Nordman

1994 släpptes Nordmans historiska debutalbum med odödliga hits som Vandraren och Förlist. Rockbjörnar, Grammisnomineringar, rekord på topplistor, publikrekord, massor av guld- och platinaskivor är exempel på deras stora framgångar. 20 år och sex album senare, med en färgstark historia i bagaget står Håkan Hemlin och Mats Wester starka och redo att möta publiken 2014 med både jubileumsalbum och turné.

I februari 2014 släpper Nordman ett nyinspelat jubileumsalbum med ett urval av deras egna favoritlåtar från tidigare skivor samt några helt nya låtar.
Tillsammans med den prisbelönta finska pianisten Dani Strömbäck och barockflöjtisten Claudia Muller har de arrangerat musiken enkelt och stämningsfullt med en grundsättning bestående av piano, nyckelharpa, flöjt och sång.
Samtidigt som albumet släpps ger sig Nordman ut på en unik konsertturné för att möta publiken i både stad och landsbygd. Sättningen och repertoaren är i samma akustiska och intima anda som på skivan. I samarbete med Wessmans förlag har ett antal klassiska Nordman-låtar arrangerats för kör. Därför erbjuder Nordman som en extra option även lokala körer att samarbeta och uppträda med Nordman under turnén.

Kolla

Postat den 25 februari 2014

Nordman laddar om efter releaseturnén

Igårkväll avlutade Nordman sin releaseturne´för skivan Patina i Mariakyrkan i Helsingborg tillsammans med St:a Anna-kören. 
Här är ett axplock av vad som skrivits om Nordman och turnén runtom i landet. 


Fullsatt för Nordman och lokala körer - Östersund Läns Tidning
Recension - Gefle Dagblad
Nu väntar Heavy-metal ör Nordman-Håkan - Östersundsposten
Gala med många inslag - Västerbottenskuriren
Nordman firar 20 år på scen - Kungsbacka-Nytt


I sommar beger sig Nordman ut på vägarna igen, då med två sättningar. Parallellt med den akustiska sättningen med Dani Strömbäck och Claudia Müller kommer Håkan Hemlin och Mats Wester även turnera med uppbackning av ett rockband.

» Läs mer

Postat den 13 januari 2014

Tävla om signerade ex av Nordmans nya skiva!

5e Februari släpps Nordmans nya skiva Patina. Under helgen har det pågått en tävling på Facebook där Nordman-fansen får dela med sig av sina bästa minnen av Nordman för sin chans att vinna ett signerat ex. Hittills har fyra vinnare korats, så ta chansen att vinna det sista exet genom att skicka in ditt bidrag senast idag.

Vinnande bidrag publiceras imorgon tisdag på Nordmans Facebook-sida och vinnarna kontaktas av MTA under veckan. 
Märk ditt bidrag Tävling-Nordman och glöm inte att skriva namn och adress i mailet så vi kan kontakta dig om du blir den lyckliga vinnaren! 
Adressen till tävlingen är tavling(@)mtaprod.se, (Ta bort paranteserna kring @). 

» Läs mer

Postat den 21 oktober 2013

MTA samarbetar med Nordman som firar 20 år med turné och album våren 2014

1994 släpptes Nordmans historiska debutalbum med odödliga hits som Vandraren och Förlist.
Rockbjörnar, Grammisnomineringar, rekord på topplistor, publikrekord, massor av guld- och platinaskivor är exempel på deras stora framgångar. 20 år och sex album senare, med en färgstark historia i bagaget står Håkan Hemlin och Mats Wester starkaoch redo att möta publiken 2014 med både jubileumsalbum och turné.
I februari 2014 släpper Nordman ett nyinspelat jubileumsalbum med ett urval av deras egna favoritlåtar från tidigare skivor samt några helt nya låtar.
Tillsammans med den prisbelönta finska pianisten Dani Strömbäck och barockflöjtisten Claudia Muller har de arrangerat musiken enkelt och stämningsfullt med en grundsättning bestående av piano, nyckelharpa, flöjt och sång. 
Samtidigt som albumet släpps ger sig Nordman ut på en unik konsertturné för att möta publiken i både stad och landsbygd. Sättningen och repertoaren är i samma akustiska och intima anda som på skivan.

» Läs mer