Cornelis vs Riedel

Georg Riedel har tonsatt Cornelis Vreeswijk förut. Cornelis klassiska och grammisvinnande Poem, ballader och lite blues från 1970 öppnar med Riedels melodi Rosenblad, rosenblad. Visan skrevs till ett program i Stockholm parkteaters regi sommaren 1966 som gick under namnet Balladen om ett Rosenblad där Georg Riedel tonsatt den och ytterligare två Cornelis-texter

Nu presenterar Georg Riedel fjorton nya tonsättningar till ett i princip osjunget material hämtat ur Enskilda sånger, (Skrifter II, Ordfront) som med redaktören Jan-Erik Volds ord ”samlar alla Vreeswijks sångtexter som inte ingår i de centrala LP-skivorna...” Under namnet Cornelis vs Riedel hör vi nu detta unika material framföras av Sarah Riedel och Nicolai Dunger; ett exklusivt möte mellan två sångare som lyfter fram Cornelis texter med en lätthet och sinnlighet som ger orden en ny och angelägen lyster.

Med på scen finns tonsättaren själv och ett band bestående av några av Sveriges mest framstående jazzmusiker: pianisten Jonas Östholm, Emil Strandberg - trumpet, Fredrik Ljungkvist - tenorsaxofon/klarinetter och Per-Åke Holmlander - tuba. Den efterlängtade CD-releasen sker 17/10 2011 - och förhandslyssning av materialet skvallrar om en nyfunnen Cornelis i samspel med Riedels karakteristiska melodier och arrangemang. För att knyta ihop säcken finns Rosenblad, rosenblad med i materialet liksom En visa om ett rosenblad, båda med rötterna i den där sommaren för ganska exakt fyrtiofem år sedan.

Kolla

Postat den 20 augusti 2013

Riedel och Landgren nya musikchefer på Kulturhuset

I förra veckan utsågs nya chefer till Kulturhuset i Stockholm. På musikområdet får huset två chefer: SKAP-medlemmarna Sarah Riedel och Nils Landgren.

Kulturhusets vd Benny Fredriksson presenterade i slutet av förra veckan åtta genrechefer, och tryckte i samband med det på att Kulturhuset nu äntligen blir det genreöverskridande allkonsthus mitt i staden som arkitekten Peter Celsing föreställde sig för 40 år sedan.

Till musikchefer utsågs de båda SKAP-medlemmarna Sarah Riedel och Nils Landgren.

Postat den 12 oktober 2011

CORNELIS vs RIEDEL recenceras:

CORNELIS VS RIEDEL recenceras:
5/6 i SvD "Georg Riedel förenar visa och jazz med inslag av blues i en genomtänkt och skicklig smältdegel av kontrabas, trumpet, saxofon, tuba, piano, gitarr, slagverk. Sarah Riedel sjunger med sårbar medvetenhet om texten, och Nicolai Dunger axlar Vreeswijks mantel med övertygelse" Ingrid Strömdahl
www.svd.se

4/5 i FOLKBLADET "Styrkebesked från Riedel"
www.folkbladet.se

3/5 i DN

3/5 i AFTONBLADET "Det låter klassiskt riedelskt, med en spännvidd mellan visa, jazz och folk. Sarah Riedel och Nicolai Dunger sjunger och lyckas fint med att förse allt det vreeswijkska med en egen ton."
www.aftonbladet.se

Postat den 12 oktober 2011

Cornelis vs Riedel gästade Tv4 Nyhetsmorgon

Riedel och Dunger med Vaggvisa
Riedel%20och%20Dunger%20med%20Vaggvisa

Ge mig ett kärlekstecken av Riedel och Dunger
Ge%20mig%20ett%20k%C3%A4rlekstecken%20av%20Riedel%20och%20Dunger

Georg Riedel, Sara Riedel och Nicolai Dunger om sin relation till Cornelis
Georg%20Riedel,%20Sara%20Riedel%20och%20Nicolai%20Dunger%20om%20sin%20relation%20till%20Cornelis

Georg Riedel, Sara Riedel och Nicolai Dunger tolkar Cornelis Vreeswijk
Georg%20Riedel,%20Sara%20Riedel%20och%20Nicolai%20Dunger%20tolkar%20Cornelis%20Vreeswijk