Sixten & the Cupcakes

Publiken blir som tokiga när de ser hur fyra unga pojkar hanterar sina instrument och röster som om de redan levt ett helt liv som yrkesmusiker. Sixten Börjesson startar ett band i stadens lokala musikaffär. Killarna testar gitarrer och småpratar och det visar sig att de har samma gitarrlärare.

Efter några lyckade spelningar tillsammans växer tanken fram om att starta ett band. Bandet repar en vecka och får sitt första gig på hemmastadens rockklubb MX i december 2010. Ett tag och många spelningar senare äntrar Sixten and The Cupcakes Södra teaterns stora scen i Stockholm. Salongen är fullsatt och publiken diggar bandets rockabilly hårt. Detta leder i sin tur till att bandet kontaktas av skivbolaget Matrona, som vill spela in en CD med killarna. Atlantisstudion blir så nästa anhalt i karriären. En overklig men sann dröm för fyra unga killar som bara drygt ett år spelat tillsammans. Oktober 2011 släpptes "Tip Top Mood". Våren och sommaren 2012-2013 turnerar Sixten & The Cupcakes för fullt!
Under större delen av 2014 fokuserar bandet på att skriva nya låtar och spelar på Polarmusic prize under Polartalks. 2015 släpper bandet återigen nytt material och fortsätter växa upp tillsammans med musiken.

-Drömmen är att spela i Las Vegas, säger Sixten med ett leende.

Kolla