Välkommen till MTA Production

Postat den 25 februari 2015

MTA Production är otroligt stolta över att två av våra artister är nominerade till varsin Grammisnominering!


VERA NORD

Ikväll kliver Vera Nord in på Cirkus i Stockholm som en av de Grammisnominerade för Årets Barnalbum. Endast tolv år gammal är hon den yngsta genom tiderna att bli nominerad för en Grammis under eget artistnamn! Att hon dessutom står för texten till tre av låtarna på sitt album stärker ytterligare denna unga tjejs enorma genombrott under 2014.

Året har fyllts med tv, radio och press med höjdpunkten i juli månad när hon klev in på Allsång på Skansens scen inför 20 000 människor i publiken och 1,5 miljoner tv-tittare. Kvällen innan julafton gästar Vera Nord SVTs uppesittarkväll Julstök med Lasse Kronér för att ytterligare stå inför miljonpublik i TV.

Framgångarna fortsätter för Vera Nord men hon själv tar det lugnt i all uppmärksamhet även om hon givetvis är otroligt glad för allt som skett.  

- Det känns konstigt och jätteroligt! Alla dom här sakerna är sånt jag aldrig kommer glömma!

MERIT HEMMINGSON
Det första inslaget med Merit spelandes på sin Hammondorgel sändes då Sveriges TV-utbud endast bestod av svartvita TV1. Hennes sätt att blanda svensk folkmusik med pop och jazz var något helt nytt. Sedan dess har detta varit Merits signum - att förena det traditionella med det senaste inom svensk musik.
 
I höstas, femtio år efter utgivningen av Jan Johanssons album 'Jazz på svenska', släpptes nya albumet 'Hommage till Jan' - Merits hyllning till den legendariska pianisten. Hennes personliga arrangemang av klassisker som bl.a. 'Visa från Utanmyra' och 'Gånglek från Älvdalen' förenas med producent Tobias Fröbergs urskogsliknande ljudbild. Utöver att Värmlands Folkblad gav albumet 5/5, och att musikmagasinet Liras recensent menade att 'Hommage till Jan' till och med kunde vara 'årets (jazz)album' 2014, är albumet nominerat till Grammis 2015 i kategorin folkmusik/visa. På albumet medverkar Ola Hultgren på trummor och slagverk samt Johan Lindström (Tonbruket) på pedal steel. Samtidigt som inspelningarna av albumet var i full gång fick Merit dessutom nyheten  att hon utsetts till årets Jan Johanssonstipendiat.

Postat den 25 februari 2015

Lyöstraini, Trees of light - 4 av 5!

"Trion Lyöstraini är just ett sådant där spännande möte som ibland uppstår på musikens världshav, utanför alla territorialgränser, där bara möjligheter finns."

- Nerkes Allehanda

Recension - Lyöstraini

Postat den 18 februari 2015

ABALONE DOTS – The Parade

När Abalone Dots nu är tillbaka med ny singel efter tre års tystnad är det på egna villkor och med egenhändigt producerat material. De tre medlemmarna och multiinstrumentalisterna Rebecka HjukströmSophia Hogman och Louise Holmer är fortfarande lika samstämda och Bluegrass- och Americana-influenserna är tydliga.

– Innan har våra låtar handlat mer om kärlek, drömmar och om att växa upp. Jag känner att vi som band har mognat och växt upp mer med allt vad det innebär. Med detta har våra låtar tenderat att handla mer om viljan och modet att förändra, säger Louise Holmer.

The Parade
 heter första smakprovet från kommande album. Singeln är producerad av Stefan Boman (Kent, Salem Al Fakir, Sahara Hotnights m.fl.), och sätter tydligt ner foten i ställningstagandet för rätten att älska vem man vill.

– The Parade är vårt bidrag till kampen mot förtrycket av HBTQ-personer och rädslan för det okända, men går även hand i hand med kampen mot främlingsfientlighet. Om man har en offentlig röst har man också en skyldighet att förändra det som inte är okej i samhället, säger Rebecka Hjukström och berättar om hur idén till låten uppstod:

– Jag var på besök i Kroatien och kom i kontakt med den lokala Pride-rörelsen, Pride Zagreb. Bilderna vi använder oss av i videon kommer från en av deras första parader i början av 2000-talet. Gatorna var fyllda av motdemonstranter i form av nazister men också vanliga Zagrebinvånare och hatet kändes påtagligt. När jag kom hem och vi började repa in låtar till skivan så röstade Rysslands regering genom lagförslaget som begränsar HBTQ-personers rättigheter. Då tyckte vi att nu får det vara nog och jag skrev The Parade som nu blir vår första singel från nya skivan.

Postat den 12 februari 2015

Lira

Skenet har fått en otroligt fin kritik på nya albumet i Lira. 
Idag har bandet framsidan på nya tidningen som just kommit ut.

Postat den 9 februari 2015

The Boppers återvänder till städerna där allt började

Det legendariska rockbandet The Boppers återvänder till städerna som formade bandet när karriären tog fart i slutet av 70-talet. Den 27 februari spelar de på Katalin i Uppsala, och den 8 mars intar de scenen på Scalateatern i Stockholm. Dessutom väntar framträdanden i Östersund och Halmstad.

» Läs mer