Lisa Werlinder

Lisa Werlinders karriär rymmer såväl teater och film som musik. Hon har spelat in filmer över hela världen och jobbat med regissörer som Ingmar Bergman, Bille August, Per Fly och Steven Spielberg. Vad inte många vet är att hon började sin bana med att studera sång och saxofon på Musikhögskolan. Hösten 2011 debuterade Lisa med albumet ”Ett minne blått”, en skiva fylld med coola kompositioner i gränslandet mellan jazz och pop som för tankarna till en svensk Melody Gardot.

Sommaren 2012 släppte Lisa singeln ”Tycka om mig” som utmanade på svensktoppen och som Lisa sjunger tillsammans med Magnus Carlsson från Weeping Willows.

Att Lisa lika mycket är skådespelerska som sångerska märks för alla som ser henne live.  Lisa bjuder på en musikföreställning som tar publiken med på en musikalisk resa, genom sina poetiska och personliga texter och minnen, från starten på Musikhögskolan i Stockholm, Nalen och Stockholm Jazzfestival, via Hollywood fram till debutalbumet.

Kolla

Postat den 5 oktober 2011

MTA välkomnar Lisa Werlinder!

Lisa Werlinders karriär rymmer såväl teater och film som musik. Hon har spelat in filmer över hela världen och jobbat med regissörer som Ingmar Bergman, Bille August, Per Fly och Steven Spielberg. Vad inte många vet är att hon började sin bana med att studera sång och saxofon på Musikhögskolan. Hösten 2011 debuterar Lisa med popjazziga albumet ”Ett minne blått”, och nu visar hon även upp en stark låtskrivarsida.