Postat den 29 november 2010

John Lindberg Trio gästade P4 Dalarna

8 utsålda julshower i Rättvik är det som ligger framför trion. Rock´n´Roll blandat med jullåtar står på menyn till julbordet och visst tusan kan man få dansa bort kalorierna direkt som man satt i sig. Dessutom pratade vi om kommande skivan och lyssnade på nya singeln. Och John själv uppfyllde en dröm och påade sin låt i radion.

» Läs mer

Postat den 29 november 2010

En folkmusikalisk fullträff

BRILJANS. I söndagskväll ägde konserten” Jul i folkton” rum i Umeå. En konsert som bjöd på både briljans och imponerande laginsatser.

» Läs mer

Postat den 29 november 2010

En välsmakande kompott av jullåtar

Efter knappt tre timmar i mörkret i Tonhallen med några av Sveriges skickligaste folkmusiker på scen kommer vi i publiken ut till staden mellan bergen som är täckt i en decimeter av den vitaste och pudrigaste snö som tänkas kan. Tänk lite ”Barnen i Bullerbyn”-pittoreskt. Har jag lika mycket julstämning som där och då på självaste dopparedagen så blir det den bästa julen sedan jag fick mitt supernintedo i 90-talets början – den lyckan...

» Läs mer

Postat den 29 november 2010

Röjigt rockabilly-julfirande med JLT

Julen är lika utdragen som Melodifestivalen nu för tiden. Pynt och shower redan innan första advent gör så att jag hinner tröttna på julen innan själva julafton. Men att börja firandet med John Lindberg Trio var en riktig höjdare.

» Läs mer

Postat den 28 november 2010

Rätta folktonen satt för årets julfirande

Jul i folkton-gänget är ute på stor femårsjubileums-turné, och framstår som lika förväntansfulla som barnen på julaftonens morgon. Snabbt steg förmodligen spänningen ännu ett hack även hos publiken som i stort fyllde Tonhallens salong i Sundsvall går kväll.

» Läs mer