Sofie Livebrant

Sofie Livebrant är aktuell med nytt album –”Secrets”.
Om drömmar, hemligheter och gränser. En gränslöst album med Sofies unika värld, på svenska, franska, engelska med inslag av poesi, folk, jazz och världen.

Sofie har precis kommit hem från sin turné på fyrar runt Nordsjön då hon tonsatt Jeanette Wintersons novell Lighthousekeeping som blev SVT dokumentären “Sånger från havet”. Ett album som prisbelönades flerfaldigt. Nu ger hon sig ut i gränstrakterna i den inre världen och utforskar hemligheter, drömmar och gränser.

”Drömmar och hemligheter är något vi alla har med oss och bär på, de finns där men går inte att se eller röra vid!”

Musikaliskt speglar albumet Sofies många resor och gränsöverskridande möten med människor och musik, hon är en sångfångare som gärna sjunger långa meningar på bara ett ackord. Fransk chanson, poetic folk, jazz och världsmusik men där Sofies idé-och ordvärld genomsyrar allt. Efter att under flera år arbetat med andras texter skriver hon här i stort sett allt material själv (kryddat med citat från författare som Virginia Woolf, Simone Weil. Rumi m fl). Sofie agerar också producent fullt ut för första gången."

Kvinnan på omslagsbilden, med banjon och sin vita perfekta klänning får vara sinnebilden för det hållna, emedan trädet bakom står för den naturliga vildhet och brokighet som vi alla är berikade med.”

Denna skiva är Sofie, helt enkelt i sitt kök, där hon lever, lagar mat, gör sånger och försöker vara sann. Hon sjunger sin värld som den är just nu och är egentligen ensam men hon har bjudit in sina musikaliska, litterära favoritvänner på visit! De finaste.

”En skiva om en röd sjö med näckrosor, en svart natt i Spanien och om att hänga i limbo mellan tyngden och nåden. Om att dyka utan nät och komma upp igen sjungandes -allt under en stjärnhimmel som tyst vandrar sin bana.”

Kolla

Postat den 2 mars 2017

Välkommen till Åland och Danmark!

Lighthouse Stories: med Sofie Livebrant, Lisa Långbacka och Hal Parfitt-Murray.
Så som vi har längtat efter att spela ihop igen.


12/3 Stadsbiblioteket i Mariehamn Åland kl 18.30
17/3 "Gimle" i Roskilde DK kl 19.30
18/3 "Klaverfabrikken" i Hillerød DK kl 19.30
19/3 "Hårbøllehuset" i Hårbulle DK kl 15.00

Postat den 17 september 2016

"Lighthouse Stories – sånger vid havet"

Ikväll visas SVT2 20:05 filmen om tveklöst det modigaste projektet MTA produktion ansökt om att få göra tillsammans med Sofie Livebrant. 
MTA Production hjälpte med turnén och stöttade upp så gott vi kunde i denna otroligt annorlunda turnéplan.
Kapten Sofie Livebrant styrde skutan och sjösatte tillsammans med ett filmteam och musikerna Hal Joseph Parfitt-Murray och Lisa Eriksson Långbacka turnén runt Nordsjön förra sommaren.


Tack
Sofie Livebrant -Kapten för projektet Tack Peter Wiren för filmen, 
Tack Hal Joseph Parfitt-Murray Lisa Eriksson Långbacka och alla involverade för musiken. 
Tack De som ytterligare också spelade på albumet:
Johan Lindström och Nikolaj Busk.
Tack brus & knaster som släppte skivan med distribution av  Playground Music Sweden. 
Tack Ebba Lindqvist som gjorde Pr. 
Tack Christina Glaeser Anne Skåner för all stöttning.
Tack Stallet - Världens Musik och Peter Bothén för att vi fick starta hos er. 
Tack Musikverket för stödet. 
Tack Kulturrådet för stödet.  
MTA Production bästa personal Vincent Bell Jennifer Åström som specialjobbare med projektet på kontoret! 


“Don't regret your life, child, it will pass soon enough.” JW


"Lighthouse Stories – sånger vid havet" i SVT Play


Du kan se programmet HÄR!


Postat den 2 juli 2016

Sofie Livebrant ersätter Ramy Essam i Haparanda

Flerfaldigt belönade Sofie Livebrant ersätter Ramy Essam i Haparanda nu idag  lördag 2/7 på Haparande Blues & Jazzfestival.
På nolltid kunde Sofie ta ledigt från andra åtaganden & ta sig upp och göra konsert tillsammans med Petter Berndalen.


Ändring i programmet på världsmusik scenen imorgon lördag 2/7. Ramy Essam har fått lämna återbud på grund av sjukdom. Han ersätta av skönsjungande Sofie Livebrant som kallar sig sångfångare - en som finner musik i andras ord. Flerfaldigt Grammis- och Manifest prisad för sina tonsättningar av Dan Andersson, Karin Boye, Emily Dickinson och Jeanette Wintersson. Sommaren 2015 släppte hon albumet "Lighthouse Stories" och gav sig ut på en stor turné på fyrplatser runt Nordsjön, som också blir en musikdokumentär som sänds på SVT i Augusti - "Kanske spelar vi endast för måsarna"! Sofie kommer till Haparanda Festivalen tillsammans med Petter Bendalen på slagverk  


Duon kommer att spela ur Sofie’s rika repertoar med texter av Emily D, Karin B och Jeanette W. Kanske bjuds det på någon sång från den kommande skivan ”Secrets"…som handlar om drömmar och hemligheter.