Jenny Almsenius

Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat ofta och mycket de senaste åren och gjort sig ett namn på livescener i både Sverige och Norge. För sin starka scennärvaro, klara röst och personliga låttexter har Jenny mottagit stående ovationer på bland annat Visfestivalen i Västervik, Cornelisdagen och Göteborgs Kulturkalas och hon lovordas av kritikerna allt sedan starten 2006. Tillsammans med sina musiker bjuder hon på medryckande konserter som når ut över scenkanten och berör.

2011 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Sånt som brinner” vilket gav ett år fyllt av spelningar, TV-debut, livekonserter i Sveriges Radio och ett STIM-stipendium.
För närvarande skriver Jenny låtar till sitt kommande album och fortsätter turnera.

Jenny Almsenius växte upp i Varberg och har hela sitt liv ägnat sig åt sång, musik och låtskrivande. Hon utbildade sig bland annat hos den legendariske sångpedagogen Torsten Föllinger i Stockholm och på Nordiska Visskolan i Kungälv.

 

”Festivalbesökarna är bara att gratulera. En stund med en av Sveriges bästa unga vissångerskor kan bli magiskt. Behöver ni fler bevis så gå in på hennes hemsida och lyssna på Handen där hjärtat är.” Helsingborgs Dagblad

”Blå toner – med sprudlande glädje!
Sällan har blåa toner framförts med sådan sprudlande glädje som på Palladium i tisdags. 
Jenny Almsenius charmade alla med sin blues på svenska.” 
Alingsås Tidning

”Jenny Almsenius är en fantastisk sångerska
Med glöd, värme, humor och grym utstrålning inledde blues/vissångerskan Jenny Almsenius Musikveckan i Färgelanda och satte därmed ribban för veckan. Den sitter högt.” Dalslänningen

”Lägg namnet Jenny Almsenius på minnet. Hon kommer att bli en stjärna.” RUMBA

”Jenny har inte bara en underbar röst, hon har genuin utstrålning: en fascinerande blandning av självironi och ’sex appeal’. Och charmig virrighet som hon själv säger. Född till att stå på scen brukar man också skriva.” Fridhammar.com

”Överhuvudtaget skriver hon texter som andas och skiftar i temperament. Längtan, drömmar, vardagsrealism. Det är sensuellt. Och hon tar ut svängarna. Jenny Almsenius är helt enkelt förbluffande bra. Hon förtjänar större uppmärksamhet.” Barometern

”Jenny Almsenius gjorde succé i OtterbäckenOch visst är det bara en tidsfråga innan hon får hiten som över en natt gör henne känd”
Mariestads Tidningen

Kolla

Postat den 12 juni 2013

Jenny Almsenius åker på sommarturné och medverkar i Sveriges Radios sommarsatsning \"Min stora svenska visbok\"

Jenny Almsenius åker på sommarturné och medverkar i Sveriges Radios sommarsatsning Min stora svenska visbok.
Premiär för sommarturnén blir det den 6 juni på Hesselby slott i Stockholm och totalt besöks 11 orter med final på Södra teatern den 30 augusti (se turnéplan nedan).


I sommar är Jenny en av artisterna som medverkar i Sveriges Radio P2 och P4 Riks sommarsatsning Min stora svenska visbok. I en timmes långt program väljer hon sina favoriter ur den svenska visskatten och berättar historier ur sitt liv. Jennys program sänds i P2 lördag den 20 juli kl.15.03 samt i Sveriges Radio P4 söndag den 21 juli 21.03.


Jenny Almsenius albumdebuterade 2011 med den kritikerrosade skivan Sånt som brinner och sedan albumreleasen har hon turnerat flitigt i både Sverige och Norge och gjort sig ett namn på den svenska och norska livemusikscenen. Parallellt med turnén förbereder Jenny inspelningen av sitt kommande andra album med planerad release våren 2014.


Turnéplan: Jenny Almsenius sommaren 2013
6 juni Hesselby Slott - STOCKHOLM
27 juni Akustiska musikfestivalen - VÄSTERÅS 29 juni Visbyfestivalen - VISBY
4 juli Saltmagasinet - VÄSTERVIK
6 juli Falkenbergs visdagar - FALKENBERG
11 juli Olsgård - JÄRVSÖ
13 juli Backa festivalen - BASKEMÖLLA
24 juli Rotundan - HALMSTAD
25 juli Varbergs visdagar - VARBERG
27 juli Stinas - VARBERG
1 aug Trädgår\\\\\\\'n - GÖTEBORG
2 aug Stinas - VARBERG
9 aug Stockholm Folk Festival - STOCKHOLM
11 aug Slätthalls loge - IDALA
30 aug Girls Night Out, Södra teatern - STOCKHOLM


(Med reservation för eventuella ändringar)
För ytterligare information se: www.jennyalmsenius.se
Pressbilder via: www.mtaprod.se/press/ alt. www.westinpromotion.com


Promotion tfn: 0708-543864
rickard@westinpromotion.com – www.westinpromotion.com

Postat den 31 maj 2011

Debuterande Jenny Almsenius på längre sommarturné med hennes kritikerrosade debutalbum!

Nu beger sig Jenny Almsenius ut på de svenska vägarna med sitt debutalbum ”Sånt som brinner”. Det blir en längre sommarturné runt om i landet med turnépremiär den 16 juni i Rättvik, Nyfiket. Totalt besöks 14 orter och 5 festivaler varav Västerviks visfestival och Peace and Love festivalen är två av dem (Se turnéplan nedan). Hennes debutalbum har rosats av kritiker och på kort tid har Jenny Almsenius gjort sig ett namn på den svenska och norska visbluesscenen. Under våren 2011 har Jenny turnérat flitigt i Norge, och hörts i SR P4 Live och setts i TV4´s Nyhetsmorgon.

» Läs mer

Postat den 13 maj 2011

Jävlar vad skönt det känns, Jenny Almsenius!

I snart fem år har hon turnerat runt i Sverige och Norge med sin särskilda blandning av blues och visor. Men kanske är det först nu som den stora publiken får möta Jenny Almsenius, 26, som nyss skivdebuterat med ”Sånt som brinner”, ett album med elva helt egenkomponerade sånger.

I videon framför Jenny nya singeln “Jävlar”, tillsammans med gitarristen Martin Abrahamsson, inspelat live på Södermalm i Stockholm den 18 april.