Janne Åström

Janne Åström

Janne Åström är en av Sveriges mesta allroundsångare; en van estradör som med självklar pondus intar scenen och framför allt från Bellman till Bowie. Känd från otaliga musikaler, Rhapsody in Rock och R.E.A på Hamburger börs. 
 
Just nu är Janne aktuell med vis-albumet ”Villervallan” där han tolkar dikter skrivna av bl a Nils Ferlin, Karin Boye och Gustaf Fröding. Samtidigt turnerar han på duo med rockigt material tillsammans med the one and only Conny Bloom. OCH spelar in en ny skiva med främsta Cornelis-tolkarna i bandet Medborgarna. Det albumet släpps hösten 2016.

Teater, musikal & show
Det var som den diaboliske polischefen Javert i musikalen Les Miserables som Janne fick sitt genombrott på musikalscenen 1989. Han har sen medverkat i en lång rad musikaler och föreställningar: Little Shop of Horrors, Kristina från Duvemåla, Guys and Dolls, AnnieR.E.A. (i hela nio år), Skinnarspelet i Malung (tretton år i år!), Skattkammarön (i rollen som Long John Silver på Dramaten),  Life of Bellman (i rollen som Movitz), Allt eller inget  för Länsteatern på Gotland, Spelman på taket (huvudrollen som Tevje) med Dalasynfoniettan på Dalateatern/Magasinet 2012, Jesus Christ Superstar på Göta lejon i tre säsonger 2012-13 och med turné vintern 2014.

Janne har också turnerat flera gånger med Rhapsody in Rock, bl a på Royal Albert Hall i London och på Ullevi där man drog en rekordstor publik. På tv har vi kunnat se Janne i många populära tv-program som Allsång på Skansen, Så skall det låta, Polar Music Prize, Go kväll, Nyårsafton på Skansen, Singalong, Idrottsgalan, Guldbaggegalan, Gaygalan… Han har också medverkat i ett antal andra svenska filmer som Nya landet, Familjehemligheter, Klassfesten och Mörkret. Janne arbetar också med dubbning av film – hans röst har hörts i en lång rad tv-serier och filmer.

Tolkare av Bellman, Cornelis och Taube
Janne är känd som en av Sveriges främsta Cornelistolkare, både som soloartist och tillsammans med bandet Medborgarna. Janne och Medborgarna återkommer varje år till Cornelisdagen på Mosebacke till publikens stora glädje. 2011 var Janne konferencier på Taubespelen på Orust och Medborgarna var husband. Jannes tolkning av Movits sång Märk hur vår skugga i musikalen Life of Bellman talas det fortfarande om. Och nu kan Janne lägga ytterligare två nationalskalder på tolkningslistan när han släpper en cd med tolkningar av Nils Ferlin och Karin Boye.

Band
Janne har synts och hörts flitigt på Sveriges krogscener. Med sitt nuvarande band Medborgarna, som förutom Janne består av gitarristen och rockhjälten Conny Bloom, the one and only Svante Drake som spelar ”muntrumma” och kapellmästaren Benneth Fagerlund på klaviatur, huserade Janne under ett par år på Nalen och Mosebacke där de drog fulla hus och fick rykte som ett av Sveriges bästa liveband. Medborgarna fortsätter att spela tillsammans så ofta tillfälle ges.

Janne turnerar också tillsammans med Bengan Janson och deras show ”Ett jäkla drag!” där de bjuder publiken på rock, pop och visor från förr och nu med både allvar och humor.

Bokning

Jannes bredd har gjort honom oerhört populär både på events och för offentliga konserter.  På duo, med Medborgarna, som gäst till husband eller orkestrar - vi skräddarsyr repertoar och upplägg efter behov