Grannar

Grannar är den omtalade föreställningen där hisnande cirkuskonst och virvlande musik möter poetiskt berättande i en unik form av scenkonst inspirerad av tjugotalets stumfilm och slapstick. Nycirkus, nymagi och nymusik flätar en sällsamt vacker, ständigt överraskande och väldigt rolig föreställning för alla åldrar, språk och kön! Grannar är en berättelse om att våga mötas som människor över alla gränser.
 
Grannar skapades 2011 av Teatro Baó och regissören Victoria Brattström med stöd av Konstnärsnämnden. 2012-2013 utvecklades föreställningen genom ett residens på Vara Konserthus med folkmusikbandet Räfven. Föreställningen har tidigare spelats för fulla hus på Folkteatern i Göteborg och på stora scener som Orionteatern i Stockholm, Vara Konserthus och Stora teatern i Göteborg.
 
Teatro Baó består av den svensk-brasilianska cirkusfamiljen Marta Chaves och Magnus Jakobsson, som turnerat världen runt med Cirque de Soleil, James Thierée och Victoria Chaplin, samt musikerna och kompositörerna Martin Nurmi och Johan Wejstål från Räfven, med erfarenheter från många hundratals bejublade konserter i Sverige, Japan, Europa och USA.
 
\"Fysiskt skicklig och visuellt vacker. 
En effektfull, fartfylld och smågalen föreställning.\"
Sundsvalls Tidning, 14 nov 2013

Kolla