Irma Schultz Keller

Hösten 2010 släpptes Blank is sånger av Joni Mitchell som Irma har översatt och producerat. Albumet släpps på egna skivbolaget Blå rymd via Emi Music.
Irma som tidigare släppt sex soloalbum, vunnit Grammis för bästa kvinnliga popartist, arbetat som skådespelerska på film, teater och skrivit filmmusik fick en särskild känsla för Jonis låtmaterial redan för ganska länge sedan.
Idén till albumet föddes när Irma träffade Joni då hon var här för att ta emot Polarpriset 1996. Irma hade gjort en liveinspelad skiva då som hette A bird that whistles – songs of Joni Mitchell. Joni gillade skivan och i mötet fick Irma inspiration att ta reda på mer om Jonis liv. Häromhösten gjordes en roadtrip i Jonis fotspår. Från Saskatoon till Vancouver. Den kunskap Irma samlat på sig om Joni kommer vävas in i konsertens mellansnack.
-Historien om Jonis liv, fakta, funderingar, humor och poesi kommer blandas med glimtar ur mitt eget, säger Irma.

Medverkande musiker på albumet är:
Martin Hederos - klaviaturer
Johan Berthling - kontrabas
Nino Keller - trummor
Andreas Söderström - gitarr och trumpet.

Ladda ner Biografi här!

Postat den 10 oktober 2010

Irma i Expressen XL Live!

Postat den 4 oktober 2010

Irma gästade Malou i Efter Tio

Postat den 1 oktober 2010

Närmast trolskt skimmer

RECENSION: 4 av 5 
Irma Schultz Keller , Katalin, Uppsala, onsdag 29 september

Många har känt sig kallade att tolka Joni Mitchells låtar, men det är få förunnat att ro i land med det. En som har gjort det med gott resultat är Irma Schultz Keller som har lyssnat på Mitchells musik sedan tonåren. Nyligen gav hon ut albumet Blank is, där hon tolkar Mitchell på skiva för andra gången. På detta album står Schultz Keller även för översättningen av texterna och genom ett personligt urval, framför allt från det hyllade albumet Blue, har hon lyckats göra låtarna till sina.

» Läs mer