Calaisa

I samarbete med Mikael Wiehe!

Ett av Sveriges mest etablerade countryband kommer till hösten 2016 släppa ny skiva i samarbete med Mikael Wiehe och Lars Halapi! Calaisa är bandet som spelat till sig ett guldkantat skivkontrakt med Universal Nashville, sålt guld i Sverige och deltagit bland annat i Melodifestivalen. I år firar denna Malmötrio dessutom 20 år som band!

Inför nya skivan har bandet valt ut sina favoritlåtar av artister såsom Bob Dylan och Joni Mitchell som ingen mindre än Mikael Wiehe kommer att översätta. Som producent kommer Lars Halapi (Eskobar, Peter Jöback, Sophie Zelmani och Ulf Lundell m.fl.) tillsammans med bandet stå för soundet på plattan och som gitarrist på kommande höstturné. Vi kan vänta oss något helt nytt från det här bandet som aldrig tidigare släppt något på svenska!


Calaisa består av Malin Törnquist, Anna Törnquist Berggrensson och Lisa Troedsson Lundin.

Postat den 13 januari 2016

Ny video Calaisa - "Ring i alla klockor"

"För er som missade eller helt enkelt bara vill se om Calaisas medverkan i TV4 Nyhetsmorgon kolla in klippet! Originalet av Bob Dylan men här i svensk tappning med översättning av Mikael Wiehe. På gitarr Calaisas kommande producent till nya plattan Lars Halapi. Vi kan dessutom med glädje meddela att bandet mottagit flera förfrågningar från olika hjälporganisationer som vill samarbeta kring låten "Ring i alla klockor"! Det gör oss och bandet extra glada!


Postat den 9 januari 2016

Calaisa sjunger för flyktingar världen över på TV4 Nyhetsmorgon!

Sätt alarmet på väckarklockan imorgon!


Calaisa medverkar i TV4 Nyhetsmorgon med två låtar översatta av ingen mindre än Mikael Wiehe! Det här blir första albumet på svenska för Calaisa där de tolkar sina personliga favoritartister. "Ring i alla klockar" (original av Bob Dylan) blir första låten som bandet framför imorgon 08.35 följt av intervju. Med den låten hoppas bandet på att hitta ett samarbete med en hjälporganisation till förmån för flyktingar världen över!


Med på gitarr finns även bandets välrenommerade producent till kommande plattan Lars Halapi. Tillsammans kommer de även att spela "Från två håll nu” 11.35 (original av Joni Mitchell). Så sätt klockan för det här vill du inte missa! Tjuvkika redan nu på "Ring i alla klockor": https://vimeo.com/149761176


Fortsatt trevlig helg önskar Calaisa och MTA!