Kolonien

Kraftfull folkpop med reggaeinfluenser. Så beskriver Kolonien sig själva, vars fyrstämmiga sång och kärnfulla texter blivit bandets signum.

Ett av Sveriges flitigaste band som under de senaste åren backat artister som Kristin Amparo, Eric Bibb, Rigmor Gustafsson, Ale Möller och Marcus Berg, släppt ett efterlängtat album och åkt på två stycken två månaders Europaturnéer med Världens Band. 

Vad som först förenade bandet var deras gemensamma intresse för politik och vikten de alla lade i texterna, som ur ett brett perspektiv lägger sig i samhället och ställer frågor om sökande, omställning och livets kärna. Samt kärleken till folk, pop och roots musik, ur vilken de hämtade mycket av sin inspiration. Med Annas röst och fiol adderat hittade så Koloniens karaktäristiska musik och stämsång hem.

Det ständigt aktuella folkpopbandet Kolonien har en gedigen meritlista som sträcker sig över genrer och gränser. Sedan starten 2010 har dessa fyra musiker i 25-årsåldern spelat med en rad internationella storstjärnor, släppt två album (2012 & 2015) en EP (2013) och turnerat i ett tiotal länder. Med 300 spelningar i ryggen har bandet fått en scenvana och live-närvaro som få band har. För sina album har de prisats som Årets Nykomlingar (Folk och Världsmusikgalan 2013) och omnämnts som framtidens stjärnor (Lira Musikmagasin). Och framtiden ser onekligen ljus ut för dessa fyra musiker som nyfiket och energiskt rör sig framåt i ständig utveckling. Kolonien ska upplevas. Live!

 

”Framtidens stjärnor” – Lira Musikmagasin

”Musik som andas politisk och medmänsklig medvetenhet” – Kulturmanifestet

”Kolonien skapar en egen värld på folkmusikkartan /…/ Kolonien vill mer med sin musik än att bara berätta en historia” – Juryn Folk- & Världsmusikgalan

”De har utvecklat en egen stil, ett eget sound och det högaktar jag dem för” – Ale Möller

Postat den 22 april 2015

Kolonien syns i Sundsvalls Tidning

Sundsvalls Tidning har skrivit en artikel inför Koloniens spelning på Sveateatern i Sundsvall nu på fredag.
Vi på MTA är övertygade om att det kommer bli en fantastisk kväll!


 
"Nu på fredag den 24 april gästar albumdebuterande folkmusikbandet Kolonien Sveateatern. Bandet har precis släppt debutalbumet "Drömmarnas land" och är just nu ute på en riksomfattande releaseturné.
– Kolonien är roliga och bra. Sveateatern är ett bra ställe för sånt här, säger Anna Frisk."


Läs hela artikeln här: http://www.st.nu/noje/musik/samarbete-tog-kolonien-till-sundsvallPostat den 9 april 2015

KOLONIEN Släpper nytt

Kolonien har precis släppt deras nya skiva!
Releasefesten är ikväll den 9 april på Kulturhuset Oceanen i Göteborg.
Sedan följer ytterligare 16 datum på deras turné runt i Sverige och Danmark!
Kolla upp hela deras turne och glöm inte att köpa biljett när de kommer till just din stad!

Gå in och lyssna nu!
https://open.spotify.com/album/6PLXnnKApIIvaT8Lum1Ff3