Postat den 13 juni 2011

Sofia Karlsson ger ut notbok släpper livealbum och på exklusiv turné!

Sedan det stora publika genombrottet med Dan Andersson-albumet Svarta ballader 2005 och ett omfattande turnerande i Sverige, Europa och Japan har Sofia Karlsson etablerat sig som en i ordets bästa mening folkkär artist. Svarta ballader, liksom även hennes två efterföljande plattor, Visor från vinden och Söder om kärleken, har samtliga belönats med Grammis. Sofias tolkningar av välkända och älskade visor samt hennes egna sånger har vunnit en plats i människors hjärtan. Många är de som efter konserter, i e-mail och i brev frågat efter noter till sångerna Därav kommer en notbok som fått titeln Levande, samlade sånger och låtar, att ges ut i samband med höstens bokmässa. (Sally Wiola/ Playground Music). Här finns några av de klassiska Dan Andersson-tonsättningarna jämte Sofie Livebrants nya, snart lika klassiker-stämplade kompositioner till samme diktares texter. Här finns också Sofias egna sånger som Andra sidan, Visa från Kåkbrinken och Gamla stan, och hennes arrangemang av Frid på jord, samt Peps Persson-favoriten Spelar för livet och bröllopsfavoriten Roger Tallroths Alltid dig nära med text av Sofia. I samband med notboken släpps också ett vackert livealbum med samma titel Levande innehållande inspelningar från hennes senaste Sverigeturnéer. Notboken och Livealbumet släpps den 21/9 och i samband med detta kommer Sofia Karlsson göra några exklusiva spelningar i Lund, Göteborg och Stockholm. Turné: Sofia Karlsson ”Levande” 22/9 Lund, Stadsteatern 19:30 23/9 Göteborg, Bokmässan 21:00 25/9 Stockholm Södra teatern 18:00 26/9 Stockholm Södra teatern 19:00 (Med reservation för eventuella ändringar)