Postat den 29 november 2012

Snart är det jul!

Postat den 22 november 2012

Louise Hoffsten gillar julen

Nu är det jul igen. Och med den kommer årets julkonserter. En av årets nykomlingar är Louise Hoffsten som är medresenär när ”Jul i folkton”-gänget reser iväg och bland annat kommer till Malmö konserthus.

Många julkonsertturnéer är sig lika år från år. Men en har den här gången kryddats med en bluesprofil; Louise Hoffsten. Egentligen är det inte så konstigt. Hoffsten sjöng ”Det är en ros ursprungen” på det första ”Jul i folkton”-albumet 2005 och medverkade då också på några konserter uppåt landet. 

Postat den 20 november 2012

JLT släpper julskiva och åker på turné

Rockabillytrion%20sl%C3%A4pper%20julskiva

 

Postat den 12 november 2012

TÄVLA OCH VINN BILJETTER – SKICKA DIN BÄSTA LIMERICK

Gott folk, snart är det jul igen och snart så drar Jul i Folkton igång sin årliga turné! Vi är igång med att repa in årets konsert och i år vill vi ta hjälp av dig och din kreativitet!

Skicka in din bästa limerick till oss och var med och tävla om biljetter och att få din limerick uppläst på en av konserterna (se turnédatum nedan). Helst vill vi att du skriver din limerick i kommentarsfälet under statusen på Facebook, eller så går det såklart att skicka den till hilda@mtaprod.se om du är av den lite blygare sorten.

För att få inspiration, kika på videoklippet nedan där Olle Linder läser upp en limerick skriven av Ale Möller.

Vi lottar ut fyra stycken biljetter per ort (två vinnare får två biljetter var). Du kan vinna på två olika sätt:

1. Du blir utvald av en jury bestående av Playground Music, MTA och Jul i Folktonensemblen.

2. Du får flest likes på din limerick på Facebook.

Tävlingen kommer att pågå hela turnén och vinnarna publicerar vi löpande på Facebook!

Lycka till!

29/11 Bollnäs 2/12 Karlstad 8/12 Grängesberg 9/12 Göteborg 10/12 Malmö 13/12 Örebro 14/12 Halmstad 15/12 Kalmar 19/12 Stockholm 21/12 Linköping 22/12 Uppsala

Olle Linder läser en limerick from playgroundmusic on Vimeo.

Postat den 31 oktober 2012

Hoffsten bjuder på pepparkaksblues

 Louise Hoffsten inledde året med att släppa ny skiva. Gjorde succé som körledare i TV 4-programmet "Körslaget." Nu knyter hon ihop säcken som årets gästartist på "Jul i folkton" - turnén. Den 29 november är det premiär för årets "Jul i folkton"-turné i Bollnäs, en julshow vars grundrecept bygger på klassiska och avskalade julvisor. I år är sångerskan Louise Hoffsten speciellt inbjuden gäst för att bidra med sina ingredienser till julstämningen. - Jag tycker väldigt mycket om de där riktigt gamla och stämningsfulla sångerna som man annars tappar bort lite på vägen, säger Louise Hoffsten som bland annat kommer att sjunga den klassiska julvisan "Det är en ros utsprungen". PepparkaksbluesLouise Hoffsten kommer att bege sig ut på turné till tolv orter i Sverige och Norge tillsammans med folkvisemusikanterna Ale Möller, Lena Willemark, Lisa Rydberg, Esbjörn Hazelius, Roger Tallroth och Olle Linder. - Det är fantastiska musikanter med på den här turnén som sätter musikskapandet i centrum. Det är inget glitter och glam utan det finns känsla och rötter, säger Louise Hoffsten. Men det blir inte bara klassiska tolkningar på julvisor. För att klippa av de blonda slingorna till den rytmiska knäckebrödbluesen för pepparkaksvisor är Louise Hoffsten inte helt beredd att göra. - Men pepparkaksblues tycker jag låter som ett bra namn. Så det kan man säga att det här är, blues i ett litet mer renodlat sammanhang, säger hon och skrattar. Sjöng snapsvisorLouise Hoffsten som även går hem i stugorna med sin rock och jazzmusik kommer dessutom sätta lite sting i julshowen med en del snapsvisor. - Jag fick lära mig mer snapsvisor än barnvisor när jag var liten. Så snapsvisor kommer också med på ett hörn, avslöjar Louise Hoffsten om årets föreställning som hon bäst beskriver som "mörker, ljus och en näve grus". TT Spektra