Postat den 13 december 2010

Folklig jul som ger hopp

Jul i Folkton turnerar genom Sverige för femte året i rad med en samling fenomenala folkmusiker och berättare. Det som började som ett alternativ till de alltför inrutade julkonserterna har nu blivit en tradition. En tradition som lever. Till skillnad från andra julshower där största prioritet är att byta glittriga galaklänningar mellan varje sångnummer, är Jul i Folktons största prioritet att mötas i spelglädje och hjärtlighet. Det märks och det känns. Få julkonserter skulle bjuda på en sådan innerlighet och lekfullhet.

» Läs mer

Postat den 10 december 2010

Liveskivan, nu i butik

Jul i Folkton ”LIVE” innehåller 19 spår med ALE MÖLLER, SOFIA KARLSSON, LENA WILLEMARK, LISA RYDBERG, ESBJÖRN HAZELIUS, ROGER TALLROTH och OLLE LINDER. Konserterna spelades in under 2008 års succéturné och resultatet blev Jul i Folkton Live.

» Läs mer

Postat den 10 december 2010

Jul i Folkton - Man vill bara ha mer

I en genre där det är lätt hänt att snart känna sig övermätt, lyckas Jul i Folkton att skapa mersmak. Efter flera år på vägarna har de på sitt livealbum fångat spelglädjen och värmen som skapas i mötet med publiken. Med en sådan grupp musiker samlad ur Sveriges folkmusikelit, med Ale Möller i spetsen, vore det ju också rent omöjligt att misslyckas.

» Läs mer

Postat den 10 december 2010

P3 Guld

Jasmine Kara har nominerats för både Årets Nykomling och Årets Hiphop/Soul till P3 Guld 2010.

Postat den 6 december 2010

Jul i folkton odlar ljuset

Vi fick uppleva en mäktig musikalisk upplevelse i Cassels i går. På scenen stod ett slags landslag i folkmusik med Sofia Karlsson, Ale Möller och Lena Willemark i spetsen. Musikanterna inledde ivrigt och lekfullt.

» Läs mer