Emmy Lou and the Rhythm Boys

Emmy Lou and the Rhythm Boys är ett unikum på den svenska musikscenen. Det unga bandet från Enviken i Dalarna har inte bara valt att spela rockabilly och 50’s rock’n’roll, bandet frontas också av en kvinna – en kvinna med en fantastiskt karaktäristisk röst! Just nu är hon nominerad av amerikanska Ameripolitan Music Awards till Best Female Singer 2016.

Emmy Lou herself berättar:

Hur vi kom in på det här spåret, av alla musikgenrer… är nog tack vare att vi är uppväxta i den lilla byn Enviken, där rock’n’roll och rockabilly-band funnits i generationer. 
Våra föräldrar är alla musiker, de flesta inom genren. Byn på ca: 1500 invånare har idag två skivbolag som pysslar med denna typ av musik och det finns många andra aktiva rockabilly-band, så när vi drog igång det här bandet kändes det inte mer än självklart att föra detta vidare!

Bandet har spelat ihop sedan 2011 och har hunnit bygga upp ett gediget renommé inom genren. I juli 2015 släppte de sittt fjärde album ”Roller Coaster Ride” med 11 st nykomponerade låtar. De har hunnit turnera i nio länder i Europa och gjort tre vändor till USA. I april 2016 åker de till Las Vegas för att spela på anrika Viva Las Vegas Rockabilly Weekend. 2015 nominerades bandet vid Ameripolitan Music Awards till Best Rockabilly Band.

Bandet består av:

Emma Bojort Gustafsson – leadsång
Hampus Letskog – gitarr/sång
Robin Adeström – ståbas/sång
Tobias Knutes – saxofon/gitarr/munspel/sång
Linus Letskog – trummor/sång

Kolla