Anders Lundin

Programledaren och TVprofilen Anders Lundin har skrivit låtar och texter sedan tonåren, han har spelat in skivor och turnerat med band. Barnlåtarna han gjort för SVT har vunnit Grammis och rullat i rutan i år efter år.  I mellanpraten känner man igen Anders berättarglädje från radioåren,  från Emmy-vinnande ”Allt För Sverige” och från ”Sommar i P1”. 

 

Expedition: Livet - från apa till självförverkligare

I visföreställningen Expedition Livet! blir publiken huvudperson när Anders Lundin vänder, vrider och snurrar på frågorna; vart kommer vi ifrån? Vart skall vi? Hur hamnade vi här? Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson låter han sina funderingar komma till uttryck i en brokig samling berättelser och visor om äventyrare, emigranter, neanderthalare och sin snickrande pappa.

Föreställningen tar avstamp i människans första steg på savannen och svävar vidare via urskogar, oceaner, sommarstugor och nätverksproblem ända fram till TV-soffan hemma. Vi får höra om japanen som vandrade runt jorden, om sjömansänkan som gick över Bottenvikens is och får tips om vilken hemelektronik apparat det är skönast att slå sönder.

Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson låter Anders sina funderingar komma till uttryck i en brokig samling berättelser och visor om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet. Det är allmänmänskligt, rörande och roligt. Föreställningen väcker många frågor, svarar kanske på några och inspirerar nog mest till att fundera över våra egna val och möjligheter.

 

 

Postat den 5 september 2016

Blidösundsbåten

Missa inte Anders Lundin då han spelar på Blidösundsbåten ikväll!