Långbacka/Willemark/Rydberg

Långbacka/Willemark/Rydberg har spelat tillsammans i olika konstellationer tidigare, men denna kväll ser de fram emot som något speciellt; ett möte mellan tre, på sina respektive instrument, unika musikanter. Lite som inför en stundande middagsbjudning, ett samtal som kan leda såväl längs gamla stigar och färdvägar som in på helt nya marker.

Lisa Rydberg fiol, är barockviolinist och Riksspelman. Lisa är numera frilansande musiker med ett brett register; hon är den ena halvan i duon Bach på svenska, medverkar i turnén Jul I folkton, improvisationsgruppen Ritualia, duon Långbacka/Rydberg och Sofia Karlsson band. Hon figurerar också i flera mindre barockensembler, har lagt stråk på åtskilliga popalbum (med artister som Thomas Di Leva och Ulf Lundell) samt komponerar musik.
Läs mer på www.lisarydberg.com

Lisa Eriksson Långbacka rör sig inom många genrer men har sin utgångspunkt i folkmusiken. Hon är uppskattad för sitt personliga sätt att närma sig sitt instrument och blev 2015 utsedd till Årets Dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund. Lisa har turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Sofie Livebrant, Maria Schneider, Norrbotten Big Band m.fl. Hon är även verksam inom scenkonstområdet, senast vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och som kapellmästare för Cullbergbalettens föreställning 11th Floor. Lisa är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. 

Läs mer på www.lisalangbacka.com

Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare.
Efter åren på Musikhögskolan i Stockholm har hon, på egen hand eller i samarbete med andra, ständigt vidgat sitt uttryck. Med åren har Willemark alltmer kommit att framstå som en av Nordens mest mångsidiga artister - mycket för sin unika förmåga att forma olikheter till en odelbar helhet.
Hon har under åren komponerat en mängd musik för olika konstellationer och till våren kommer hennes svit ”Blåferdi-Den blå färden” att komma ut på CD .
Willemark har dessutom tagit emot en rad utmärkelser, däribland fyra Grammisar, varit nominerad till Nordiska rådets musikpris och blev Årets traditionsbärare 2010.Hon är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien samt Riksspelman. 2011 mottog hon utmärkelsen ”Litteris et Artibus”.

Läs mer på www.lenawillemark.se

Postat den 23 september 2016

Succé för Långbacka/ Willemark / Rydberg under deras turné nu i veckan!

Långbacka/Willemark/Rydberg har spelat tillsammans i olika konstellationer tidigare, men nu ser de fram emot denna turné som något speciellt; ett möte mellan alla tre på sina respektive instrument och stämmor. Tre unika musikanter. Lite som inför en stundande middagsbjudning, ett samtal som kan leda såväl längs gamla stigar och färdvägar som in på helt nya marker. Scenvana, musikalitet och spelskicklighet har de gemensamt. Gräddan av Sveriges kvinnliga folkmusiker.


Konserter:

21 september onsdag  kl 19.00  Drömfabriken, Sandviken

22 september torsdag kl 19.00  Teatern,  Söderhamn  Arr: Musica Viva

23 september fredag   kl 19.30  Kulturhuset, Bollnäs

24 september lördag   kl 16.00  Solhuset, Ljusdal  

25 september söndag  kl 16.00  Lyran, Storvik