The Knockouts

THE KNOCKOUTS släppte nyligen uppföljaren till kritikerrosade och prisbelönta albumet  Among The Vultures. Nya plattan 5000 Miles From Louisville är inspelad och mixad i anrika Park Studio med ingen mindre än stjärnproducenten Stefan Boman som jobbat med bl a KENT, Hives, Hellacopters, Backyard Babies mfl.

Nya låtmaterialet är starkare, svängigare och mer dynamiskt. THE KNOCKOUTS kaxiga energi och sound blandas med grym pondus och musikalitet på exceptionellt hög nivå.

Succéerna har avlöst varandra för THE KNOCKOUTS. De knep en trofé i högaktade American Independent Music Awards (samt blev nominerade i ytterligare två kategorier). De har gjort maffiga Europa turnéer och spelat för slutsålda hus, samt betat av de största festivalerna. De har spelat med bl a Social Distortion, Living End, Aggrolites, Slim Jim Phantom och nu senast med legenden Brian Setzers Rockabilly Riot (grundaren av kultiga Stray Cats).

Kruttrion lyckas alltid leverera en fulländad och smakfull rock, en perfekt mix av tillbakalutad, countrydoftande rockabilly och fartfylld rock n´ roll med ett stänk av knivskarp punk. De bjuder på dansanta och medryckande melodier som etsar sig fast och består, innehållande lika mycket känsla som attityd. Det är absolut inget undantag nu när THE KNOCKOUTS frontman Johan Frandsen än en gång har lyckats överträffa sig själv och komponerat den hitkavalkad som skivan 5000 Miles From Louisville är. Tillsammans med Stefan Boman har THE KNOCKOUTS skapat magi och musikhistoria, ett fyrverkeri av fantastiskt snygga toner stiligt kombinerat med ett ständigt pulserande och hungrigt driv.  

Svensk dynamit när den är som bäst! 

Postat den 17 juli 2014

The Knockouts släpper nytt!

Nu släpper The Knockouts singeln The Young Will Overcome från kritikerrosade albumet "5000 Miles From Louisville", en vass och fängslande låt som får vem som helst att svänga på höfterna och gunga i takt med den våldsamt energiska och medryckande melodin. Kolla in videon nu!

» Läs mer

Postat den 10 oktober 2013

MTA inleder samarbete med energiska The Knockouts!

Succéerna har avlöst varandra för The Knockouts. De knep en trofé i högaktade American Independent Music Awards (samt blev nominerade i ytterligare två kategorier). De har gjort maffiga Europa-turnéer och spelat för slutsålda hus, men även hunnit med att beta av de största festivalerna. De har spelat med bl a Social Distortion, Living End, Aggrolites, Slim Jim Phantom och nu senast med legenden Brian Setzers Rockabilly Riot (grundaren av kultiga Stray Cats)

Läs mer om dem här: http://mtaprod.se/artister/the-knockouts/