Välkommen till MTA Production

Postat den 27 april 2015

Niklas Lind - Aktuell med nya EPn "Sommar"!

Artisten och multiinstrumentalisten Niklas Lind skriver både text och musik med doft av tidlöshet och romantik. Låten ”Samma Samma” har spelats intensivt på P4 under hela våren. Niklas skriver oemotståndliga låtar, personliga texter och har en otroligt charmfull scenpersonlighet! Imponerande nog så framförs musiken på trio i ett ”roterande" band bestående av: gitarr, bas, trummor och sång.  I maj kommer en ny EP att släppas med titeln ”Sommar". I samma veva kommer även Niklas att viralt släppa en tolkning av Seinabo Seys monsterhit ”Younger”; nu under namnet ”Äldre”. 

Lyssna på de nya låtarna från ep:n ”Sommar” och på ”Äldre” här:
https://soundcloud.com/mta-production/sets/niklas-lind/s-Y0TeO

  
Niklas på turné i sommar:
20/5 Blidösundsbåten, Stockholm
24/6 Skottvångsgrufva tillsammans med David Schütrick
11/7 Stålboms Konditori Falkenberg, (förband till Petter)
3/7 Villa Talliden,  Rönninge
13/8 Kulturfestivalen, Stockholm
  

Gammal kärlek.

För Stockholmssonen Niklas Lind har den frasen en dubbel innebörd. Dels handlar den om det musikaliska. Om hans kärlek till den jazz- och vistradition som ligger nedärvt i den svenska folksjälen. En romantisk vurm för ett 60-tal där Stockholm pyrde av framåtanda. Där såväl kompositioner som musiker var välskräddade och där glädje och dekadens gick hand i hand i storstadsnattens förföriska skimmer. Men frasen handlar också om relationer, om hans egna minnen och personliga erfarenhet. Från blossande passion och bultande hjärtan till uppbrott och den återkommande känslan av tomhet. Det var mot denna tudelade bild av Gammal kärlek som Niklas Lind för snart två år sedan började mejsla fram grunden till sitt första album. Han var singel och satt återigen själv i sin lägenhet på Södermalm. I bakgrunden ekade ljudet av Ringvägen ikapp med minnen från ett decennium som professionell musiker. Det hade varit ett liv på turné, ett liv där både hotellrum och scener omnämns för sina stjärnor. Lika uppfyllande och bekräftande som flyktigt och svåranpassat till tvåsamhetens konventioner.

I flera år hade Niklas funderat på kärlek och relationer. Nu kom tankarna ut i form av toner och bläck på ett papper. Naket och utan minsta antydan till kompromiss. En av de första låtarna han skrev var en drygt tre minuter lång beskrivning av kärlekens fysiska inverkan på människan. Musikaliskt avskalad, baserad på en enkel melodi och svepande körer.


För bokningsförfrågan kontakta:
Hilda Sandgren
hilda@mtaprod.se
Tel: +46 70 440 85 00
 
eller

Emma Carlsson
emma@mtaprod.se
Tel: +46 73 713 33 84

 

Postat den 23 april 2015

Turné: Jul I Folkton 2015

Folkkära Jul i Folkton är tillbaka efter två års paus.  Samma artister, som under sju tidigare jul-turnéer spelat sig igenom Sverige och in i publikens hjärtan, kommer i december att återigen åka ut för att ge publiken en musikaliskt ojämförlig upplevelse, en konsert som doftar halm och gran och dopp i grytan, en kväll som sätter glädje, tradition och gemenskap i första rummet.

TURNÉDATUM:

09-dec Gävle Konserthus
10-dec Västerås Konserthus
11-dec Norrköping, Flygeln
12-dec Grängesberg, Cassels
13-dec Stockholm, Scalateatern
17-dec Örebro Konserthus
18-dec Karlstad, Sundstaaulan
19-dec Vara Konserthus
20-dec Göteborg Konserthus

» Läs mer

Postat den 22 april 2015

Kolonien syns i Sundsvalls Tidning

Sundsvalls Tidning har skrivit en artikel inför Koloniens spelning på Sveateatern i Sundsvall nu på fredag.
Vi på MTA är övertygade om att det kommer bli en fantastisk kväll!

