Jenny Almsenius

Långt ifrån de stora bolagens reklamkampanjer hittar allt fler lyssnare till Jenny Almsenius särskilda musik och texter. Hon har på kort tid gjort sig ett namn på den svenska och norska vis- och bluesscenen tack vare sina sånger och fängslande scenframträdanden.


Sedan det kritikerrosade debutalbumet Sånt som brinner släpptes i mars 2011 har Jenny spelat ett 50-tal konserter och minst lika många skolföreställningar.
Under sommarens turnér besöktes bland annat Peace and Love festivalen och Västerviks Visfestival. Få visste då vem den unga munspelande sångerskan var, men redan efter två låtar stod publiken upp i den fullsatta slottsruinen och jublade. Reaktionerna har varit likartade på Kulturkalaset i Göteborg, Cornelisdagen i Stockholm och på mindre scener och klubbar runt om i landet. Hon har hunnit med TV-debut och P4 Live-konsert och för sångerna på Sånt som brinner belönades Jenny med ett STIM-stipendium hösten 2011.

Jenny Almsenius växte upp i Varberg och har hela sitt liv ägnat sig åt sång, musik och låtskrivande. Hon utbildade sig bland annat hos den legendariske sångpedagogen Torsten Föllinger i Stockholm och på Nordiska Visskolan i Kungälv.

För närvarande skriver Jenny låtar till sitt kommande album och fortsätter turnera. 

\"Sånt Som Brinner är en oväntat fullbordad platta för att vara ett debutantverk och det skulle förvåna mig mycket om Jenny Almsenius inte går från okänd till välkänd på nolltid nu.\"
8/10 Zero Music Magazine

“Jenny Almsenius får ihop det, eftersom hon skriver med en sådan känsla för ordens värde och verkar gå in i de olika sångerna med hela sin person.” 
4/5 Sydsvenskan

“Det är en fantastisk skiva. Fylld av varierade melodier och personliga texter.”
4/5 Barometern

“Hon visar både hur kittlande och förödande livet kan vara genom små glipor till människornas historier.”
4/5 Göteborgs Posten

Kolla

Postat den 12 juni 2013

Jenny Almsenius åker på sommarturné och medverkar i Sveriges Radios sommarsatsning \"Min stora svenska visbok\"

Jenny Almsenius åker på sommarturné och medverkar i Sveriges Radios sommarsatsning Min stora svenska visbok.
Premiär för sommarturnén blir det den 6 juni på Hesselby slott i Stockholm och totalt besöks 11 orter med final på Södra teatern den 30 augusti (se turnéplan nedan).


I sommar är Jenny en av artisterna som medverkar i Sveriges Radio P2 och P4 Riks sommarsatsning Min stora svenska visbok. I en timmes långt program väljer hon sina favoriter ur den svenska visskatten och berättar historier ur sitt liv. Jennys program sänds i P2 lördag den 20 juli kl.15.03 samt i Sveriges Radio P4 söndag den 21 juli 21.03.


Jenny Almsenius albumdebuterade 2011 med den kritikerrosade skivan Sånt som brinner och sedan albumreleasen har hon turnerat flitigt i både Sverige och Norge och gjort sig ett namn på den svenska och norska livemusikscenen. Parallellt med turnén förbereder Jenny inspelningen av sitt kommande andra album med planerad release våren 2014.


Turnéplan: Jenny Almsenius sommaren 2013
6 juni Hesselby Slott - STOCKHOLM
27 juni Akustiska musikfestivalen - VÄSTERÅS 29 juni Visbyfestivalen - VISBY
4 juli Saltmagasinet - VÄSTERVIK
6 juli Falkenbergs visdagar - FALKENBERG
11 juli Olsgård - JÄRVSÖ
13 juli Backa festivalen - BASKEMÖLLA
24 juli Rotundan - HALMSTAD
25 juli Varbergs visdagar - VARBERG
27 juli Stinas - VARBERG
1 aug Trädgår\\\\\\\'n - GÖTEBORG
2 aug Stinas - VARBERG
9 aug Stockholm Folk Festival - STOCKHOLM
11 aug Slätthalls loge - IDALA
30 aug Girls Night Out, Södra teatern - STOCKHOLM


(Med reservation för eventuella ändringar)
För ytterligare information se: www.jennyalmsenius.se
Pressbilder via: www.mtaprod.se/press/ alt. www.westinpromotion.com


Promotion tfn: 0708-543864
rickard@westinpromotion.com – www.westinpromotion.com

Postat den 31 maj 2011

Debuterande Jenny Almsenius på längre sommarturné med hennes kritikerrosade debutalbum!

Nu beger sig Jenny Almsenius ut på de svenska vägarna med sitt debutalbum ”Sånt som brinner”. Det blir en längre sommarturné runt om i landet med turnépremiär den 16 juni i Rättvik, Nyfiket. Totalt besöks 14 orter och 5 festivaler varav Västerviks visfestival och Peace and Love festivalen är två av dem (Se turnéplan nedan). Hennes debutalbum har rosats av kritiker och på kort tid har Jenny Almsenius gjort sig ett namn på den svenska och norska visbluesscenen. Under våren 2011 har Jenny turnérat flitigt i Norge, och hörts i SR P4 Live och setts i TV4´s Nyhetsmorgon.

» Läs mer

Postat den 13 maj 2011

Jävlar vad skönt det känns, Jenny Almsenius!

I snart fem år har hon turnerat runt i Sverige och Norge med sin särskilda blandning av blues och visor. Men kanske är det först nu som den stora publiken får möta Jenny Almsenius, 26, som nyss skivdebuterat med ”Sånt som brinner”, ett album med elva helt egenkomponerade sånger.

I videon framför Jenny nya singeln “Jävlar”, tillsammans med gitarristen Martin Abrahamsson, inspelat live på Södermalm i Stockholm den 18 april.