Postat den 15 maj 2017

Pressinfo P2 Live Folk, tis 16 maj

P2 Live Folk tisdagen 16 maj 19.03-20.30. Presentation: Mats Einarsson. 1. Ale Möller Band;
Ale Möller, mandola, sång, flöjter, melodica, Maria Stellas, sång, fingercymbaler, Mamadou Sene, sång, slagverk, Rafael Sida Huizar, slagverk, sång, Erik Rydvall, nyckelharpa, mandolin, sång, Mats Öberg, keyboard, munspel, sång. Från Dunkers Kulturhus, Helsingborg, 15 mars.

Lekfullt och förbålt skickligt med Ale Möller Band!

Ale Möller Band består av en brokig skara artister som berikat svenskt musikliv under de snart femton år bandet funnits till. Ett liveband i första hand, säger många. Men faktum är att Ale Möller Band tilldelades en grammis för sitt första studioinspelade album ”Bodjal” 2004 och grammisnominerade också för sitt tredje album ”Argai” 2013. Argai är ett passande namn för var det handlar om. Argai är ett ord på fula, ett språk som talas i Västafrika, som betyder ”Välkommen, stig på”.  Välkommen, stig på, ta plats vi köksbordet! Ale Möller Band står för kalaset! Just denna kväll på Dunkers Kulturhus i Helsingborg med mästaren på nyckelharpa Erik Rydvall, slagverkaren Rafael Sida Huizar med sin latinska rytmkompetens, Maria Stellas med sin repertoar av grekiska sånger och danser i bagaget, den fenomenale umeåsonen Mats Öberg på klaviatur och kraftsångaren och dansaren Mamadou Senne med sina berättelser från Västafrika. Alla med sin bakgrund, sin nerv och sin personlighet som gör köksbordet till en öppen festplats. Och så Ale Möller själv, med alla sina instrument, låtar och arrangemang och sin osvikliga förmåga att locka fram det bästa ur sina musiker. Och sin publik!

Ale Möller Band är Ale Möller, mandola, sång, flöjter, melodica, Maria Stellas, sång, fingercymbaler, Mamadou Sene, sång, slagverk, Rafael Sida Huizar, slagverk, sång, Erik Rydvall, nyckelharpa, mandolin, sång, Mats Öberg, keyboard, munspel, sång.

Inspelningen på Dunkers Kulturhus i Helsingborg gjordes 15 mars av musiktekniker Jan Waldenmark och Jan Flodby. Mats Einarsson producerade.

Produktion, presentation och text: Mats Einarsson