Majorstuen

Majorstuens konserter är alltid en speciell upplevelse. De innehåller ofta koreografi och videoprojiceringar för att ge konsertupplevelsen ytterligare en dimension. Gruppen är i allra högsta grad ett liveband och har genom åren fått sina största upplevelser på scener i mötet med publik i alla åldrar över hela världen.

Hösten 2015 kommer Majorstuen till Sverige med sin produktion “Kvitre”. Kvitre togs fram som ett beställningsverk till Førdefestivalen 2013. Det består av fjorton kompositioner av och med Majorstuen, illustrerande/kommenterande animationsfilmer projicerade på filmduk, samt koreografi. Temat för musiken och föreställningen är fåglar. I februari 2015 går Majorstuen in i studio med Kvitre-projektet och har sin releaseturné I Norge i april samma år.

Fantastisk musik, koreografi, musikaliskt… framförande… grafik! – jag började nästan gråta. Helprofesionellt, friskt, originellt och energisk.
Hilde Bjørkum, festivalchef Førdefestivalen

Majorstuen, som började spela ihop som folkmusikstudenter vid Norges Musikkhøgskole i Oslo, nådde tidigt framgångar på den Norska folkmusikscenen. De vann Spellemannpris, den norska motsvarigheten för grammis, för sin första skiva 2003 och blev också utsedda till “Årets Folkemusiker” 2005.

Medlemmar:

Jorun Marie Kvernberg - fiol
Synnøve S. Bjørset - fiol
Andreas Ljones - fiol/viola (föräldrarledig från april)
Anders Löfberg - fiol/cello
Tove P. Hagen - fiol/cello/viola
Bjørn Kåre Bråten Odde - fiol/viola

Kolla

Postat den 27 mars 2015

Folkmusikbandet Majorstuen släpper sitt sjätte album Kvitre!

Fredag 10 april släpper Majorstuen sitt sjätte album «Kvitre». Den fågelinspirerade skivan har sin utgångspunkt i beställningsverket till Førdefestivalen 2013 och det är bandmedlemmarna själva som är kompositörer. Det är fågelsången och fåglarna i sig som har inspirerat Majorstuen att med sina fioler och stråkar gestalta fåglarna i form av färgstarka fågelkompositioner för att sedan sätta samman detta till hela verket; Kvitre.


» Läs mer