Knut Reiersrud

I 30 år har Knut Reiersrud spelat på sina många gitarrer på otaliga scener och fångat publiken - bokstavligen - världen runt. Hans behandling av stränginstrumenten - både musikaliskt och visuellt är att betrakta som en totalupplevelse. Kong Harald sa efter en Reiersrud konsert i Sør Afrika att han aldrig hade sätt en musiker fysisk försvinna in i ett instrument så som Reiersrud gjorde. 
President Tabu Mbeki erbjöd Knut Sør Afrikansk pass - för att få en encore .
Med sin enorma erfarenhet: 14 soloplater, medverkan på 200 plattspelningar och turneringar på alla världens kontinenter - är han  närmast för en levande legende att regna. Med blues i ryggraden - efter lärotid i Chicago och New York med folk som Dr John och Buddy Guy - är Reiersrud tillsammans med sitt band ALLTID inställt på att levera varorna 110 procent. Reiersrud har med sig en superlag av unga musikare med fartstid från Big Bang, National Bank, Vidar Busk och Marit Larsen - för att nämna några.
 
David Wallumrød - keyboards
Bjørn Holm - vokal/gitarr
Nikolai Eilertsen - Bas
Andreas Bye - Trummor

Kolla

Postat den 28 augusti 2017

HYLLADE BLUESMUSIKERN ”KNUT REIERSRUD” PÅ MINITURNÈ I SVERIGE FÅR TURNÈPREMIÄR 29 AUGUSTI!

I trettio år har Knut Reiersrud spelat på sina många gitarrer på otaliga scener och fångat publiken världen runt. I Sverige är han kanske mest känd för sitt samarbete med Eric Bibb och Ale Möller i Blues Detour - och som tidigare vapendragare med Sven Zetterberg i bandet Four Roosters.Foto: Knut Rothe


Hans behandling av stränginstrumenten, både musikaliskt och visuellt, är att betrakta som en totalupplevelse. Kung Harald sa efter en Reiersrud-konsert i Sydfrika att han aldrig hade sett en musiker fysiskt försvinna in i ett instrument såsom Reiersrud. President Tabu Mbeki erbjöd Knut ett sydafrikansk pass - för att få ett återbesök.


Med sin enorma erfarenhet - 14 soloalbum, medverkan på över 200 inspelningar och turnéer på alla världens kontinenter - är han närmast en levande legend. Med blues i ryggraden är Reiersrud tillsammans med sitt band alltid inställd på att leverera 110 procent. Reiersrud har till konserten på Fasching med sig en ”superuppställning” unga musiker som spelat med Norges främsta artister såsom Terje Rypdal, Møster, Elephant 9 och Susanne Sundfør - för att nämna några.


Turnéplan: Knut Reiersrud
29/8 Stockholm, Fasching
30/8 Uppsala, Katalin
31/8 Varberg, Django
1/9 Göteborg, Nefertiti


Knut Reiersrud - gitarrer
David Wallumrød - keyboards
Bjørn Holm - sång/gitarr
Nikolai Eilertsen - bas
Andreas Bye - trummor


Pressinfo, bilder via www.werecki.com


Presskontakt:


Rickard Werecki 0707178008 pr@werecki.com WERECKI PROMOTION COMPANY www.werecki.com