Heavy Tiger

Gitarristen och sångaren Maja Linn hade visionen klar för sig. Hon skulle sätta ihop det ultimata Rock \\\\\\\\\\\\\\\'n\\\\\\\\\\\\\\\' Roll-bandet! Ett coolt band med stil och attityd, förstklassiga låtar, kompromisslösa spelningar och storslagna ambitioner. Hon hittade sina vapendragare i Astrid Carsbring på trummor och bassisten Sara Frendin, och Heavy Tiger var ett faktum.

Året var 2010 i Stockholm och tjejerna fyllde 17 år.

Heavy Tiger är sannerligen en unik och imponerande akt. Om du förväntar dig ett småcharmigt ”tjejband” kommer du bli mäkta förvånad. Heavy Tiger är på riktigt - Rock \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'n\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' Roll blir inte bättre än så här!

Trots sin unga ålder har Heavy Tiger hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric. Alltid till publikens stora häpnad och förtjusning. Somliga tycker sig förnimma ett The Runaways under storhetstid, andra hör hellre influenser av såväl KISS som Thin Lizzy, men alltid med anslaget av The Clash när de var som bäst. Bedöm själva.

I december 2013 släpptes EP\\\\\\\\\\\\\\\'n Talk of the Town. Debutalbumet Saigon Kiss gavs ut den 28 februari 2014 på tyska skivbolaget High Roller Records.

”De är ju stjärnor! Framtiden är säkrad.”
- Ebbot Lundberg, TSOOL i SVT

”Heavy Tiger är 3 tonårstjejer som fullkomligt kör över stora delar av den rockelit som kommit till Bråvalla den här sista helgen i Juni”
- Punkzine

”Plötsligt klev tre kaxiga tjejer upp på scenen i matchande och fantastiskt snygga scenkläder. Vad som sedan följde var en smärre uppvisning i svettig rock \\\\\\\'n roll med attityd.” (Bråvalla)
- Rocknytt

Låtarna vågar var både hårda och känsliga och jag slås av både den grymma trummisen Astrid Carsbring och den suveräna produktionen.
- Hey Sugar Magazine
 
Jag imponerades av deras rivighet och attityd, samtidigt som jag är väldigt svag för enhetliga scenkläder.
- Musicstage
 
Det lyser om frontfiguren Maja Linn och hennes medmusikanter.
- Gaffa
 
Saigon Kiss träffar därmed vågen av nyfrälsta rockfanatiker rakt i hjärtat, och är ett alster som ligger helt rätt i tiden.
- Gaffa

Kolla

Postat den 7 februari 2014

Heavy Tiger vinnare i Manifest on Tour!

Det snackas mycket om Heavy Tiger just nu, men det med rätta. Igårkväll tog de hem förstaplatsen i Manifest on Tour, framröstade av en jury bestående av representanter från Live Nation, FKP Scorpio och Despot Records samt Jerry Boman, bloggaren bakom Musik enligt Jerry.


Tack till Sesus, SOM, SAMI och Musikerförbundet för fantastiskt arrnagemang och återigen ett stort Grattis till Heavy Tiger!

» Läs mer

Postat den 20 januari 2014

MTA samarbetar med Heavy Tiger

Trots att tjejerna bara är 20 år så har de rutin från flitigt turnerande i Europa tillsammans med bland annat The Soundtrack Of Our Lives och Nicke Anderssons skötebarn Imperial State Electric. Den senare ska de även åka på Finlandsturné med. Men först spelar de på branschmässan Sweden Livei Karlstad! Många har lovordat Heavy Tiger och MTA är väldigt stolta över att samarbeta med tjejerna!


Heavy Tiger är Rock n Roll. Heavy Tiger är framtiden. Heavy Tiger är just nu!
22 januari Nöjesfabriken, Karlstad (Sweden Live)
29 januari Tavastia, Helsinki (med Imperial State Electric)
30 januari Club Tampere, Tampere (med Imperial State Electric)
31 januari 45 Special, Oulu (med Imperial State Electric)
1 februari Lutakko, Jyväskylä (med Imperial State Electric