Hoven Droven

Hoven Droven är Sveriges mest framstående folkrockorkester!
Bandets senaste och sjunde platta Rost släpptes på cd och vinyl september 2011 belönades med applåder från både kritiker och publik.

Att spela live har alltid varit bandets ledstjärna och motor.  Sedan starten 1991 har Hoven Droven gjort otaliga turnéer och hundratals spelningar i hela Europa och Nordamerika.  De har samarbetat med symfoniorkestrar och eldkonstnärer och deras konserter har sänts i radio och TV i bland annat Sverige, Danmark, Belgien, Estland, Färöarna, Canada och USA. Liveskivan Jumping at the cedar blev 1997 Grammisnominerad i kategorin Bästa Folkmusik.  En dansk Grammis vann bandet 2001.
Under åren som gått har bandet samarbetat med bland andra Stefan Sundström, Ebba Forsberg, Thore Skogman, Evert Ljusberg och E-type(!) för att nämna några.

Bandet består av:
Kjell-Erik Eriksson: fiol
Jens Comén: saxofoner
Bo Lindberg: gitarr
Pedro Blom: bas
Björn Höglund: trummor och slagverk


”…Unik spelstil, ett helt eget sound och låtar som sitter så säkert att musikerna skulle kunna spela bingo, se på tv och käka glass samtidigt som de lirar. Plus en översvallande publikkontakt. \"
/ Alexander Agrell Sydsvenska dagbladet

\"Helt plötsligt verkar alla andra folkrockband beräknande och konstruerade.\"
/ Reidar Sjödén, Lira

 \"Hoven Droven, jordens mäktigaste band!\"
/ Bill Snyder, MN Star

Postat den 22 april 2014

Ny EP från Hoven Droven!

Hoven Droven släpper EP den 1a maj. För att fira 20-årsjubileumet av bandets första album släpper de nu en trespårig EP med tre versioner av den populära låten Hia Hia Svärmor som fanns med på debutalbumet. EP:n kommer innehålla en helt ny inspelning av låten där bandet verkligen låtit sig leka med musiken, en liveinspelning och dessutom en tidigare ohörd demoversion av låten från 1993!
Hia Hia Svärmor har under åren lärts ut under många klasser och workshops och har för många ungdomar varit det första mötet med svensk folkmusik. Den nya EP:n kommer släppas digitalat via Spotify och iTunes.

» Läs mer

Postat den 22 september 2011

Hoven Droven, Skiv och turnéaktuella med nya albumet Rost

Postat den 19 augusti 2011

\"ROST - In Their Own Words\"