Lise&Gertrud, Nu är det jul igen - Julklassiker i en helt ny kostym

Detta är duon som gjort sig ett namn på att tolka låtar som ”alla” har hört. I sin julkonsert ger de sig i kast med några av våra mest älskade och i viss mån sönderspelade julhits.

Låtarna får sig en ordentlig omgång och tolkas på ett helt nytt sätt. Utöver sin fenomenala tolkningsförmåga har Lise & Gertrud utvecklat ett alldeles eget och personligt mellansnack som rymmer både vardagliga iakttagelser och en befriande självdistans.
Efter flera års julkonserter I Stockholm på Konserthuset är det nu äntligen dags för övriga Sverige att ta del av deras julkonserter.

Det är något magiskt över en duo som träffat rätt. När två människor möts som om de aldrig varit ifrån varandra: Hasse & Tage, Ginger & Fred och Simon & Garfunkel. Röster som går i och ur varandra med telepatisk timing, meningar som påbörjas av den ena och avslutas av den andra – precis som artistduon Lise&Gertrud.

Kolla

Postat den 25 november 2016

Lise&Gertrud Nu är det Jul igen smygstartar i Uppsala ikväll

Lise&Gertrud Nu är det Jul igen smygstartar i Uppsala ikväll 


Julklassiker i helt ny kostym av Lise&Gertrud


Detta är duon som gjort sig ett namn på att tolka låtar som "alla" har hört. 


I sin julkonsert ger de sig i kast med några av våra mest älskade och i viss mån sönderspelade julhits. Låtarna får sig en ordentlig omgång och tolkas på ett helt nytt sätt. Utöver sin fenomenala tolkningsförmåga har Lise&Gertrud utvecklat ett alldeles eget och personligt mellansnack som rymmer både vardagliga iakttagelser och en befriande självdistans.


 -Vi har också grävt djupare och tittat på vilka låtar som verkligen stannat kvar genom åren och ställt oss frågan varför? Vi dividerar lite kring det på scenen mellan låtarna, istället för att äta sig igenom historien som i historieätarna så sjunger vi den, säger Lise Hummel ”.


1818 blev Stilla Natt till i en kyrka i Salzburg pga att en mus bet sönder orgelbälgen.


Jingle bells var inte alls tänkt att bli en julsång, när den skrevs 1850 och When you wish upon a star skrevs till Disneyfilmen Pinoccio 1940, sen har den för oss i Norden i samband med Kalle Anka och Bengt Feldrich blivt lika mycket ett måste som julbordet i sig. Kommer Tänd ett ljud och låt det brinna, eller Mariah Carreys  All I want for christmas eller Band Aids Do they know it´s christmas leva på 2100 talet? 


 I Lise&Gertruds julkonsert får du höra bla de här låtarna, på ett sätt som du aldrig hört dem förut.


 -Det är väldigt lustfyllt att tolka musik och hitta vår egna ton runt låtar som alla har hört. Extra utmanande är det att ge sig i kast med julmusiken som bär på så oerhörd mycket tradition . I den musiken kring tiden runt jul rymms så mycket känslor, som hör just julen till. Förväntningar, längtan, behov av familj mm säger Gertrud Stenung. 


Turnéplan:

25/11 Uppsala, Stora Torget - Julen i City

27/11 Jönköping, Tändsticksområdet Julmarknad 


2/12 Södertälje, Oktoberteatern 

3/12  Linköping, Missionskyrkan 

4/12 Upplands Väsby, Messingen 

8/12 Luleå, Kulturens hus 

9/12 Skellefteå, Nordanåteatern 

10/12 Piteå, Blackbox Studio Acusticum

16/12 Mariefred, Skottvångsgrufva 

17/12 Stockholm, Allhelgonakyrkan 


 

För intervjuer och  press 

kontakta  

Hilda Sandgren 


070-4408500 

08-660 86 09

 

För mer information