Postat den 9 oktober 2017

Skivrecension: En tågresa i drömskt landskap med Sofie Livebrant

Hon blev flerfaldigt prisbelönad för albumet ”Lighthouse stories” där hon tonsatte Jeanette Wintersons novell ”Lighthousekeeping”.

De eftertänksamma inåtvända texterna och drivet i gitarr och bas ger här en känsla av att vara mer inlands, det tuffar på, kanske en tågresa med tid att reflektera och försätta tanken långt bort i något drömskt landskap i fjärran. Hon är en skicklig låtsnickrare som vilar i den poetiska visans sköte. I hennes låtar spåras citat av Virginia Woolf, Simone Weil och Rumi, men framför allt hennes egna idé- och ordvärld på svenska, engelska och franska. Musiken för ibland tankarna till Paul Simons rytmiska folkpoetiska musikstil som låten ”Black night”. Albumet är producerat rått och nära och det passar hennes folkmusikaliska singer/songwriterstil och lyfter låtarna.

Bästa spår: ”Black Night”

VISPOP
Sofie Livebrant
”Secrets”
(Playground)
4.

Åsa Veghed / DN

"en skicklig låtsnickrare som vilar i den poetiska visans sköte"

Postat den 6 oktober 2017

Förbjudna orkestern blir The Forbidden Orchestra

Framgångskoncept satsar internationellt

Fem musiker - fem uttryck. En konsertföreställning som binder samman musikhistoria, musikkulturer, könsnormer, yttrandefrihet, motstånd och kärleken till musik. På instrument som har varit eller är förbjudna, tabubelagda eller kontroversiella för kvinnor att spela i sina hemländer, eller utifrån kontroversiella kvinnliga konstnärskap, skapas en föreställning av musikglädje och starka berättelser över alla gränser.

Förbjudna Orkestern har sen premiären på Stockholm Kulturhus, på Internationella kvinnodagen förstås, blivit enormt efterfrågade. Det unika konceptet intresserar såväl kulturhus som festivaler, både i Sverige och utomlands. Det har därför fallit sig naturligt att bandet nu bytt namn till det internationell mer gångbara The Forbidden Orchestra.

På lördag startar höstturnén på Palladium i Malmö, och närmast efter det åker bandet till musikmässan WOMEX - World Music Expo - i Katowice i Polen för att där möta internationella arrangörer och bokare.

Samtliga medlemmar i The Forbidden Orchestra bollar hektiska scheman som heltidsmusiker och att samla dem alla på samma plats, på samma gång, är en utmaning. Därför är MTA Production mycket nöjda och stolta över att kunna presentera en turnéperiod för våren 2018 mellan 23 - 29 april. 

The Forbidden Orchestra bokas av Malin Kairis på:
malin@mtaprod.se eller +46 73 989 74 93

Välkomna med er förfrågan!

MEDVERKANDE
Nadin al Khalidi - Irak/Sverige
Liliana Zavala - Argentina/Sverige 
Emilia Amper - Sverige
Simona Abdallah - Palestina/Danmark
Sousou Cissoko - Senegal/ Sverige

Postat den 3 oktober 2017

Vi är stolta att välkomna Vivian Buczek till MTA Production.

Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor. Hon har en enastående bredd och känsla för jazzens idiom.

2017 släpper Vivian sitt 5:e album och denna gången tar hon sig an sin största inspirationskälla, Ella Fitzgerald som firar 100 år, för att göra en värdig hyllning till sin idol - men med sitt eget sound och uttryck tillsammans med pianisten och arrangören Martin Sjöstedt.

För allt började när hennes far gav sin dotter den legendariska skivan "Ella in Berlin".

“Omedelbart blev jag förtrollad av den sammetslena rösten, känsligheten och lugnet varvat med det glada, hejdlösa svänget och temperamentet. Det kvinnan kunde sjunga allt och från första ögonblick jag hörde henne så visste jag att det var samma sak jag ville göra resten av mitt liv."

ELLA LIVES ger en ny, annorlunda upplevelse av legenden, genom Vivian och Martin Sjöstedt Trio som med sina vackra och fantasifulla arrangemang backar upp Vivian på ett elegant och dynamiskt sätt som i sin tur skapar en modernare tolkning av dåtidens jazz.

Vivian Buczek - voc
Martin Sjöstedt - pi
Niklas Fernqvist - b
Johan Löfcrantz Ramsay - dr

Mattias Ståhl - vib
Fredrik Lindborg - bcl, ten sax 
Peter Asplund - tp, fgh 
Karl-Martin Almqvist - ten sax

Postat den 15 September 2017

Skivsläpp och höstturné

Under oktober månad (smygstart 28 sept, releasekonsert på Scalateatern i Stockholm) åker Anna ut på en 10 datum lång turné där hon också kommer att driva en insamling till förmån för Cancerfonden i Rosa bandets tecken. Insamlingen kommer att bidra till forskningens framsteg och stödja arbetet för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer. 
Turnédatum och biljettinfo finns på http://www.annastadling.com/ och på https://www.facebook.com/annastadling
Hoppas vi ses!

Postat den 4 September 2017

Hösten på Stallet

MTA Productions artister på Stallet - Världens Musik nu i höst.

fredag 22 september 20.00 Lena Willemark
lördag 30 september 20.00 Hazelius Hedin
fredag 6 oktober 20.00 Sofie Livebrant 
lördag, 7 oktober 15.00 Arja Saijonmaa with Tania Naranjo, Mattias Pérez, Patricio Wang, Tina Quartey
onsdag 18 oktober 19.00 LISAS 

http://www.stallet.st/index.php/sv/