Välkommen till MTA Production

Postat den 5 augusti 2014

Festivalsommar!

Det drar ihop sig till festival! På torsdag öppnas grindarna till Hesselby Slott där Stockholm Folk Festival håller hov hela helgen. Under fyra dagar kommer vi bjudas på unika möten, fantastiska konserter och massvis av workshops och kurser med några av nordens främsta folkmusiker. Bland de medverkande artisterna ser vi både Ale Möller i diverse konstellationer, Anna Stadling, Miriam Aïda, Räfven, Arja Saijonmaa, Snakka San & SVER, Peter Nordberg och nya stjärnskottet Vera Nord!


Kolla in hela programmet och köp ditt festivalpass här: Stockholm Folk Festival

» Läs mer

Postat den 17 juli 2014

The Knockouts släpper nytt!

Nu släpper The Knockouts singeln The Young Will Overcome från kritikerrosade albumet "5000 Miles From Louisville", en vass och fängslande låt som får vem som helst att svänga på höfterna och gunga i takt med den våldsamt energiska och medryckande melodin. Kolla in videon nu!

» Läs mer

Postat den 3 juli 2014

Lena Willemark fortsätter sommaren med spelningar runtom i Sverige

Förra veckan gjorde Lena Willemark succé med sitt uruppförande av Blåferdi på EBU festivalens i Rättvik på Wasa bio. Konserten som direksändes över EBU gav gensvar och nu planeras spelningar med Lena i bland annat Tjeckoslovakien , Tyskland och Island nästa sommar.


Under årets upplaga av EBUs Euradio Folkfestival framförde Lena Willemark för första gången verket Blå färden Blåferdi. Verket har komponerats av Lena, på kommission av Sveriges Radio, särskilt inför festivalen.


Dalarna tidningar skrev bland annat:
\"Hon sjunger på ett av Europas minsta språk – älvdalskan, men Lena Willemark är folksångerskan med de stora uttrycken, som nu kan nå radiolyssnare över hela kontinenten.\"
http://www.dt.se/noje/musik/lena-willemark-blaferdi
Länk till radioprogrammet
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/387082?programid=4427


I våras spelade Lena in \"The Listen Project\" en film på Island med Filmaren och producenten Garry Bassin som beräknas ha premier på BBC under 2015. Filmaren och producenten Garry Bassin åker världen runt med \\\"sitt crew\\\" och spelar in 30 min musik-film från varje plats.


Denna vecka är Lena Willemark återigen aktuell i Dalarna, inte alltför långt från Wasa Bio i Rättvik, med konsert i Boda Kyrka. Med sig på scen har hon dessutom Jonas Knutsson och Mats Öberg. Missa inte Lena willemark på följande spelställen i sommar:


4/7 kl 19:00 Boda Kyrka - Lena Willemark/Jonas Knutsson /Mats Öberg
6/7 kl 15:00 Umeå Sea Jazz - Willemark/Knutsson/Öberg
11/7 kl 20:00 Musik i Kullabygden - Willemark/Knutsson/Öberg
17/7 kl 19:00 Konsert i Skalholt, Island - Lena Willemark
31/7 kl 13:00 Dala-Floda Kyrka - Lena Willemark

» Läs mer

Postat den 27 juni 2014

Lena Willemark intar Rättvik!

I helgen hålls EBU:s årliga Euradio Folk Festival i Rättvik! I år har Lena Willemark fått det prestigefulla uppdraget att skriva ett helt nytt verk, Blåferdi - Den blå färden, som kommer ha uruppförande på Wasa Bio i Rättvik kl 22:00 på lördag!


Efter helgens spelning kommer Lena stanna kvar i natursköna rättvik för att på fredag hålla hov i Boda Kyrka i Boda Kyrkby tillsammans med Mats Öberg och Jonas Knutsson!

» Läs mer

Postat den 30 maj 2014

Matte och Ingmar spela med Brolle!

Nu är det klart att Matte Lagervall och Ingmar Wallén från The Boppers ska följa med Brolle på hans Rock\'n\'roll on tour i sommar! Brolle beger sig ut på en äkta folkparksturné runtom i Sverige och på åtta spelningar kommer The Boppers två frontmän att medverka som gästartister. Läs mer om hela turnén på hemsidan!
De datum som Matte och Ingvar är gästartister är: 


4 juli – Sandviken, Högbo Bruk
5 juli – Åmotsfors, Folkets Park
18 juli – Bohus Malmön, Folkets Park
25 juli – Alvesta, Tyrolen
1 aug – Mariestad, Karlsholme
2 aug – Bengtsfors, Folkets Park
15 aug – Dalsjöfors, Dalsjöfors FP
16 aug – Nävekvarn, Folkets Park

» Läs mer