Martin Rubashov

Martin Boman hörs ofta i radion med sin gitarr, men då i rollen som den populära, utåtriktade, spralliga programledaren Bollnäs-Martin på rockstationen Bandit. Martin Rubashovs musik däremot, framstår som skimrande gåtfull, sagolik vacker smärta med en stark nerv i både gitarrspelet och sin röst. Det eviga livet är något som inspirerar Martin i både text och musik.
Rubashov blev därför artistnamnet sedan han läst Carl Johan Vallgrens bok “Dokument rörande spelaren Rubashov”. Rubashov spelar kort med djävulen, förlorar sin själ och får ett evigt liv och vandrar odödlig på resa genom hela det europeiska 1900-talet.

Martin har tidigare figurerat i olika rockband och spelade även i Grammisvinnande bandet Mustasch men tackade nej till att bli fast medlem i bandet då han ville satsa på sin egna musik.
Live spelar Martin tillsammans med Daniel Mackenzie (ex Mustach).
Rastlös och samtidigt kreativ reser Martin ständigt runt jorden och varje resa inbringar nya instrument och nya toner, vilket märks i musiken. I början av 2014 släppte Martin en 4-spårs EP som bland annat innehåller en nedtonad version av ”Var E Vargen” (Imperiet) och Martin visar för första gången att han inte är främmande att sjunga på svenska och samma år medverkar han på låten ”Dead Eyes” ifrån skivan ”Siren Charms” med In Flames.

Förra skivan som släpptes 2013 ”The Watcher Of The Skies” fångar på ett vackert sätt upp ljus ochmörker. 2015 släpps ”Amongsilver” som spelades in i Spanien. Mia från bandet Crucified Barbara är med och sjunger en duett i nedtonade ”Map Of The Stars”. ”Immigrant Song” (Led Zeppelin) görs i en självklar tretakt. Martin Rubashovs musik är en oemotståndligt vacker och mystisk resa.

Kolla

Postat den 3 juni 2015

Martin Rubashov släpper ny musikvideo!

Martin Rubashov aktuell med videopremiären för Granada. 


Videon släpps på GAFFA och du kan se den här: http://gaffa.se/nyhet/96259

Postat den 4 mars 2015

MARTIN RUBASHOV: Videopremiär av ”Hideout”

Nya videon "Hideout" kan du se HÄR!


Martin har en releasespelning i Stockholm för singeln på söndag. Förutom att spela egna låtar kommer han även tolka bland annat Madonna, Tori Amos, Lana Del Ray, Cindy Lauper och Pink.