Carolina Wallin Pérez

Carolina slog igenom 2009 med sina spröda och hyllade Kent-tolkningar på skivan Pärlor och svin. Under två år turnerade Carolina över hela Sverige. Sakta men säkert sjöng hon sig in i svenskarnas hem och hjärtan och står nu högst upp på önskelistan när det vankas bröllop. Hennes version av Kents ”Utan dina andetag” har sålt platina och spelats mer än en halv miljon ggr på YouTube.

2012 var det dags för Carolina att släppa en pop-platta, och där har hon samarbetat med duktiga låtsnickare som Andreas Mattsson, Ludwig Bell och Fredrik Okazaki Bergström. En av skivans höjdpunkter är snygga ”Dansa ett tag”. Här bjuder Carolina in sångerskan Linnea Henriksson för en vacker kärleksduett.

Den 8 februari 2013 tilldelades Carolina SKAPs och Manifests specialpris som Årets Textförfattare för skivan ”Där vi en gång var", med motiveringen:
Försiktigt skulpterande, ytterst genomtänkta texter. Små melankoliska vardagsbetraktelser som ger känslan av att det ljusnar snarare än svartnar.
Vi får inte nog av dig.

Postat den 28 mars 2013

Carolina Wallin Pérez – Utan Dina Andetag

”Äntligen hör man texterna!”

Glädjeutropen var många 2009 när Carolina släppte sina spröda och hyllade Kent-tolkningar på skivan Pärlor och svin. Under två år turnerade Carolina över hela Sverige. Sakta men säkert sjöng hon sig in i svenskarnas hem och hjärtan och står nu högst upp på önskelistan när det vankas bröllop. Hennes version av Kents Utan dina andetag har sålt platina och spelats mer än en halv miljon ggr på YouTube.

Inte sen hösten 2011 har Carolina turnerat med Pärlor och svin. Hon har istället utvecklat sitt eget material och gett ut en egen skiva med egna låtar, något som i februari 2013 gav henne SKAPs och Manifests specialpris som Årets Textförfattare. Men många har saknat hennes alldeles unika sätt att ta sig an Kents låtskatt, och efterfrågan på livekonserter där Carolina sjunger Kent har varit stor.

Nu faller Carolina för trycket. I november 2013, nästan två år sen sist, ger hon sig ut på en exklusiv turné: Utan dina andetag. Med sig i bagaget har Carolina med sig materialet från Pärlor och svin, men bjuder också på ett par helt nya tolkningar.

Postat den 14 september 2012

Platinum till Carolina Wallin Pérez

STORT GRATTIS ÖNSKAR MTA!


Carolinas fina tolkning av Kents "Utan dina andetag" har nu sålt PLATINUM i Sverige!  Samtidigt har låten haft fler än 450 000 lyssningar på YouTube.GRATTIS CAROLINA!


 

Postat den 16 februari 2012

Carolina Wallin Pérez i Melodifestivalen på lördag

Tanken att ställa upp i tävlingen hade aldrig slagit Carolina innan hon en dag i oktober blev uppringd av självaste melodifestivalgeneralen Christer Björkman. För att göra en lång historia kort: Nu på lördag tävlar Carolina i deltävling 3 i Leksand med låten Sanningen.

Carolina blev känd för svenska folket genom sina fantastiska tolkningar av rockbandet Kents låtar på albumet Pärlor och svin (2009). Under två år har Carolina turnerat över hela Sverige. Sakta men säkert har hon sjungit sig in i svenskarnas hem och hjärtan. Carolinas version av Kents ”Utan dina andetag” har spelats mer än 300 000 ggr på youtube, och står högst upp på önskelistan när det vankas bröllop.

I april släpper Carolina ett nytt album med eget popigare material och åker ut på turné.