Komodo

Komodo är trummor, men inte bara. Gruppen blandar på ett unikt sätt innovativ trumkonst, humor och galenskap. Resultatet blir burlesk trumshow, bombastisk glädje, humor- musikteater, genreöverskridande maximalistisk och minimalistisk kabaré och lite dans. Publikkontakt är nyckelingrediensen i Komodos scenframträdanden och inte sällan benämns just detta som ett av gruppens starkaste kort.

Komodo spelar för barn och vuxna, på skolor och på klubbar, på konserthus och på festivaler. Deras är unika stil har gjort gruppen oerhört populära vid invigningar, galor och olika företagsevent. Komodo skräddarsyr showen efter behov och de är inte främmande för att specialskriva stycken till just ert event!

Komodo har sedan starten 2001 turnérat över hela Sverige, i Norge, Finland, Belgien, Turkiet, Polen och Ungern. Översvallande applåder, recensioner och hyllningar har följt gruppen genom åren. Tack vare ett hårt arbete samt gruppens ständiga strävan att utvecklas och bryta ny mark på scenen räknas nu Komodo som en av Sveriges mest lovande underhållare.

Komodo består av rutinerade slagverkare och skådespelare med erfarenheter från många av Sveriges största musik och teaterscener. Utöver Komodo är medlemmarna verksamma som kompositörer, regissörer, studiomusiker, artister och skådespelare runt om i Sverige och världen.

Komodo är: Isak widmark, Peter Lönnqvist, Petri Heikura, Sebastian Ring, Per Svenner

Föreställning: Kabaré Kalabalik

Komodo har sedan 2010 turnerat med den egenskrivna föreställningen Kabaré Kalabalik. En maximalistisk, minimalistisk och bom- bastisk trumshow. Fylld av galna, absurda karaktärer, trummor och dans. En humoristisk energisk och sprudlande helaftonsföreställning som gjort succé i Sverige och utomlands. Komodo använder hela sin arsenal av trummor samt tänjer på sina egna fysiska och sceniska gränser i denna föreställning där allt kan hända.

Föreställningen finns i två format, en på 70 och en på 45 minuter. Dock kan föreställningen anpassas till några få nummer eller till ett exakt minutantal beroende på vad som passar sammanhanget.

Trummans historia
- en musikalisk resa från trästocken till bromstrumman

Många har ställt sig frågan: hur började det egentligen?

Vad är egentligen ursprunget till alla dessa slagverksinstrument som vi står och musicerar på idag? Vilken inverkan har egentligen triangeln, bali-gongen och åskplåten på människan? Vilka känslor lockar dessa instrument fram hos lyssnaren? Och hur kan det komma sig att trummorna och rytmerna har gått från att vara ett primitivt kommunikationsmedel till att ha en självklar plats i det musikaliska finrummet? Varför dog så många trumslagare under så många krig?

Hade Neil Armstrong verkligen med sig ett klockspel till månen?

Låt dig bli förförd av polyrytmiken, de udda taktarterna och framförallt klangerna i trummornas oändliga universum. Perfektionism, ekvilibrism, dynamik och mycket, mycket mer.

Föreställning: Komodogalan!
Humor, vansinne och rytmer blandas i en sanslös mix och ut kommer… *trumvirvel*: Komodogalan!

I Komodogalan koras vinnarna i kategorier som 100 m virveltrumma, bästa pojkbandet, sämsta koordinationsförmåga och mycket mer. Publiken får möta de mest udda och galna figurer som någonsin tagit plats på en scen. Med finns såklart också det som hör en gala till; konferenciererna, husbandet och gästartisterna - allt i en glittrande och glamourös inramning!