Oddjob

För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp! Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood.

I år beger sig Oddjob återigen ut på oprövad mark när de tar sig an det legendariska jazzfusionbandet Weather Report. En idé som länge cirkulerat i bandet blev verklighet när det klassiska skivbolaget Amigo Musik ville ge ut en EP för att fira sitt 50-årsjubileum. Här gav Oddjob ut sina tre första album och därför kändes det som en ära att få komma tillbaka för att tolka och hylla sina egna husgudar. Materialet är hämtat från Weather Reports kanske mest kreativa period, 1974-1978 och latvalen har fallit kanske inte på de mest uppenbara hittarna utan snarare musik som bandet känt sig utmanade av. Som vanligt bjuder Oddjob på spännande överraskningar utan att lämna det patenterade Oddjobska soundet och svänget.

14e oktober 2015 släppte bandet albumet "Folk" som kom att ge dem deras 3e Grammis-statyett. Med ”Folk” utforskar gruppen svensk folkmusik genom att sampla och använda fältinspelningar som grävts fram ur Svenskt visarkivs digra samlingar. Det medryckande soundet som präglas av ett spel mellan det lekfulla och seriösa sammanflätas med kulning och nyckelharpa i en ohelig men spännande allians mellan det gamla och det nya. Albumet hyllades av såväl kritiker som publik, med ett snitt på 4,5 på kritiker.se och full pott från både Dagens Industri, DN och Lira. DN's jazzskribent listade den på första plats bland årets utgivningar.

Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras åtta album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten.
På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. På galan tackade de sina förebilder som J.Johansson, G. Riedel, J. Wadenius m fl. Temat som kan anas av albumtiteln ”Jazzoo”, är djurens värld och riktar sig till de mindre lyssnarna.

Musiken på ”Jazzoo” och den tillhörande illustrerade bookleten berättar de vilda djurens okända historier. Den berömda Brittiska illustratören Ben Javens ikoniska teckningsstil kompletteras med korta texter som uppmuntrar de små lyssnarna att bege sig in i det lekfulla Jazzooet. Bookleten har även översatts till Engelska, Tyska och Franska för att  ge ännu fler barn möjlighet att följa med när Igelkotten försöker ta sig över vägen och när vi undrar om spiggen blir uppäten av hajen? Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan de associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar till barnens stora förtjusning!

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk. -Spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Medlemmar:
Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson - piano, orgel och synth
Lars Skoglund - trummor, slagverk

Helene Berg - live visuals Jazzoo

Kolla

Postat den 21 augusti 2017

För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp på Parksnäckan 23 augusti

Parksnäckan onsdag 23 augusti 19.00


För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp! Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood.


Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras åtta album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten. På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. De var även i år nominerade för en Grammis.
Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk. -Spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.
Medlemmar:
Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson - piano, orgel och synth
Lars Skoglund - trummor, slagverk


Konsertstart: 19.00. Insläpp: 17.45. 


Förköp: UNT City, Kungsgatan 53, Uppsala Stadsteater
Förköp: Café Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård
Förköp Online: Tickster

Postat den 21 april 2017

Oddjobs enda Stockholmsspelning i vår!

Fredag, solen skiner och vi börjar närma oss Oddjobs enda Stockholmsspelning i vår! Torsdag nästa vecka smäller det på C/O Lilla Hotellbaren, insläpp från 18.00, band på scen ca 20.00!


Tagga till nu ---> Live: Oddjob | c/o Lilla Hotellbaren


Införskaffa dina biljetter nu ---> http://www.biljettforum.se/sv/event/oddjob/biljetter-0Jazz när det är som absolut bäst och lekfullast, live den 27/4!


Postat den 27 oktober 2015

Folk älskar "Folk"

Att höra till den musik Di:s Jan Gradvall lyssnar helst på just nu är det inte många artister och band som kan skryta med. Oddjob hör till den skaran. 


När Musikindustrin ställde 4 snabba till recensenten hörde Oddjob till den musik som han helst har i lurarna. Även Simba:s Claes Ohlsson hyllade bandets releasespelning på P2s Jazzkatten och nu återvänder bandet från en fulltecknad vecka i Lappland och Västerbotten med avslutning på Umeå Jazzfestival. Samtidigt har tidningsrecensenterna fortsatt att hylla nya plattan "Folk", förutom fullpottaren i Di kan bandet bl a glädjas åt 5/6 i SvD och 4,5/5 i DIG Jazz


Den fysiska plattan släpptes i musikaffärerna och för internetförsäljning i samband med Jazzfestivalen, från och med fredag kommer det även gå att strömma albumet på Spotify.

» Läs mer