Janne Åström & Bengan Janson

Plats på scen för en sällsynt stark röst och en virtuos på dragspel! Janne Åström och Bengan Janson bjuder publiken på rock, pop och visor från förr och nu, och tolkar bland annat Bellman, Taube, Vreeswijk och Edwall med både allvar och humor. I december bjuder de på julshow, och i vår är det premiär för en ny produktion.

Efter ett par års turnerande med showen ”Ett jäkla drag!” är det våren 2016 dags för herrarna att rikta blicken uppåt. Under flaggen ”Ett HIMLA drag!” vill Janne & Bengan möta publiken i de många fantastiska kyrkorna som finns i vårt avlånga land.

Både Janne och Bengan uppskattar att möta och inspireras av andra artister och musiker och de har båda en lång och imponerande lista över samarbeten. När de slår sina påsar ihop och förenar sina erfarenheter, låtskatter och sitt artisteri är det bara för publiken att glädjas och njuta!

Janne Åström är rockaren från Falun som idag är musikalisk mångsysslare. Janne har stått på en lång rad musikalscener i Stockholm och var bl a med i krogshowen R.E.A. på Hamburger Börs i nio år. Janne har turnerat inom och utom landets gränser som soloartist, med egna band och med Robert Wells Rhapsody in Rock. För tillfället kan han inte bestämma sig för vem han gillar bäst av nationalskalderna Bellman, Taube och Cornelis. Så det lutar åt en musikalisk sammanblandning.

Dragspelsvirtuosen och spelmannen Bengan Janson behärskar många olika musikstilar och medverkar i alla möjliga olika musikaliska sammanhang. Bengan började spela dragspel redan som åttaåring. 1995 utsågs han av Sveriges dragspelares riksförbund till "Årets dragspelare". Han var länge en av medlemmarna i Östen med Resten, har samarbetat i många år med den legendariske spelmannen Björn Ståbi och bildar tillsammans med Kalle Moreaus duon Kalle & Bengan.

Kolla

Postat den 26 januari 2015

Ett jäkla drag när unik show åker på landsomfattande turné

Rockaren, operasångaren och nationalskaldsfantasten Janne Åström har tillsammans med dragspelskungen Bengan Janson skapat showen ”Ett jäkla drag” där de bjuder publiken på allt från Bowie och Deep Purple till Bellman och Taube. Nu åker de ut på en landsomfattande turné som inleds i Göteborg den 4 februari.

» Läs mer