 
"Nu på fredag den 24 april gästar albumdebuterande folkmusikbandet Kolonien Sveateatern. Bandet har precis släppt debutalbumet "Drömmarnas land" och är just nu ute på en riksomfattande releaseturné.
– Kolonien är roliga och bra. Sveateatern är ett bra ställe för sånt här, säger Anna Frisk."

Läs hela artikeln här: http://www.st.nu/noje/musik/samarbete-tog-kolonien-till-sundsvall


Postat den 16 april 2015

Nytt album

Nya albumet "Old school" är ute nu!
Lyssna gärna på Spotify: https://open.spotify.com/album/7jDqnd4rJ0r7fgtMB2fT8b

Postat den 16 april 2015

GUITAR PEOPLES PRIZEVINNAREN KRANTZ HYLLAR DEN FOLKLIGA MUSIKEN PÅ NYA ALBUMET OLD SCHOOL

En av Sveriges främsta gitarrister, KRANTZ, hyllar på sitt tredje album den folkliga musiken i sin hemstad Göteborg och fyller albumet med sin genuina kärlek till bluesen. Likt Håkan Hellström hyllar han sin älskade stad som är ett Mekka för en mängd musikstilar. Ingen av dessa artister låter dock kärleken till hemstaden stanna i en sluten krets. Krantz låter sin musik komma till offentlighet på klubbar, festivaler och i radio och tv. Så var fallet med Krantz två tidigare skivor SIBERIA & EUPHORIA. Vi har all anledning att tro att publiken kommer att vallfärda till Krantz kommande konserter som nu bokas av MTA Production som sedan flera år är bluesvirtuosens hemvist.

 OLD SCHOOL är titeln på skivan och handlar om musiken som jag delvis växte upp med men som också är den musik som betalade mina första gigs. Vi spelade på pubar och svartklubbar i Göteborg på mitten av 90-talet. Jag var ca 18-19 år när jag gjorde mina första betalda gig på pubarna och musikerna som jag spelade med var ofta äldre än jag och hyfsat etablerade. Det här blev för mig liksom för många andra min musikaliska skola. På Hisingen särskilt fanns en ruffig pub- och klubbkultur och det var bara hönsnätet som saknades!

Musikstilen vi spelade var mestadels mycket bluesbaserad. Det som många kallar ”gubbrock” förekom också. Det stående ordspråket var: ”Har man inte levt blues kan man inte spela blues”Jag ser den som en viktig stomme i min och flera musikervänners konstnärliga utveckling. I varje fall blev den min”.

Att Krantz har en omfattande och varierande ljudbild som är något utöver det vanliga bekräftas av Håkan Olsson på Rootsy, en han en legend i blues- och rootsvärlden. Krantz har nu inlett ett fruktbart samarbete med Rootsy:

”Krantz tredje soloalbum OLD SCHOOL är en fröjd att lyssna på och en mardröm att försöka beskriva. För här handlar det om instrumentalmusik som inte låter sig genrebestämmas så lätt. Som ena stunden ystert skuttar fram som en kalv på vårgrönbete för att i nästa stund landa i ett nästan meditativt tillstånd. Rockabilly möter folkmusik möter Ennio Morricone, uppräkningen av influenser och överraskande infall kan fortsätta länge. Men blir till sista bara ett hopplöst försök att beskriva musik som inte låter sig beskrivas”.
- Håkan Olsson, Rootsy

Guitarpeoples Prize om Richard Krantz: "med sina stämningsfulla och unika kompositioner i smakfulla arrangemang tar gitarrmusiken in i nya sammanhang med sitt säregna instrumentala spel".

LABEL & DISTRIBUTION:
ROOTSY
http://www.rootsy.nu/

BOKNING:
MTA Production
Hilda Sandgren
hilda@mtaprod.se

PRESSKONTAKT
Christina Glaeser
0739-479851
christina.glaeser@gmail.com