›› Barn/Ungdom

Hand i hand med Kolonien

  - en musikföreställning för barn om vikten av att ta hand om varandra.

Kolonien är ett ungt band med en stor erfarenhet av att spela live för den yngre publiken. Bara under 2015 har de turnerat ihop med Länsmusiken i Sörmland, Kalmar, Stockholm och Västmanland. Genreöverskridande, egenskriven världsmusik med pop- och reggaeinfluenser – musik som tar ställning. Den fyrstämmiga sången har blivit lite av bandets signum och texterna berör mångfald, hållbarhet, tolerans och vikten av att ta hand om varandra - ämnen som på olika sätt genomsyrar musiken. Och det svänger!

“Vårt mål med konserten är att ge barnen en häftig musikupplevelse som de annars inte så självklart kommer i kontakt med. Genom musiken möts vi och interagerar med dans, rytmik och lek. Vi har kul och vi vet att musik kan beröra även de minsta. Vi tror på musikens kraft att även i tidig ålder påverka och förena människor.” 


LEKISJAZZ

Med en dresscode som vittnar om en förkärlek till tidig New Orleans-jazz, en stor grön krokodil på gitarr och en repertoar med svängiga jazzlåtar lämnar vi sällan vår publik oberörd, vare sig barn eller deras föräldrar.

För oss är inte jazz en vuxen, svår och obegriplig genre. Vi tycker inte att man måste ha pluggat musikteori, röka pipa och klia sig i skägget för att tycka om jazz. Vår publik har varken pipa eller skägg, de är nämligen oftast mellan 1-7 år. Följ med in i Lekisjazz värld och få en guidad tur i ett hemligt skafferi, möt ett tåg av demonstrerande insekter och säg hej till festande krokodiler, busiga möss, elefanter med skoproblem och kvällströtta spöken. Bandet består av Andreas Westerlund på trummor, Bobo Steneby på kontrabas, Mikaela Hansson/Rose-Marie Johansson på piano och Krokodilen på gitarr. Dessutom har vi ofta med oss saxofonisten Abel Haile och körsångerska Maria Östrud.Grammisnominerade ”Lekisjazzstandards" släpptes september 2015 och innehåller allt från swing-hits till calypso-gung. De flesta låtarna är skrivna av Lekisjazz själva men ett fåtal är även kända gamla jazzfavoriter som fått ny svensk text av bandet.


Oddjob Jazzoo

Djurisk jazz för stora och små barn

Med Grammisbelönade albumet Jazzoo i bagaget ger sig Oddjob ut för att sprida jazzen till de mindre lyssnarna. Temat för musiken är djurens värld. Målet för bandet är att musiken ska vara improviserad, lekfull samt utmana och inspirera barnen. Till albumet kommer även en tillhörande bok illustrerad av Ben Javens. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan barnen associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar i form av en videoanimation som sköts live av VJ:n Helene Berg.


Oscar Danielson sjunger för barn

2012 belönades Oscar med en Grammis för Årets Barnskiva och 2013 Grammisnominerades han i samma kategori. Oscar varken höjer rösten eller tar på sig clownnäsa. Han sätter ord och musik till saker vi inte vill glömma och tar både barn och vuxna på fullaste allvar. Ensam eller tillsammans med multiinstrumentalisten Daniel Bingert, (som bl. a. tar med sitt hemmabyggda skrot-trumset), ger Oscar en annorlunda barnkonsert. Lugnare. Som en sagostund. Men med mycket skratt.


Vindla i Glaslandet – för barn

En interaktiv föreställning som blivit oerhört populär!

Philip Glass musik i en fri tolkning av Lewis Carrolls ”Alice i Spegellandet”. Vindla i Glaslandet riktar sig till barn i åldern 2 - 6 år. Med stråkkvartetten Vindla följer en barnrytmikpedagog som med rörelser, dans och andra fysiska uttryck vägleder barnen in i musiken och ger dem verktyg för att med alla sinnen kunna ta den till sig.