John Lindberg Trio

John Lindberg Trio älskar det de gör och det märks. De står i fållan som en frustande, energikokande stut, redo att släppas lös. Och den här tjuren kommer aldrig någonsin att låta sig tämjas. Bandets sjunde album bjuder på äkta partykänsla och de vill sätta igång det NU!

Martin Engström, Joakim Dunker och John Lindberg
Tre dalkarlar som har den ena, otåligt stampande foten i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla. Det här bandet vägrar att rätta sig i ledet. Som en röd tråd löper ord som kreativitet, nytänkande, ’steget före’ men också mer känsloladdade fraser som ’musik på liv och död’ och uttalanden som ”gör jag inte det här kan jag lika gärna sluta andas”. Och det är förmodligen det som är John Lindberg Trios styrka och framgångsrecept - den nästan ångestladdade ’spela-eller-dö’-känslan i kombination med energin, charmen och showen.

John Lindberg upptäckte musiken redan innan han fyllt tvåsiffrigt. Uppvuxen i ett hem där rock’n’roll ofta ljöd ur högtalarna var det ganska självklart att det var 50-talsmusik som gällde.

Han fick sitt första betalda gig när han var elva och gjorde sin första turné som trettonåring. Under gymnasiet lärde bandet känna varandra i samband med en skolföreställning och John Lindberg Rockabilly Trio var ett faktum.
2006 lämnade basisten bandet och Martin Engström tog hans plats. Samma år släpptes första plattan som också la grunden för en turné. De senaste fyra åren har musiken tagit all tid. 

Nya plattan ”Dig It” (släppts 14 maj) bjuder på JLTs omisskännliga sound. Inga förändringar där alltså.
En pulserande, oformlig hybrid av Beatles, Steve Earle, Stray Cats, Elvis, The Sonics, Fabulous Thunderbirds och Led Zeppelin. På pappret ser det nästintill schizofrent ut, men det låter inte ett dugg tokigt.

-”För att hålla retro-rocken aktuell, är det bra med moderna influenser. Vi vågar och inspireras ofta av rock som inte alls har med rockabilly att göra”, förklarar John. 

Postat den 20 november 2012

JLT släpper julskiva och åker på turné

Rockabillytrion%20sl%C3%A4pper%20julskiva


 

Postat den 15 oktober 2012

JLT släpper julalbum

I år tar inte bara Envikens största rockabilly band sin julshow på turné.
De släpper även ett album som passande nog också heter "Rock This Christmas".

Du kan redan nu förhandsbeställa den på Ginza och lyssna på första låten.

» Läs mer

Postat den 8 oktober 2012

John Lindberg Trio släpper singel med Louise Hoffsten

John Lindberg Trio som just nu är aktuella med sin julturné \\\\\\\"Rock This Christmas\\\\\\\",är också aktuella med en ny singel. Den görs ihop med årets Jul I Folkton gäst Louise Hoffsten.

Bandet mötte upp Louise i somras och deras musikaliska möte resluterade i en egen tolkning av en Milton Campbell-klassiker.

» Läs mer