Postat den 9 augusti 2017

Aurorafestivalen

Räfven blir ett spännande och annorlunda inslag på den gränsöverskridande Aurorafestivalen på Dramaten i Augusti.
Klassisk musik, unga och gamla som spelar tillsammans och skådespelare möts på Dramaten för unika konserter och inspiration! 
Räfven live på Dramaten
18 augusti
19 augusti 
20 augusti 
Aurorafestivalen äger rum under 3 dagar på Dramaten i Augusti. 
Om festivalen finns att läsa här: https://www.facebook.com/Aurorachambermusicfestival/?fref=ts

 

Postat den 4 augusti 2017

Jukeboxen i Sveriges Radio P4

Eva Eastwood Gästar Jukeboxen i Sveriges Radio P4 imorgon och hennes gäst är  Matte Lagerwall från The Boppers Kl 18:03

 

Postat den 1 augusti 2017

Nära och intim Anna Järvinen

Kvällen är ljum. Bakgården dignar av sommarklädda vänner med öl, vin och snacks på borden. Lamp­rader hänger varma under träden och under finstämt jubel träder hon ut på scen. Anna Järvinen, vän och stark i ett.

Med tolv snygga stålsträngar och tonsäker stämsång möter Fredrik Swahn hennes självklara intonation och textraden ”Ilse vimse du är nog inte nöjd nu” klingar drabbande mot popvackra ackord.

Det var tio år sedan hon med samme man, på Crescendo den gången, startade turnén för första plattan ”Jag fick feeling”.

Kanske är det mot den inramningen vi förstår hur hennes upplevelse av magi snart sprider sig och blir den enda rådande verkligheten vid scenen.

Hon plockar fram munspelet, bjuder på ”Koltrast” från samma skiva och avhandlar snart otrohet, fyllebråk och barn som kommer i kläm i texter där varje stavelse belyses med strängt realistiskt sken.

För även om det vilar något oförlöst över hennes närmast nervösa framtoning är uttrycket fullsprängt av närvaro, och de gäster som inte går vidare under samtal om annat, blir en del av hennes berättelser, hennes historia.

"Det här kommer jag aldrig att glömma", säger hon. Och trots det klyschiga är vi benägna att tro henne.

En vals bjuder snart på blygsam allsång, ”Helsinki” förmedlar längtan och tystnaden runt scenen är fortsatt uppmärksamt lyssnande.

Så lockar hon till skratt kring ”Äppelöga” för att snart därpå landa i ”Kom hem”.

Den är skir och drabbande fin där texten faller sönder i sin saknad. Hon avslutar med allmän improvisationsvissling till pianokomp och ett öppenhjärtligt tack. Just magiskt så.

NT.se/Anna Wallentin

Postat den 20 juli 2017

Stort intresse för Lisa Miskovskys konsert på Parksnäckan ikväll!

Lisa Miskovsky lovar spela ny låt!
Sångaren, musikern och låtskrivaren Lisa Miskovsky spelar i kväll, 20 juli, på Parksnäckan i Uppsala.

Vad har du för relation till Uppsala?

– Jag har haft många fina spelningar där, men på Parksnäckan har jag aldrig spelat förut. Uppsala är alltid ett härligt stopp när jag är ute på turné, det ligger norrut och är antingen på vägen bort eller på vägen hem för mig som bor i Umeå, en av de första eller sista spelningarna.

Publiken är van att se dig med en gitarr, men nu spelar du bas?

– Jag spelar bas på några låtar. Basen är ett mäktigt instrument. När jag började spela i band ville jag faktiskt spela bas, så att jag inte skulle behöva stå längst fram. Men det var ingen annan än jag som kunde spela el-gitarr.

Du jobbar också i studion, vad gör du där?

– Jag håller på med nytt material tillsammans med olika producenter, dels killarna från Deportees här i Umeå, men också nere i Stockholm där jag jobbar med folk som bland annat har producerat Sabina Ddumba och Veronica Maggio. Tanken är att sätta ihop allting i höst när jag kommer hem från turnén.

Bjuds Parksnäckans publik på något nytt material?

– Ja, jag och killarna i bandet har repat in en ny låt som vi har spelat nu i sommar. Men det blir mest låtar från första skivan och en del från den senaste. Bandet jag spelar med är fantastiska, Kalle Lundin från Winhill/Losehill och Pelle Ekerstam från A Beautiful Friend med flera. De förgyller turnén för mig.

Vad handlar nya låten om?

– Den heter "Song for the night" och handlar om en stor Sverige-turné som jag gjorde för några år sedan. Jag var på resande fot under lång tid. Det var en intensiv och händelserik period och jag träffade så himla mycket trevligt folk.

Viktor Andersson/UNT

Postat den 20 juli 2017

Staffan Hellstrand ersätter Splening med Anders Lundin på Skottvångs Grufva

Anders Lundin som skulle ha spelat på Skottvångs Grufva i Gnesta/ Mariefred, lördag 22 juli har tvingats ställa in pga sjukdom. 
Staffan Hellstrand gör konserten istället. 
 
Välkomna!
Mat från 18.00 och konserten börjar 20.00
Boka gärna matplats genom att maila  maria@skottvangsgrufva.se