Välkommen till MTA Production

Postat den 8 december 2016

Julstämning med Anna Stadling på Musikplats Stockholm i P4

Artisterna Anna Stadling och Loney Dear är gäster i nästa Musikplats Stockholm.

På vår livescen gör de sånger om julen.

Den direktsända konserten äger rum fredag 9 december klockan 12.30-13.00 i Radiohuset.

Kom till radiohuset eller lyssna live på radion/webben.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=103&grupp=18458&artikel=6577840

Postat den 8 december 2016

Sallyswag klara för Peace & Love

När Peace & Love igår öppnade 6e luckan i julkalendern blev det även känt att Sallyswag nu är klara för Borlänge-festivalen. Det 9 kvinnor starka bandet har tidigare prisats för sin inovativa mix av genrer och hyllats som ett av Sveriges bästa liveband.

När Sveriges olika festivalbokningar börjar släppas strax innan jul varje år ser vi oftast en viss övervikt av manliga akter, en trend som Peace & Love tydligt bryter med bokningar som Cleo, Lisa Miskovsky, Syster Sol, Merit Hemmingson och Frida Hyvönen. Till dessa sällar sig nu Sallyswag tillsammans med Anna Järvinen som var det andra namnet som släpptes under tisdagen.

-Jag är sjukt taggad på att spela på festivalen för den är så himla bra och har ett så fint budskap, säger Erika Risinger, violinist och sångerska i Sallyswag.
-Fred och kärlek är just det som världen behöver mer av idag. För oss som band som lyfter feminism och allas lika värde i våra texter känns det lite som att komma hem och inte bara för att jag är från Dalarna!

Ser man på andra klara akter till Peace & Love anar vi vad hon menar, hittills består nämligen lineupen till 90% av kvinnodominerade akter. När Sallyswag tilldelades Sveriges Framtidspris i kategorin ”Årets innovatör” lyfte prisutdelaren och folkmusikern Lena Willemark det märkliga i att det 2016 fortfarande är ovanligt med endast kvinnliga medlemmar i ett band. Erika Risinger som även är bandets grundare beskriver själv att hon egentligen bara ville skapa sitt drömband med de bästa och coolaste musikerna hon kunde hitta, med musikaliska influenser från hela världen och med olika stilbakgrunder som tillsammans kunde kokas ihop till något helt nytt. Sallyswags musik beskrivs som en mix av afrobeats, R&B, balkan, svensk folkmusik, pop och soul. Det är dansant och inbjudande med starka politiska texter om jämställdhet, rasism och vikten av att våga vara sig själv fullt ut. Sedan den smått ikoniska debutspelningen på Folk- och världsmusikgalan i Umeå för tre år sedan har Sallyswag bl a fyllt Fasching i Stockholm, Moriskan i Malmö och Nefertiti i Göteborg, redan 2014 spelade de på Urkultfestivalen dit de efter stora påtryckningar från publiken fick återvända redan 2016 för en hyllad spelning på den största scenen, Solscenen.

Peace & Loves bokningar hittills: Cleo, Skott, Merit Hemmingson, Lisa Miskovsky, Sofia Jannok, Joy, Syster Sol, Maria Hazell, Ängie, Heavy Tiger, Julie Bergan, Frida Hyvönen, Cherrie, Highaskite, Sallyswag, Anna Järvinen. 

Postat den 8 december 2016

Premiäryra när Eskilstuna bjuds på Jul i Folkton

Nu när det mesta av snön smält bort kanske julkänslan kommit av sig lite för de flesta. Det vill folkmusikerna Ale Möller,  Lena Willemark råda bot på. På lördag kväll har deras julkonsert Jul i Folkton premiär på Konserthallen i Eskilstuna.

Jul i Folkton är lite av en långkörare bland alla de julshower som under december månad varje år intar Sveriges scener. Sedan starten 2005 har turnén genomförts nästan varje år med olika musiker ur Sveriges folkmusiker-elit. I år tar Ale och Lena med sig några av Sveriges namnkunnigaste folkmusiker slagverkaren Olle Linder, multimusikern Esbjörn Hazelius, violinisten Lisa Rydberg och gitarristen Roger Tallroth för att sprida julstämning i åtta städer runtom i Sverige. 
Först ut på turnén är Eskilstuna där Konserthallen kommer fyllas till bredden med toner av fiol, mandola, kulningsång och slagverk från hela världen. Här får vi smaka på julens alla sidor, från internationella julklassiker som ”O helga natt” till kanske mer sällsynta julvisor såsom "Vintersaga" av Ted Ström som beskriver flera vinterlandskap i Sveriges avlånga land.  
Den här konserten är ett måste för den som vill uppleva en jul med doft av gran, halm,tidlöshet och tradition, en klassisk folkjul!

Turné

10/12 Eskilstuna, Konserthallen
11/12 Stockholm, Rival
12/12 Uppsalla, UKK
14/12 Falun, Kulturhuset
15/12 Örebro, Konserthuset
16/12 Göteborg, Konserthuset
17/12 Linköping, Konsert och Kongress
18/12 Malmö, Palladium

Postat den 6 december 2016

VÄRLDSREKORD FÖR MUSIKHJÄLPEN

VÄRLDSREKORD! Den 2 december slog Hampus Carlsson världsrekord till förmån för Musikhjälpen och för alla barn som bor i länder där det är krig ska få gå i skolan.

 


Han gjorde 25 spelningar på 20 timmar.
Allt skedde i Halmstad från P4 Halland till barnkalas, skyltfönster, köpcenter och en brinnande bardisk.

Hittills har över 15 000 kronor samlats in men den digitala bössan är öppen fram tills den 17:e dec. 
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/hampus-carlssonPostat den 5 december 2016

Räfvens Julfest!

Räfven bjuder in till årets sista konserter! Strunta i julklapparna och ta med familj och vänner på Räfvens alternativa julfirande istället. Vi lovar överraskningar och extra skoj för att samla kraft tillsammans i kärlekens och mångfaldens tecken!

 

10 december på Sticky Fingers i Göteborg.
17 december på Fasching i Stockholm.

Kom som du är!

Räfven firar jul på Sticky Fingers!
Räfven firar jul på Fasching!

Vi ses framför scenen!