Vera Nord

Vera Nord (född 2002) slog igenom våren 2014 med låten “Dyslexi är bajs”. Samma sommar släppte hon sitt album ”Alla gör sin grej” som nu är Grammisnominerad för Årets Barnalbum. Endast tolv år gammal är hon den yngsta genom tiderna att bli nominerad för en Grammis under eget artistnamn!

Hon gjorde succé i bl a Sommarlovsmorgon och Allsång på Skansen med sommarhiten ”Loppis”. Hon var årets yngsta deltagare och en av de yngsta genom tiderna. Kolla på videos nedan för att höra hur det lät! I SVT:s julprogram Julstök sjöng även Vera en svensk version av John Lennons Happy X-mas (War is over).

Sommaren när hon fyllde 8 skrev hon låtar på skoj med sin pappa. Den första låten var en blues som började: ”Mitt bästa sommarlov, är att bada i grannens pool…”

Det var en rolig grej, men det sådde ett frö att skriva låtar på riktigt. Vintern 2013 började de skriva på en hel platta. En skiva som bara handlar om Vera och Veras liv. Vera sjunger ur ett jag-perspektiv och texterna är helt och hållet baserade på hennes egna tankar, funderingar och känslor.

Eftersom Vera har svår dyslexi sitter oftast hennes pappa, barnboksförfattaren Peter Barlach, vid pennan. Vera hatar sin dyslexi och sa ofta att ”Dyslexi är bajs”. Det blev första låten till plattan och den släpptes som singel 4 april i år. Samma morgon satt hon i TV4 Nyhetsmorgon och gjorde sin första direktsända TV-intervju. Vera blev en viral succé och redan efter en vecka hade låten setts av 10 000 på YouTube. Dyslektiker, både unga och gamla, kallar den sin ”nationalsång” och hyllar Vera för att hon på ett så enkelt och självklart sätt illustrerar hur det är att vara dyslektiker.

Albumet ”Alla gör sin grej” tar oss med in i Veras värld och berättelserna rör ämnen som de flesta kan känna igen sig i. Låtarna kan handla om saknaden efter en bästis som flyttar, ett husdjur som dör eller en farmor som man aldrig hann träffa. Men också att loppis-kläder äger, varför opera är bra och hur skönt det är att ibland få vara en ”dramaqueen”.  Singeln "I Mitt Huvud" fick över 20 000 visningar på Youtube inom de första 24 timmarna efter att musikvideon släppts.

Det roligaste Vera vet i hela livet är att sjunga:  ”Det spelar ingen roll om det är på ålderdomshem, i kyrkan eller på festival. Det är lika roligt och pirrigt var man än sjunger.”

Postat den 2 juni 2015

Vera Nord släpper ny singel!

Vera Nords nya singel "I mitt huvud" med musikvideo är nu äntligen här!


Lyssna här:


Spotify http://spoti.fi/1SPNoXw


iTunes http://apple.co/1QeJx27


YouTube http://bit.ly/1dIqqSm

Postat den 22 augusti 2014

Vera Nord till Friends på Skansen!

Lördag 23 augusti intar MTAs nykomling Vera Nord, Petter, Sarah Dawn Finer, Molly Sandén, Nour el Refai m.fl. Sollidenscenen för Sveriges största manifestation mot mobbning. Friends på Skansen består av en heldag med aktiviteter för hela familjen samt en fartfylld scenshow där Sveriges artistelit tar ton mot mobbning tillsammans med publiken.  


Friends på Skansen anordnas för tionde året i rad och beräknas locka ca 10.000 barn och vuxna. Under dagen har stora och små besökare möjlighet att prova på en mängd aktiviteter som speed shooting med NHL-proffset Gabriel Landeskog, musikalhäng med Glada Hudik och bloggfika med Sandra Beijer. Dagen kulminerar med en scenshow som leds av konferenciers Sarah Dawn Finer och Nassim al Fakir.


I samband med scenshowen delas även priset ”Årets idrottsförebild ut”, samt ”Årets Friendsprestation”. Priserna syftar till att uppmärksamma personer eller skolor som gjort en stark insats mot mobbning under året som gått.