Välkommen till MTA Production

Postat den 4 mars 2015

MARTIN RUBASHOV: Videopremiär av ”Hideout”

Nya videon "Hideout" kan du se HÄR!

Martin har en releasespelning i Stockholm för singeln på söndag. Förutom att spela egna låtar kommer han även tolka bland annat Madonna, Tori Amos, Lana Del Ray, Cindy Lauper och Pink.

Postat den 4 mars 2015

Musikplats Stockholm

Missa inte att lyssna på Musikplats Stockholm/Sveriges radio P4 på fredag när Abalone Dots spelar en direktsänd konsert!

Sverigesradio.se

Postat den 4 mars 2015

Baskery öppnar för Robbie Williams

Svenska Baskery är förband till Robbie Williams när den engelske sångaren gör en fyra veckor lång Europaturné från 25/3. Wiliams gästar även syskontrion i en låt.

Det var efter en konsert i London som Baskery fick förfrågan att öppna för Robbie WilliamsGuy Chambers (kompositör och kapellmästare i Robbie Williams band) fick upp ögonen för Baskery via bandets förlag och dök sedan upp på svenskornas spelning på The Islington i höstas. Han delade direkt Baskerys musik och videoklipp med Robbie Williams och bara dagar efter konserten kom erbjudandet om en förbandsturné i Europa.

Baskery kommer att spela både som förband och i Robbie Williams show då han själv önskat få framföra en av sina låtar tillsammans med dem.

Let Me Entertain You Tour inleds i Madrid den 25 mars och sträcker sig över fyra veckor. Direkt efter turnén återvänder Baskery till Los Angeles för att färdigställa sin nya skiva som planeras att släppas i höst på Warner Bros.

Lars Nylin - musikindustrin.se

Postat den 2 mars 2015

Omtalad konsert efter VM

Det är enkelt att konstatera. Hon behöver bara ge hals i ett par strofer på Magasinets vackert upplysta scen i Falun och vips står det klart att få matchar Rigmor Gustafssons jazznärvaro.

Aftonens cocktail vilar på den hyllade skivan When you make me smile, där Rigmor Gustafsson backas upp av Dalasinfoniettan. Och det är i de snabbare låtarna det blir som mest coolt, inte minst Dalasinfoniettan blir attraktiv, hela bandet faktiskt. Trots att de i jazzsammanhanget är en klassisk orkester som gärna rör sig i ett lunkande renässanstempo drar de med lätthet upp ett sväng i vilket Rigmor Gustafsson kan leka som en svala. Stråkar som komp passar sångerskan bra. Ibland någon sekund strukturlös, men aldrig svår att få kontakt med igen. Det är läckra arrangemang och en varm röst med soul. Vi serveras ballader, bossa och en smula blues. I sammanhanget skapar Gustafssons trio stor trygghet.

Rigmor Gustafsson har själv skrivit melodierna med texter av Ollie Olsson och Tomas Bäcklund och det är långtifrån glättigt. Det är vardagsjazz snarare än en drink i solnedgången. I förstone kan det låta lättlyssnat men bakom ljudmattan finns avancerade arrangemang av Magnus Lindgren, Erik Arvinder och Calle Rasmusson som gör varje sång unik.

Martin Lindström - www.dalademokraten.se

Postat den 25 februari 2015

MTA Production är otroligt stolta över att två av våra artister är nominerade till varsin Grammis!

VERA NORD

Ikväll kliver Vera Nord in på Cirkus i Stockholm som en av de Grammisnominerade för Årets Barnalbum. Endast tolv år gammal är hon den yngsta genom tiderna att bli nominerad för en Grammis under eget artistnamn! Att hon dessutom står för texten till tre av låtarna på sitt album stärker ytterligare denna unga tjejs enorma genombrott under 2014.

Året har fyllts med tv, radio och press med höjdpunkten i juli månad när hon klev in på Allsång på Skansens scen inför 20 000 människor i publiken och 1,5 miljoner tv-tittare. Kvällen innan julafton gästar Vera Nord SVTs uppesittarkväll Julstök med Lasse Kronér för att ytterligare stå inför miljonpublik i TV.

Framgångarna fortsätter för Vera Nord men hon själv tar det lugnt i all uppmärksamhet även om hon givetvis är otroligt glad för allt som skett.  

- Det känns konstigt och jätteroligt! Alla dom här sakerna är sånt jag aldrig kommer glömma!

MERIT HEMMINGSON
Det första inslaget med Merit spelandes på sin Hammondorgel sändes då Sveriges TV-utbud endast bestod av svartvita TV1. Hennes sätt att blanda svensk folkmusik med pop och jazz var något helt nytt. Sedan dess har detta varit Merits signum - att förena det traditionella med det senaste inom svensk musik.
 
I höstas, femtio år efter utgivningen av Jan Johanssons album 'Jazz på svenska', släpptes nya albumet 'Hommage till Jan' - Merits hyllning till den legendariska pianisten. Hennes personliga arrangemang av klassisker som bl.a. 'Visa från Utanmyra' och 'Gånglek från Älvdalen' förenas med producent Tobias Fröbergs urskogsliknande ljudbild. Utöver att Värmlands Folkblad gav albumet 5/5, och att musikmagasinet Liras recensent menade att 'Hommage till Jan' till och med kunde vara 'årets (jazz)album' 2014, är albumet nominerat till Grammis 2015 i kategorin folkmusik/visa. På albumet medverkar Ola Hultgren på trummor och slagverk samt Johan Lindström (Tonbruket) på pedal steel. Samtidigt som inspelningarna av albumet var i full gång fick Merit dessutom nyheten  att hon utsetts till årets Jan Johanssonstipendiat.