigen åka ut för att ge publiken en musikaliskt ojämförlig upplevelse, en konsert som doftar halm och gran och dopp i grytan, en kväll som sätter glädje, tradition och gemenskap i första rummet.

TURNÉDATUM:

09-dec Gävle Konserthus
10-dec Västerås Konserthus
11-dec Norrköping, Flygeln
12-dec Grängesberg, Cassels
13-dec Stockholm, Scalateatern
17-dec Örebro Konserthus
18-dec Karlstad, Sundstaaulan
19-dec Vara Konserthus
20-dec Göteborg Konserthus

» Läs mer

Postat den 22 april 2015

Kolonien syns i Sundsvalls Tidning

Sundsvalls Tidning har skrivit en artikel inför Koloniens spelning på Sveateatern i Sundsvall nu på fredag.
Vi på MTA är övertygade om att det kommer bli en fantastisk kväll!

 
"Nu på fredag den 24 april gästar albumdebuterande folkmusikbandet Kolonien Sveateatern. Bandet har precis släppt debutalbumet "Drömmarnas land" och är just nu ute på en riksomfattande releaseturné.
– Kolonien är roliga och bra. Sveateatern är ett bra ställe för sånt här, säger Anna Frisk."

Läs hela artikeln här: http://www.st.nu/noje/musik/samarbete-tog-kolonien-till-sundsvall