New Tide Orquesta

2016 fyller New Tide Orquesta 20 år och det firas med två skivsläpp och konserter i hela Sverige!  
 
I maj 2016 släpper New Tide Orquesta sin "Live in Rio” - som namnet antyder inspelad i Brasilien. När det är högsommar i Sverige är det midvinter där. Tänk er NTO, ensamma på ett Ipanema med 3 meters-vågor och badförbud, hänförda men småhuttrande. På dagarna sippar de på Acai-drinkar och poserar för varandras mobilkameror, och på kvällarna under denna intensiva julivecka ger de tre bejublade konserter i Rio de Janeiro med omnejd. Hem kom NTO med material till en liveskiva och i maj 2016 släpps New Tide Orquestas sjunde album ”Live in Rio”. 
 
Skivan innehåller främst låtmaterial från NTOs två senaste studioskivor och resultatet blir för den inbitne lyssnaren en studie i hur musiken förändras av att turneras med över världen. Och så klart hur precis de där kvällarna i Rio artade sig. Vem är det som hostar? Varför skrattar publiken? Vem är det som spelar fel? Det är live det händer och NTO är som bäst när de möter sin publik. 
 
I samband med releasen av "Live in Rio" gör NTO ett par utvalda konserter och till hösten 2016 återkommer gruppen med en ny studioskiva och en längre turné.

Medlemmar: 
Per Störby – bandoneon
Livet Nord – fiol
Thomas Gustavsson – piano
Johanna Dahl – cello
Josef Kallerdahl – bas

Postat den 5 februari 2013

Manifestnominering: New Tide Orquesta - How to climb a mountain

MTA Production vill stolt presentera Manifestnominering för New Tide Orquesta! Bandets album How to climb a mountain har blivit nominerad i kategorin Experimentellt. Lycka till!

Läs mer om Manifestgalans nomineringar här.

Postat den 24 oktober 2012

Hyllade NTO

Idag släpps NTO:s sjätte album \\\\\\\\\\\\\\\"How To Climb A Mountain\\\\\\\\\\\\\\\".De första recensionerna har redan anlänt och ingen på MTA blir förvånad över de hyllningar de får! Från vitt skilda håll som GP, Gaffa, Sydsvenskan och Hallands Nyheter.

» Läs mer

Postat den 10 oktober 2012

New Tide Orquesta - The Buffalo Stance

New Tide Orquesta har idag släppt sin nya video via Gaffa.se, se den först här!

» Läs mer