The Boppers

Med drygt två miljoner sålda skivor enbart i Skandinavien är Boppers en av de mest framgångsrika grupperna i sitt slag. De har samarbetat med artister som Chuck Berry, Pugh Rogefeldt och Jerry Williams. De har turnerat i Japan, Europa och Skandinavien. Arton album, 3000 livespelningar, minst 5 oljefat med hårfax, och de har fortfarande rötterna i Rock N roll & Doo Wop.

- Efter 35 år på ständig turné är det fortfarande en höjdare att kliva upp på scenen och lira för en engagerad, stimmig och glad publik. Det är just det vi lever för: att lira LIVE!

The Boppers bildades 1977 av Matte Lagerwall, Peter Jezewski och Ingemar Wallén. Efter TV-debuten i Jerry Williams show där de framförde Little Darling och At the Hop, fanns bandet på allas läppar. Debutalbumet Number One såldes i otroliga 420 000 exemplar! Sommaren 1979 gjorde bandet 123 folkparksjobb på tre månader, ibland med poliseskort och helikopter till hjälp...

The Boppers är:
Matte Lagerwall (gitarr & sång sen 1977)
Ingmar Wallén (gitarr & sång sen 1977)
Kenneth Björnlund (trummor & sång sen 1982)
Mats Gaffa Karlsson (klaviatur, lapsteel & sång sen 1993)
Surjo Benigh (bas & sång sen 1993)

Postat den 1 september 2016

The Boppers har inga politiska band

I helgen skrev kvällstidningarna ”Boppers-sångaren klar för SD-festivalen”. Detta upprörde med allt rätt originalmedlemmarna Matte Lagerwall och Ingmar Wallén som efter 39 år i branschen och lika länge i bandet är frontfigurerna i ett av Sveriges mest framgångsrika och populära band någonsin.


– Artikeln handlar om en före detta Boppers-medlem som klev av bandet för 23 (!) år sedan, säger Matte Lagerwall. Han har antagit ett erbjudande att uppträda på SD's festival, där flera artister har hoppat av. 
Tidningarnas rubriksättare ger intryck av att de skrivit om mig (Matte) eller Ingmar eftersom vi är de leadsångare som frontar The Boppers sedan starten. Vi skulle aldrig ställa upp och lira på något sådant, så vi ber här och nu om en rättelse.

Bandet är noga med att poängetra att de överhuvud taget inte deltar i politiska manifestationer eller spelar för enskilda politiska partier.

– Vi är och vill vara kända för vår spelglädje, ett seriöst jobbande band som sprider Doo Wop & Rock'n Roll med ödmjukhet och medkänsla sedan 39 år. Ingen av oss vill bli ihopkopplade med SD's politik! 

Keep on Boppin' hälsar duon och siktar på ett glatt och positivt jubileumsår 2017. Då är det nämligen hela 40 år sedan killarna tog den svenska musikscenen och folkparkerna med storm.

Om The Boppers:
The Boppers är legendariska med sin mix av rock'n roll, karisma och stämsång. Svenska folket har i snart fyrtio år rockat oavbrutet till deras musik. Sedan första giget på Hässelby Strandbad påskafton 1977 har dom sålt över två miljoner skivor och turnerat i Skandinavien, Europa och Japan. Idag är dom tajtare och mer samspelta än någonsin, men fortfarande med samma kärlek till musiken som när dom började. Detta är en av förklaringarna till deras långlivade popularitet. En annan förklaring är att dom helt enkelt är skickliga musiker med starka låtar och skön utstrålning. Storheten i The Boppers personliga variant av rock'n roll är dess rötter i tidig svart rock'n roll med utpräglad stämsång - så kallad Doo-wop.

Förgrundsgestalterna i The Boppers Matte Lagerwall och Ingmar Wallén uppskattar inte medias vinkel avseende en tidigare medlems deltagande på en konsert arrangerad av det politiska partiet Sverigedemokraterna.

Klargörande på den officiella Facebooksidan med närmare 1000 delningar till mer än en kvarts miljon kontakter:
https://business.facebook.com/theboppersofficial

Läs hela artikeln här!

Postat den 8 maj 2015

Ny singel ute med The Boppers

" Ständigt aktuella The Boppers har nu släppt en ny singel med Sveriges rockabillydrottning Eva Eastwood.


Den nya låten ”They never know” finns nu på Spotify och iTunes.
– Det är en grymt ball duett som för tankarna till gamla Dion-låtar och härlig 60-talskänsla, hälsar Matte Lagerwall i The boppers. Riktigt kul att få göra en sådan här duett med en tjej som har sån härlig pipa som Eva.


Söndagen den 10 maj framför den här nya konstellationen av svenska rock´n roll-ikoner den nya singeln i BingoLotto."

Läs hela artikeln här: http://www.webfinanser.com/nyheter/2575735/ny-singel-ute-med-the-boppers-och-eva-eastwood/

Postat den 9 februari 2015

The Boppers återvänder till städerna där allt började

Det legendariska rockbandet The Boppers återvänder till städerna som formade bandet när karriären tog fart i slutet av 70-talet. Den 27 februari spelar de på Katalin i Uppsala, och den 8 mars intar de scenen på Scalateatern i Stockholm. Dessutom väntar framträdanden i Östersund och Halmstad.

» Läs mer