Juha Mulari

Aktuell i Melodifestivalen och med nytt album!

En röst med auktoritet och livserfarenhet, samt texter som är som bly slagen mot marmor. Men här finns också det ömsinta - medkänslan, sårbarheten, och kvinnorna, de som kom, de som gick – och hjärtan som gick sönder.

Efter succéfulla år med en självbetitlade soloplattan, spelningar över hela Norden och egen scen på Engelen i Stockholm, så släppte Juha EP:n ”Våndan och Extasen” under våren 2016.
Nu är Juha åter aktuell i Melodifestivalen 2017 tillsammans med Sara Varga.

Kolla

Postat den 24 februari 2017

Juha Mulari & Sara Varga

Juha Mulari & Sara Varga


”Du får inte ändra på mig”, duetten med Sara Varga från årets fjärde deltävling i Melodifestivalen i Skellefteå finns med på den nya femspårs-EP:n som bär namnet ”Mot okända mål”. Juha fortsätter tonsätta sitt liv. Här finns låtar som plockar upp trådar från det förflutna men han vill samtidigt inte fastna i det som varit.”Det går inte att göra det ogjort, men samtidigt vill jag ju gå vidare”, säger Juha med eftertryck. ”Eftersom jag har svårt att be om hjälp har låtskrivandet varit mitt sätt att självläka och kunna gå vidare. Jag skulle säga att den röda tråden i det här låtmaterialet är relationer.”
En hel del har förändrats sedan debuten 2014. Inte minst samspelet med en publik har hjälpt till att utveckla honom som artist.


Juha berättar:
”Att spela live har lärt mig att hitta mitt uttryck. När jag ser hur livepubliken reagerar på musiken, lyfts jag också och vågar ta mer och mer plats. Det känns helt otroligt att jag som artist kan fånga dem, få dem att känna så mycket.”
Texterna på ”Mot nya mål” bottnar fortfarande i Juhas liv och historia, men där senaste EP’n (”Våndan & Extasen” 2016) hade ett sound och en produktion mot det mer elektriska, är det nya materialet tillbaka i det nakna, akustiska soundet från debuten 2014.


”Texterna kommer publiken att känna igen, men både i text, musik och produktion finns insikten att det går att förändra och göra annorlunda”, förklarar Juha. ”Alla låtarna kretsar kring livshändelser, öden och relationer men också vetskapen om det fria valet att påverka sitt eget liv. Antingen blir du ett offer eller går stark ur det som hänt och lär dig av det”.


För Juha har musiken varit vägen att lätta på trycket, det som hållit honom sund och som varit hans eget sätt att bearbeta, självläka och rannsaka – ett sorts inre bokslut. Inte minst efter att han totalt bröt med sitt kriminella liv. Självrannsakan är ständigt pågående i Juhas liv.
”Ingen piskar mig så hårt som jag själv. Jag har lärt mig hantera mina primitiva känslor och se situationer ur fler vinklar. Jag har hittat min inre kompass nu, som styr mig rätt. Musikaliskt har min historia egentligen aldrig varit ett problem, mer en tillgång. Däremot har det tagit tid att acceptera att jag duger som jag är. Det har kommit längs vägen Ju fler demoner och rädslor jag besegrar, ju mer jag utmanar mig själv desto mer stärks jag, både på scen och utanför.”

Postat den 30 november 2016

Juha är klar för Melodifestivalen

Det är nu klart att Juha Mulari kommer att tävla i SVT Melodifestivalen med Sara Varga!


Bidraget heter "Du får inte ändra på mig".
Låtskrivare: Sara Varga och Lars Hägglund.
Deltävling 4: Skellefteå 25/2 2017.Vi på MTA gratulerar och önskar ett stort lycka till!


http://www.svt.se/…/artist…/2017/sara-varga-och-juha-mulari/


Postat den 18 augusti 2016

Juha support till Petter

Petter blir supportad av Juha Mulari.

Juha Mulari är den otippade debutanten, som 50 år gammal blev signad av Petter på BABA/Sony Music. 

På kort tid har han blivit en folkkär artist i många sammanhang, särskilt känd för sina blytunga texter och samarbeten med t ex Caroline af Ugglas. Efter den självbetitlade debuten våren 2014 har Juha turnerat landet runt och parallellt jobbat med en ny Singel Hösten 2015 och en ny EP "Våndan och Extasen" som släpptes sent i våras.

En röst med auktoritet och livserfarenhet, samt texter som är som bly slagen mot marmor. Men här finns också det ömsinta, medkänslan, sårbarheten. -En 20-åring kan inte sjunga de här texterna, säger han.

-Han är på riktigt alltså. Och texterna imponerar. Så även melodierna och den fullvuxna rösten. Jag tänker Totta Näslund. Kanske lite Plura. Winnerbäck. Eller varför inte vår egen Kim Stranne. Mycket begåvat". / Dennis Andersson, Barometern.


Spelningen äger rum på Mosebacketerrassen den 24/8 kl 19:00


https://www.facebook.com/events/115453192195985/