G2

Live levererar G2 energi och dynamik, och framförallt känslan av att du sitter i deras vardagsrum. Akustisk musik som den bäst upplevs. G2s unika sound består av en mix av pop och amerikansk rootsmusik - ett recept som lyckats samla både en yngre och äldre publik och som ligger till grund för deras framgångar, inte minst i USA, där de turnerat flitigt och på bara några få år blivit synonyma med Europeisk bluegrass i världsklass. Där har de bl.a framträtt på den stora festivalen R.O.M.P i sällskap med artister som Merle Haggard, Sam Bush, David Grisman, Del McCoury och Punch Brothers OCH som enda icke-amerikanska band genom tiderna spelat på den prestigefyllda IBMA Awards show på Ryman Auditorium i Nashville.

G2s senaste skiva; Mind Over Matter, visar på en stor musikalisk spännvidd och bandets alltmer personliga ljudbild och låtskrivande. Albumet släptes oktober 2014 och spelades in i Nashville, den legendariska staden som kommit att bli som ett andra hem för flera av killarna i bandet. Mind Over Matter producerades av Erick Jaskowiak (känd för sitt samarbete med bl.a. Tim O'Brien & Darrell Scott, Alison Krauss samt Della Mae.)

G2 består av:
Christoffer Olsson – sång & gitarr
Erik Igelström – mandolin & sång
Jens Koch – banjo & sång
Jimmy Sunnebrandt – bas & sång
Tobias Strömberg – dobro & sång.

Kolla

Postat den 5 september 2014

Sneak-release

På tisdag smäller det rejält när G2 har "hemlig" releasefest för sitt nya album!


Mind over Matter  släpps egentligen en månad senare, men killarna kunde helt enkelt inte hålla sig längre. Festen hålls på Obaren i Stockholm, kom i god tid, för det kan bli rejält trångt!

» Läs mer

Postat den 3 mars 2014

G2 spelar in ny skiva i Nashville

G2 beger sig till Nashville för att spela in sin nya skiva, den tredje i ordningen. Redan nu kan du förbeställa skivan och hålla dig uppdaterad på bandets äventyr genom deras indiegogo

» Läs mer