Postat den 28 augusti 2017

HYLLADE BLUESMUSIKERN ”KNUT REIERSRUD” PÅ MINITURNÈ I SVERIGE FÅR TURNÈPREMIÄR 29 AUGUSTI!

I trettio år har Knut Reiersrud spelat på sina många gitarrer på otaliga scener och fångat publiken världen runt. I Sverige är han kanske mest känd för sitt samarbete med Eric Bibb och Ale Möller i Blues Detour - och som tidigare vapendragare med Sven Zetterberg i bandet Four Roosters.


Foto: Knut Rothe

Hans behandling av stränginstrumenten, både musikaliskt och visuellt, är att betrakta som en totalupplevelse. Kung Harald sa efter en Reiersrud-konsert i Sydfrika att han aldrig hade sett en musiker fysiskt försvinna in i ett instrument såsom Reiersrud. President Tabu Mbeki erbjöd Knut ett sydafrikansk pass - för att få ett återbesök.

Med sin enorma erfarenhet - 14 soloalbum, medverkan på över 200 inspelningar och turnéer på alla världens kontinenter - är han närmast en levande legend. Med blues i ryggraden är Reiersrud tillsammans med sitt band alltid inställd på att leverera 110 procent. Reiersrud har till konserten på Fasching med sig en ”superuppställning” unga musiker som spelat med Norges främsta artister såsom Terje Rypdal, Møster, Elephant 9 och Susanne Sundfør - för att nämna några.

Turnéplan: Knut Reiersrud
29/8 Stockholm, Fasching
30/8 Uppsala, Katalin
31/8 Varberg, Django
1/9 Göteborg, Nefertiti

Knut Reiersrud - gitarrer
David Wallumrød - keyboards
Bjørn Holm - sång/gitarr
Nikolai Eilertsen - bas
Andreas Bye - trummor

Pressinfo, bilder via www.werecki.com

Presskontakt:

Rickard Werecki 0707178008 pr@werecki.com WERECKI PROMOTION COMPANY www.werecki.com

Postat den 22 augusti 2017

Gomorron Sverige & Singelsläpp

Missade ni detta?!

Gå in och lyssna på morgonens fina samtal med Anna i SVT. 1:50 in i programmet.

https://www.svtplay.se/video/14829236/gomorron-sverige/gomorron-sverige-22-aug-06-30?start=1:51

Anna Stadlings nya singel Drömmarna gick raka vägen upp på P4s B-lista!!

 

Postat den 21 augusti 2017

För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp på Parksnäckan 23 augusti

Parksnäckan onsdag 23 augusti 19.00

För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp! Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood.

Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras åtta album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten. På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. De var även i år nominerade för en Grammis.
Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk. -Spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.
Medlemmar:
Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson - piano, orgel och synth
Lars Skoglund - trummor, slagverk

Konsertstart: 19.00. Insläpp: 17.45. 

Förköp: UNT City, Kungsgatan 53, Uppsala Stadsteater
Förköp: Café Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård
Förköp Online: Tickster

Postat den 18 augusti 2017

FRÖKEN ELVIS Spelar på Färöarna för första gången nu i helgen.

I helgen gör Fröken Elvis för första gången 2 spelningar på Färöarna.
Idag på Listovan och imorgon på Nordens hus.
Intresset är stort och redan nästa år räknar vi med att bandet tillbaka till Färöarna. 
Idag medverkar bandet i Färöisk riksradio.
 
På Nordiska hus hemsida står det att: "Kungen lever i svenskarna" och vi kan bara hålla med.
Det råder verkligen Fröken Elvis feber.  
Vi kan lugnt konstatera att detta gäller inte bara denna veckan, när alla uppmärksammar att Elvis dog för 40 år sedan, utan ända sedan senaste plattan "Kungen och vi” släpptes! 
Sommarturnén har varit kantad av stor uppmärksamhet och mycket publik både i Finland och Sverige hittills.
Nu går bandet in på sin sista turnévecka.
Blidösundsbåten är snart fullbokad så köp din biljett medan du kan!
 
23 Augusti - Biljett
24 Augusti - Biljett

Postat den 16 augusti 2017

40 år sedan Elvis dog. Fröken Elvis gör en större intervju med DN

Här är DN-intervjun som Camilla gjorde angående Elvis bortgång för 40 år sedan.
 

Så hyllas Elvis världen över i dag

På onsdag, den 16 augusti, är det 40 år sedan Elvis Presley gick bort. Runt om i världen uppmärksammas jubileet.

– Tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzén, sångare i Fröken Elvis som tolkar den legendariska artisten på svenska.

”Han är den enda person i modern tid som omedelbart känns igen över hela världen bara genom sitt förnamn”, sade den brittiska författaren Ted Harrison till AFP. ”Säg 'Elvis' i Peking, Nicaragua, Estland eller Fiji och alla vet genast vem han är, oavsett språk eller kultur.”

Ted Harrison gav i fjol ut boken ”The death and resurrection of Elvis Presley” och enligt författaren lär det finnas 200 000 Elvisimitatörer runt om i världen. Det sägs också finnas 400 officiella fanklubbar. Men Camilla Fritzén, som är musiker och sångare i gruppen Fröken Elvis, tror att det finns betydligt fler Elvisgrupper än så.

– Titta bara på alla Facebookgrupper som finns. Jag tror att många kommer att hedra honom i sociala medier genom att posta bilder och sina favoritlåtar, säger Camilla Fritzén.

Fröken Elvis gör svensk vispop av Elvis låtar och släppte i våras skivan ”Kungen & vi”. I sommar har de turnerat runt om i Sverige.

– I början var vi nervösa över hur communityt skulle ta emot oss. Många har åsikter och det finns en djup respekt för hans musik. Men det har gått väldigt bra, vi är välkomna. Jag tror att det handlar om att vår musik ligger så långt från originalet, vi gör inte anspråk på Elvis rock & roll. Vi är inte ett coverband eller ett hyllningsband, vi gör något eget. Det är så vi kommer undan, säger Camilla Fritzén, som upptäckte Elvis låtskatt först i vuxen ålder.

– Jag och bandet upptäckte även att ingen tidigare gjort ett fullängdsalbum med Elvislåtar på svenska, så det var startskottet. Jag som ung minns ju inte Elvis när han levde. Men tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzén.

Hur kommer ni att hedra honom under jubileet?

– Elvis och hans pappa hade en gemensam favoritlåt. Den heter ”Danny boy” och är ursprungligen en irländsk folkvisa. Låten spelades även på hans begravning och det är ju extra speciellt. På vår nya skiva har vi gjort en tolkning av den låten, vår version heter ”Benjamin” och den spelar vi på varje konsert.

Kajsa Haidl / DN