Lise & Gertrud

 Lise & Gertrud tillhör toppskiktet av Svenska scenartister. Med två röster, en cello och ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Publiken får höra låtar som de hört om och om och om igen, men på ett sätt som de ALDRIG hört dem förut. Lise & Gertrud har också en fenomenal förmåga att knyta an till publiken och förmedlar humor och allvar med lika delar självironi som värme. Under åren har deras publik kommit att uppskatta mellansnack nästa lika mycket som själva musiken, och de är också oerhört uppskattade på events.

Sedan starten 1998 har de producerat 20 produktioner i eget namn, spelat in 6 CD skivor och 2 DVD:er. Medverkat i otaliga Svenska TV program så som Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande och Allsång på Skansen för att nämna några.

 

Kiss your Darlings: Kiss Your Darlings har Lise & Gertrud vaskat fram några av vår tids största megahitar och knådat till dessa rejält. Med hjälp av Sting, John Lennon, Alicia Keys, Bob Dylan, ABBA, Elvis, The Beatles, Gloria Gaynor m.fl. sätter de känslorna i svall och bjuder publiken på en nostalgitripp i en helt ny och fräsch tappning.

- När vi började för 20 år sedan slog vi igenom med att spela megahits på ett alldeles eget och nytt sätt. Vårt signum blev ”Sveriges mest udda coverband”. Med Kiss Your Darlings har vi återvänt till megahitsen, berättar Lise och Gertrud. Vi har vänt ut och in på de, skuffat runt de lite, tagit bort och lagt till precis så där självsvåldigt som vi gillar att behandla våra darlings.

 

Lyckan kommer från ett annat land: En exakt 60 minuter lång föreställningen om livets alla delar. På tejp finns hela Gävle Symfoniorkester och konserten är bildsatt av Tina Axelsson som tolkat texterna i sin egen stil. I föreställningen uppmuntras vi att släppa allting och ta in det som spelas och sägs från scenen under en timmes befriande njutning.

Lyckan kommer från ett annat land består av nyskriven musik av Ulla-Karin Nyquist och duon själv. Alla stråkar är arrangerade och dirigerade av Peter Nordahl. Duon är tillgänglig att spela live med materialet tillsammans med andra orkestrar och Peter Nordahl är dessutom tillgänglig som dirigent enligt överenskommelse. 

David Bowie har gått bort, men hans musik lever. Se när Lise Hummel och Gertrud Stenung tolkar klassiska "Life on Mars" i en finstämd version från Nyhetsmorgon 24 november 2003.