Räfven

Bandet Räfven bildades i Göteborg 2003. De har genom hundratals vilda konserter gjort sig kända som ett av Sveriges mest oemotståndliga liveband och de senaste åren har deras hämningslösa folkpunk även vunnit stor publik internationellt. Räfven är gränslösa, precis som världen borde vara. Deras musik och uttryck lånar och reser fritt mellan tider, kulturer, traditioner och kontinenter.

Under 2015 hann Räfven bland annat slå världsrekord i flest antal spelade konserter i olika städer under ett dygn i samband med Musikhjälpen, åka två gånger till Japan, spela in en postapokalyptisk mutantvideo, samt släppa sitt sjätte album: Bring back the dinos.

Under 2016 turnerade Räfven i Sverige och Europa, släppte en efterlängtad notbok och påbörjade arbetet med en barnskiva!

Räfven har även många års erfarenhet av att arrangera workshops och kurser för barn och vuxna i alla åldrar. Innehållet anpassas efter gruppens storlek och nivå men fokuseras kring att lära ut Räfvens musik på gehör, med stor vikt vid spelglädje, kommunikation och publikkontakt.

Postat den 9 augusti 2017

Aurorafestivalen

Räfven blir ett spännande och annorlunda inslag på den gränsöverskridande Aurorafestivalen på Dramaten i Augusti.
Klassisk musik, unga och gamla som spelar tillsammans och skådespelare möts på Dramaten för unika konserter och inspiration! 
Räfven live på Dramaten
18 augusti
19 augusti 
20 augusti 
Aurorafestivalen äger rum under 3 dagar på Dramaten i Augusti. 
Om festivalen finns att läsa här: https://www.facebook.com/Aurorachambermusicfestival/?fref=ts


 


Postat den 10 januari 2017

Starta det nya året med Räfven!

Våra vänner på Kulturens hus Luleå firar 10 år med en jubileumshelgen i huset 27 januari – 29 januari! Såklart kommer ingen annan än Räfven stå för att sparka loss efterfesten på lördagen då Räfven spelar på Kulturens hus i Luleå! Kvällen innan fredag har ni chans att röja loss till bandet i Örnsköldsvik då Räfven spelar på Sliperiet!!


För mer info och biljetter:


27 januari, Örnsköldsvik, Sliperiet: http://www.tickster.com/…/events/9uy620f9…/2017-01-27/rafven28 januari, Luleå, Kulturens Hus: http://www.kulturenshus.com/evenema…/jubileumshelgen-lordag/


Grattis till Kulturens Hus önskar vi på MTA! Vi ses framför scenen!


Postat den 5 oktober 2016

Räfvens stora julfest är tillbaka!

Räfvens stora julfest är tillbaka! Hösten har precis bara anlänt men vi vill redan nu passa på att tipsa om en julrepris från förra året! Räfven bjuder nämligen även i år in till en alternativ jul i kärlekens och mångfaldens tecken! Med glögg, dans och sväng samlas bandet och publiken kring julens budskap om öppenhet, kärlek och gemenskap! Endast två exklusiva julspelningar görs av bandet i år så pass på!


Boka redan nu in dig själv, släkt och vänner genom att köpa en biljett till Sticky Fingers den 10 december eller Fasching 17 december!För pepp och info följ eventen här:


10 dec. Gbg, Sticky Fingers: Räfven - Live @Sticky Fingers


17 dec. Sthlm, Fasching: Räfvens julfest


Varmt välkomna!