Nordic

Som ett av Sveriges mest namnkunniga och stilbildande folkmusikband fortsätter Nordic efter tio aktiva år att utvecklas och beröra sin publik. Den 9 november 2016 släpptes deras tredje fullängdsalbum; ”Collage”. Ett konstverk bestående av en palett av nya kompositioner med allt ifrån lyriska valser till en brasiliansk samba. Ett par nytolkningar förekommer också, bland annat en stillsam version av Frank Zappas ”Blessed Relief”. Här hör vi ännu ett exempel på hur Nordic har förfinat sitt koncept; Att låta sin musik passera sitt filter av rotade groove, lyriska klanger och outtröttliga lekfullhet som ständigt håller musiken vital och angelägen, både för sig själva och sin publik.

På skivan hittar vi även ”Nordic Symphonic Suite” ett specialskrivet verk vilket är ett av resultaten av förra höstens bejublade samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester. Tio års egen repertoar av Nordics karaktäristiska nyskapande kompositioner med stadig grund i svensk folkmusiktradition arrangerades för symfoniorkester av Karl-Johan Ankarblom och fick nytt liv. Hösten 2016 syntes resultatet som Veckans föreställning i SVT

Nordic består av:
Anders Löfberg – cello
Erik Rydvall – nyckelharpa
Magnus Zetterlund – mandolin

Kolla

Postat den 19 december 2016

Nordic Symphonic

I helgen visades ”Nordic Symphonic” ett specialskrivet verk vilket är ett av resultaten av förra höstens bejublade samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkesterTio års egen repertoar av Nordics kivan hittar vi ävenkaraktäristiska nyskapande kompositioner med stadig grund i svensk folkmusiktradition arrangerades för symfoniorkester av Karl-Johan Ankarblom och fick nytt liv. I SVT gick konsertern som Veckans föreställning i SVT 17 dec.


Nordic kommenterar själva: 


”Den här konserten var en otroligt mäktig upplevelse för oss. För första gången kunde vi bjuda publiken på vår musik som den ibland låter i våra huvuden när vi sitter i replokalen och mejslar ut våra trioarrangemang.”


Se programmet här i SVT PLAY

Postat den 15 november 2016

Nordic presenterar stolt nytt album och video!

Nordic – Chicken/Hen (2016Som ett av Sveriges mest namnkunniga och stilbildande folkmusikband fortsätter Nordic efter tio aktiva år att utvecklas och beröra sin publik. Den 9 november 2016 släpptes deras tredje fullängdsalbum; ”Collage”. Ett konstverk bestående av en palett av nya kompositioner med allt ifrån lyriska valser till en brasiliansk samba. Ett par nytolkningar förekommer också, bland annat en stillsam version av Frank Zappas ”Blessed Relief”. Här hör vi ännu ett exempel på hur Nordic har förfinat sitt koncept; Att låta sin musik passera sitt filter av rotade groove, lyriska klanger och outtröttliga lekfullhet som ständigt håller musiken vital och angelägen, både för sig själva och sin publik.


På skivan hittar vi även ”Nordic Symphonic Suite” ett specialskrivet verk vilket är ett av resultaten av förra höstens bejublade samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester. Tio års egen repertoar av Nordics karaktäristiska nyskapande kompositioner med stadig grund i svensk folkmusiktradition arrangerades för symfoniorkester av Karl-Johan Ankarblom och fick nytt liv. Nu i höst syns resultatet som Veckans föreställning i SVT 17 dec. Missa inte det!


Nordic består av:
Anders Löfberg – cello
Erik Rydvall – nyckelharpa
Magnus Zetterlund – mandolin